Hírmorzsák 2023-01-13 (10:30)

Jaylen Brown 1-2 hetet kihagy, Jayson Tatum kézsérülésekkel bajlódik. 2 hét múlva vizsgálják felül Tyrese Haliburton állapotát. Cameron Johnson közel a visszatéréshez. Bradley Beal ismét a pályán dolgozhat. Ricky Rubio megkezdte a szezont. DeMarcus Cousins mellett Meyers Leonard is edzésre megy a Lakershez. A Jazz és a Hawks John Collinsról tárgyal. Richaun Holmest árulja a Kings. 2045-ig TD Garden marad a Celtics csarnokának a neve. Erik Spoelstra szabadtéren, 100,000 néző előtt rendezne meccset. Továbbra is LeBron James és Kevin Durant vezeti az All-Star szavazást.

Jaylen Brown ma hajnalban nem lépett pályára a Nets ellen, és Joe Mazzulla elmondta, hogy a jobb oldali közelítő izma meghúzódott a játékosnak, ami miatt hozzávetőlegesen 1-2 hetet ki kell hagynia. A Nets elleni meccs előtt még megpróbált bemelegíteni Brown, de nem tudta magát játékra alkalmas állapotba hozni, és majd meglátják, hogy miként reagál a szervezete a következő napokban. A Celtics nélküle is nyerni tudott ma hajnalban, még azzal együtt is, hogy Jayson Tatum csak 7/22 dobását süllyesztette el, amiről a sztár elmondta, hogy nem a back-to-back miatti fáradtságból fakadt a gyengébb dobóformája, hanem a magyarázat megtalálásához elég ránézni a kezére: van egy tapasz a csuklóján, egy a hüvelykujján, és a meccs közben össze kellett ragasztani a középső- és a gyűrűsujját is. Több sérülése is van, és ezen az estén a szokásosnál jobban zavarták ezek, ugyanakkor ahhoz túlságosan is szeret játszani, hogy emiatt meccset hagyjon ki. Tény, hogy volt néhány csúnyán elhibázott dobása, de inkább próbálja a pályán győzelemhez segíteni a csapatát, minthogy azon kívül maradjon.

Tyrese Haliburton tegnap hajnalban sérült meg egy rossz esés következtében, és a Pacers bejelentette, hogy a bal térde mellett a bal könyöke is megsérült, és legközelebb 2 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. Az irányító tegnap délután járt MRI-n, és a teszteredmények kiértékelése még folyamatban van, de ha ez megtörténik, akkor többet is lehet majd tudni a sérülések súlyosságáról.

James Jones egy rádióműsorban beszélt arról, hogy Cameron Johnson közel a visszatéréshez. Pontos időpontot ugyan nem tudott mondani a Suns általános igazgatója, hogy mikor lehet ismét bevethető az erőcsatár, továbbra is csak a következő napra koncentrálnak az esetében, az is lehet, hogy öt nap múlva játszik már, de lehet, hogy csak 10 nap múlva. Johnson jobb meniszkusza november 4-én szakadt el, mostanra viszont a rehabilitációja egyik utolsó fázisába érkezett, az erőnlétén dolgozik.

A combhajlítóizom-sérüléssel küzdő Bradley Beal állapotát felülvizsgálták, és ezt követően úgy döntöttek az orvosok, hogy a játékos visszatérhet a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységekhez. Beal legutóbb január 3-án lépett pályára, a visszatérése ideje pedig azon is múlik, hogy milyen ütemben javul tovább az állapota.

Ricky Rubio megkezdte a szezont, 10 perc alatt 9 ponttal és 3 lepattanóval járult hozzá a Cavaliers Portlandben aratott győzelméhez, a harmadik negyedben ráadásul két kulcsfontosságú triplát is elsüllyesztett. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Trail Blazersnél Damian Lillard bokaproblémákkal küzdött, de pályán maradt és 50 pontig jutott. Ugyancsak a Trail Blazershez kapcsolódó hír, hogy a csapat bejelentése alapján Justise Winslow még legalább 2 hetet kihagy bokaficam miatt, míg a decemberben csípősérülést szenvedő Nassir Little elkezdhetett a pályán dolgozni.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy DeMarcus Cousins ma megy privát edzésre a Lakershez, de nem ő az egyetlen magasember, akit tesztelni fognak, Meyers Leonard is edzésre megy Los Angelesbe. Leonard legutóbb 2021 januárjában játszott az NBA-ben, majd megsérült és meg kellett műteni a vállát és a bokáját is, és csak a közelmúltban épült fel teljesen a bokasérüléséből. Leonard 2021 márciusában botrányba is keveredett azzal, hogy streamelés közben antiszemita megnyilvánulásai voltak. A magasember később bocsánatot kért a tettéért, majd sok időt el is töltött különböző zsidó közösségek vezetőivel, hogy megismerje a kultúrájukat.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) információi szerint a Jazz és a Hawks John Collins cseréjéről egyeztet, az erőcsatárért Malik Beasley és Jarred Vanderbilt kettőse költözhet Atlantába. A Jazz külön-külön is sok megkeresést kap mindkét említett játékos miatt, mindkettejükért első körös draftjogot várnának, és a Hawksból is szeretnének kihúzni egy első köröst Collins mellett. Pár héttel ezelőtt Shams Charania még arról számolt be, hogy a Suns Jae Crowder bevonásával szintén a szereplője lenne egy hasonló cserének, de úgy tűnik, hogy a Jazz és a Hawks tőlük függetlenül is elkezdett egymással egyeztetni.

Arról is Jake Fischer írt, hogy a Kings elérhetővé tette Richaun Holmest. A center 2021 nyarán írt alá 4 éves, 46 millió dolláros szerződést, erre a szezonra viszont kiszorult a Kings aktív rotációjából, ezért sem ragaszkodnak már hozzá. Ugyanebből a cikkből derült ki az is, hogy a Wizards továbbra is azt tervezi, hogy megtartja Kyle Kuzmát, és a nyáron szeretnének vele új szerződést aláíratni, miután lemond a játékosopciójáról.

Történt egy kisebb változás a Nets keretében, felbontották Alondes Williams two-way szerződését. Williams egyetlen meccsen jutott szóhoz az NBA-ben, inkább a Nets G Ligás partnerénél kapott csak játéklehetőséget.

2045-ig biztosan TD Garden marad a Celtics és az NHL-ben szereplő Bruins otthonának a névadó szponzora, miután 20 évvel meghosszabbították az eredetileg 2005-ben kötött és 2025-ig érvényben lévő megállapodást. Az új szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Erik Spoelstra a ma hajnali Heat-Bucks összecsapás után értesült arról, hogy holnap hajnalban potenciálisan 68,000 néző előtt rendezik meg a Spurs-Warriors találkozót, ami kapcsán előbb feltette a költői kérdést, hogy ennyire kő alatt él-e, hogy csak most hall erről először, majd felvetette, hogy Floridában lehetne rendezni egy szabadtéri meccset 100,000 néző előtt. Spoelstra hozzátette, hogy ideális helyszín lehetne a LoanDepot Park, vagyis az MLB-ben szereplő Miami Marlins otthona, aminek kinyitható a teteje, és bővíthető is – erre szükség is lenne, ha ezt megvalósítanák, mert hivatalosan 37,000 néző befogadására alkalmas a létesítmény.

A végére pedig az All-Star szavazás második részeredménye maradt: ahogyan egy héttel ezelőtt, úgy most is LeBron James vezet nyugaton, a Lakers sztárja 4,825,229 szavazatot gyűjtött be eddig, míg keleten változatlanul Kevin Durant áll az élen, rá eddig 4,509,238 szavazatpont gyűlt össze. A szurkolók szavazatai alapján nyugatról Stephen Curry, Luka Doncic, Nikola Jokics és Anthony Davis lenne még kezdő James mellett, míg a keletről Kyrie Irving, Donovan Mitchell, Giannis Antetokounmpo és Jayson Tatum kezdene Duranten kívül – az egy héttel ezelőtti állapotokhoz képest az egyetlen változás, hogy a Celtics sztárja megelőzte Joel Embiidet. Azt továbbra sem szabad elfelejteni, hogy a szurkolói szavazatok 50 százalékban járulnak hozzá a kezdők kiválasztásához, 25-25 százalékban a játékosok és az újságírók is befolyásolhatják a csapatokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus