Hírmorzsák 2023-01-12 (10:45)

Tyrese Haliburton térdsérülést szenvedett. Jacque Vaughn szerint nem használhatják kifogásként Kevin Durant sérülését. Ricky Rubio ma este visszatérhet. Jonathan Isaac 15 pontot dobott a G Ligában. Meg fog dőlni a nézőrekord a Spurs-Warriors meccsen. Dewayne Dedmon egymeccses eltiltást kapott. Saben Lee 10 napra a Sunsnál. Brook Lopez szeretne a Bucksnál maradni. Lezárult Nerlens Noel és Rich Paul jogi csatározása. Adam Sandlert jelölték a SAG-díjra a Hustle-ben nyújtott alakításáért.

Megsérült Tyrese Haliburton bal térde a Knicks-Pacers összecsapáson, ezért a harmadik negyed hajrájában el kellett hagynia a pályát, és már nem is tudott visszatérni. A mérkőzés után Rick Carlisle elmondta, hogy többet csak az orvosi vizsgálatok után fognak tudni. Remélik, hogy nem súlyos a sérülés, de abból kiindulva, hogy mankók segítségével tudta csak elhagyni a csarnokot Haliburton, úgy véli, hogy valószínűleg péntek este a Hawks, majd szombat este a Grizzlies ellen sem lesz bevethető. Az egyik legnagyszerűbb dolog Haliburtonben, hogy ő mindig játszani akar, bármilyen állapotban is van, és ez komoly hatással van a csapat kultúrájára is, úgyhogy ezért is a legjobbakat remélik, de nem fogják erőltetni a játékát, ha azzal egy súlyosabb sérülést kockáztatnak.

A Nets először léphet pályára azt követően, hogy Kevin Durant térdsérülést szenvedett, és Jacque Vaughn a csapat tegnapi edzése után elmondta, hogy nem változtak a céljaik, és a sztár hiányát nem használhatják kifogásként. Nem is engedi, hogy ez felmerüljön a játékosokban, mert ők változatlanul fel akarják venni a versenyt az ellenfelekkel és nyerni akarnak. Vaughn nem árulta el, hogy ki fog kezdeni Durant helyén, de annyit azért megjegyzett, hogy a hosszú sérüléséből erre a szezonra visszatérő T.J. Warren továbbra sem fog 40 perceket játszani. A támadójátékban változni fog a fókuszuk, csapatként több triplát fognak vállalni, ezzel igyekeznek majd pótolni Durant középtávoli dobásait. Amikor Durant tavaly ugyancsak MCL-sérülést szenvedett, akkor nélküle 5-18-as mérleget ért el a Nets, de Nic Claxton szerint most más a helyzet, most sokkal jobb szellemiségű a csapat, és sokkal jobb a védekezésük is. Természetesen hiányozni fog Durant védekezése, a támadójátékot viszont ki fogják találni, hogy miként oldják meg nélküle.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Ricky Rubio ma este valószínűleg megkezdi a szezont, miután felépült az ACL-szakadásából – mindez azon is múlik, hogy miként reagál a szervezete a Cavaliers tegnapi edzése után. Rubio 2021. december 28-án sérült meg, utána pedig el is cserélték őt a Pacershez, a nyáron viszont visszatért Clevelandbe.

Jonathan Isaac a terveknek megfelelően ma hajnalban pályára lépett a G Ligában, ezzel közel két és fél év kihagyás után játszott tétmeccsen. Isaac 15 perc alatt 15 ponttal és 5 lepattanóval járult hozzá a Lakeland Magic 129-117-es győzelméhez, majd a meccs után elmondta, hogy még nem ért az út végére, az erőnlétén még sokat kell dolgoznia, mert ennyi idő alatt is nagyon elfáradt. Ezzel együtt is nagyon jó érzés volt számára, hogy ismét meccset játszhatott, mert ez mégiscsak más, mint edzésen szimulálni játékszituációkat. Most megbeszélik az edzőivel, hogy mi legyen a következő lépés, de ha játszik is még a G Ligában, akkor legközelebb több időt fog majd a pályán tölteni.

A Spurs bejelentette, hogy a péntek esti, Warriors elleni összecsapásukra már 63,592 jegyet adtak el, és ezzel NBA-rekordot állíthatnak fel. Az eddigi rekordot egy 1998-as Hawks-Bulls meccs tartja 62,046 nézővel, és az új rekord akár 68,000 is lehet, ennyi néző befogadására alkalmas a Spurs-Warriorsnak otthont adó Alamodome. A Spurs 1993 és 2002 között játszott itt állandó jelleggel, és ebben az időszakban 39,554 néző volt a legtöbb, amennyien kilátogattak egy meccsre, az 1999-es nagydöntő második meccsén voltak ennyien.

A Heat bejelentette, hogy az NBA-vel egyeztetve egymeccses eltiltást szabtak ki Dewayne Dedmonra, amit ma este a Bucks ellen fog letölteni. A centert a csapat előző, Thunder elleni összecsapása alatt állították ki, amiért a pálya közepére ütött egy masszázspisztolyt. Dedmon fizetés nélküli eltiltást kapott, vagyis 32,414 dollártól is elesik. A Heat centerrotációja valószínűleg nem fogja komolyabban megérezni a hiányát, mivel Bam Adebayo a tervek szerint visszatér a Bucks ellen.

Saben Lee 10 napos szerződést kapott a Sunstól, és ma hajnalban már pályára is lépett a Nuggets ellen, 15 perc alatt 8 pontot, 3 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett,

Brook Lopez a szerződése utolsó évében jár, de arról beszélt a minap, hogy reményei szerint még nagyon sokáig a Bucks játékosa lesz, nem is tudja elképzelni, hogy máshol játsszon. Nagyon hálás azért, hogy öt évvel ezelőtt lehetőséget adott neki a franchise, mert itt valami különlegesnek lehet a részese, és nagyon jól érzi magát a csapatnál.

Nerlens Noel még 2021-ben perelte be Rich Paul játékosügynököt és a Klutch Sports ügynökséget, amiért nem képviselték megfelelően az érdekeit és miattuk esett el a Mavericks 72 millió dolláros szerződéshosszabbítási ajánlatától. Noel ezzel 58 milliótól esett el az elutasított szerződés időtartalma alatt, ezért ilyen összegű kártérítést követelt, de 2022 szeptemberében a bíróság úgy döntött, hogy Noel követelése nem jogos. Itt nem ért véget az ügy, mert ekkor Paul kezdett el pénzt követelni egykori ügyfelétől: Noel 2020 nyarán 5 millióért írt alá a Knickshez, és ezt a szerződést még Paul tárgyalta le, viszont a center nem volt hajlandó kifizetni a 4 százalékos ügynöki jutalékot. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint most végre megegyezésre jutottak a felek, Noel eleget tesz Paul követelésének, kifizeti a jutalékát, és a későbbiekben sem pereli őt a korábbi eset miatt.

A végére egy kis bulvár maradt, Adam Sandlert jelölték a Mindent egy lapra (Hustle) című kosaras filmben nyújtott alakításáért a Screen Actors Guild díjra, ami az egyik legjelentősebb elismerés a filmszakmában. A díjátadót február 26-án tartják, és a Legjobb Férfi Főszereplő díjára Sandler mellett Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (A sziget szellemei), Brendan Fraser (A bálna) és Bill Nighy (Living) jelölt még.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus