Hírmorzsák 2023-01-10 (9:15)

Kevin Durant egy hónapot hagyhat ki. Donovan Mitchell és LeBron James a Hét Játkosa. James bokaproblémák miatt nem játszott hajnalban. Anthony Davis hamarosan elkezdhet nagyobb munkát végezni. Stephen Curry ma este ismét pályára léphet, Luka Doncic és Joel Embiid játéka kérdéses. RJ Barrett hamarosan visszatérhet. Bol Bol kikerült a protokoll alól. Továbbra is sok a sérült a Heatnél. 12 év után nyert Washingtonban a Pelicans. Ismét történelmi számokat ért el Nikola Jokics. Valószínűleg nem robbant a szezon közben a Raptors.

A Nets bejelentette, hogy Kevin Durant MCL-ficamot szenvedett a jobb térdében, és legközelebb 2 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. Az ESPN információi szerint nem fog ennyi idő múlva visszatérni a játékos, hanem hozzávetőlegesen egy hónapot fog kihagyni a sérülése miattDurant az előző szezon közeben is elszenvedett egy hasonló sérülést, de az a mostaninál kicsit súlyosabb volt, és akkor 6 hetet kellett kihagynia.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Donovan Mitchell, nyugaton LeBron James kapta a díjat. A Cavaliers 3-1-es héten van túl, aminek a fénypontja Mitchell 71 pontos, 11 gólpasszos estéje volt, amire építve a hátvéd 37,7 pontot, 5,3 lepattanót és 7,3 gólpasszt átlagolt, ráadásul az elvesztett meccsen nem is lépett pályára. A Lakers 4-0-t futott az előző héten, amiben elvitathatatlan érdemeket játszott a 35 pontot, 8,7 lepattanót és 7,7 gólpasszt átlagoló James, ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik, hogy Mitchellhez hasonlóan csak háromszor lépett pályára. Keletről Giannis Antetokounmpo, Paolo Banchero, Jalen Brunson, Julius Randle, Kevin Durant, Tyrese Haliburton, Myles Turner és Zach LaVine merült még fel a díj kapcsán, míg nyugatról Thomas Bryant, Luka Doncic, Shai Gilgeous-Alexander és Jaren Jackson Jr. kapott még szavazatot.

Ha már szóba került James, akkor maradjunk is még nála, ugyanis bokafájdalmak miatt nem lépett pályára ma hajnalban. A meccs előtt először kérdéses volt a státusza a Lakers sérültlistáján, majd néhány órával a feldobás előtt bejelentették, hogy nem játszik. Darvin Ham ezzel kapcsolatban elmondta, hogy James bevetése mindig azon múlik, hogy hogyan érzi magát, mert a játékos nagyon fegyelmezetten hallgat a teste jelzéseire, ha valami nincs rendben. Teljesen normális dolog, hogy kiülte a Nuggets elleni találkozót, mert ha egy kis pihentetés segít azon, hogy elkerüljenek egy súlyosabb sérülést, akkor ez a helyes döntés.

Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint Anthony Davis hamarosan elkezdhet komolyabb munkát is végezni, miután a Lakers hazatér az idegenbeli túrájáról. Davis eddig csak helyből dobálhatott, innentől viszont medencés feladatokat is fog végezni, illetve egy speciális, csökkentett gravitációs futópadot használni, hogy ne kelljen terhelnie a sérült lábfejét, és ha minden jól megy, akkor néhány hét múlva ismét játékra jelentkezhet.

Stephen Curry visszatérésére már nem kell ennyit várni, a Warriors irányítója akár már ma este is pályára léphet a Suns ellen, miután pénteken és hétfőn is problémák nélkül csinálta végig a csapat edzését. Curry 11 meccset hagyott ki vállsérülés miatt, ami alatt 6-5-ös mérleget ért el a Warriors. Luka Doncic kihagyta a Mavericks előző meccsét, és a bokájával bajlódó szlovén sztár státusza a Clippers ellen is „kérdéses”. A 76ersnél Joel Embiid lábfejsérülés miatt kihagyta a csapat előző három meccsét, a Pistons elleni újabb összecsapás előtt a kérdéses megjelölést kapta a sérültlistán. Az előző meccsen PJ Tucker sem játszott arcüreggyulladás miatt, ő valószínűleg visszatér. A Knicksnél RJ Barrett térhet vissza a héten, az ujjsérüléssel bajlódó kosaras december 27-e után léphet ismét pályára, erre leghamarabb szerda este a Pacers ellen kerülhet sor. Bol Bol hamarosan visszatérhet a Magicnél, miután kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól.

A Heatnél változatlanul sok a sérült, Caleb Martin (négyfejű csuklyásizom-húzódás) és Duncan Robinson (ujjműtét) mellett térdfájdalmak miatt Kyle Lowry is biztosan kihagyja a Thunder elleni összecsapást, míg az Achillesével bajlódó Tyler Herro, illetve a csuklósérüléssel küzdő Bam Adebayo játéka is kérdéses. A sok sérülés miatt Orlando Robinson nagyobb lehetőséget kapott az elmúlt időszakban, és úgy tűnik, hogy élni is tudott ezzel, mert megelőzte a rotációban Dewayne Dedmont.

A Pelicans Zion Williamson és Brandon Ingram nélkül is 132-112-re nyerni tudott a Wizards otthonában, ami azért is különleges, mert legutóbb 2011. január 1-én tudtak nyerni Washingtonban. A franchise akkor még New Orleans Hornets néven futott, és a csapat jelenlegi vezetőedzője, Willie Green pedig még a pályán kapott lehetőséget 20 perc erejéig azon a 92-81-re megnyert összecsapáson.

Nikola Jokics 14 ponttal, 11 lepattanóval és 16 gólpasszal tripla-duplázott a Lakers ellen, ráadásul rontott mezőnykísérlet nélkül zárta a meccset. Jokics egyike annak a nyolc játékosnak, aki ilyen teljesítményt rakott le az asztalra az NBA történetében, és ő mindössze a harmadik, akinek ez egynél többször is sikerült. Jokics Draymond Greenhez (2) és Wilt Chamberlainhez (3) csatlakozott ezzel a teljesítményével, miután már 2018-ban is megcsinálta ezt a bravúrt – akkor a Suns ellen 35/11/11-es meccset hozott össze 11/11-es mezőnymutatóval és 10/11 bedobott büntetővel.

A Raptors eddig nem úgy teljesít, mint azt a szezon előtt várni lehetett, ugyanakkor Marc Stein (Substack) információi szerint ennek ellenére sem kezdenek kiárusításba a cserehatáridő előtt. Elképzelhető, hogy meghúznak egy-két cserét, de OG Anunoby és Pascal Siakam is csak nagyon drágán lehet mozdítható, ugyanakkor Gary Trent Jr. elcserélésétől nem zárkóznak el Torontóban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus