Hírmorzsák 2023-01-15 (11:15)

Bojan Bogdanovicról és Nerlens Noelről tárgyalt a Pistons és a Lakers, utóbbi DeMarcus Cousonst és Meyers Leonardöt is megnézte, de nem szívesen ad elsőkörös draftjogot senkiért. A Wizards, a Jazz, a Nets és a Pacers is érdeklődik John Collins iránt. Furkan Korkmazt és Jaden Springert is elcserélné a Sixers. Sérülten játssza végig a szezont Desmond Bane. Nikola Jokics a csuklójával, Giannis Antetokounmpo megint a bal térdével bajlódik. Átnevezik a Jazz arénáját.

Pénteken DeMarcus Cousinst és Meyers Leonardöt is megnézte a Los Angeles Lakers edzői stábja egy próbajáték kerein belül. Darvin Ham vezetőedző szerint mindkét magasember jól mozgott, de hozzátette, hogy az már más kérdés, hogy a csapat tud-e velük valamit kezdeni. Leonard két éve, 2021 januárja óta nem játszott az NBA-ben, egy elejtett antiszemita megjegyzés miatt eltiltást kapott, míg Cousins már évek óta csak szenved, tavaly Denverben kapott 31 mérkőzést. A Lakers vadul keres mindenféle olcsó megoldást a keret erősítésére, most éppen Sterling Brown tíznapos szerződése jár le a mai nap során, de ő eddig hat percet átlagolt a csapatnál, nem úgy néz ki, hogy nagyon magára irányította a figyelmet

Szintén a Lakershez kötődik, hogy a klubvezetés élénken tárgyalt a Detroit Pistonsszal Nerlens Noel és Bojan Bogdanovic cseréjéről. Főleg utóbbi lehetne különösen értékes LeBron James mellé, de Noelben is lehetne fantázia, a Pistons viszont elsőkörös draftjogot akar a horvátért, a LAL pedig továbbra is vonakodik attól, hogy ezt odaadja, így megálltak a beszélgetések. Ligaszerte arról beszélnek sokan, hogy a Lakers több módon is erősíthetné a keretét, de hónapok óta nem teszi ezt meg, mert az elsőkörös draftjogokat nem szívesen dobja be egyetlen üzletbe sem, nagyjából itt akadnak el mindig a tárgyalások.

Egyre nagyobb az érdeklődés John Collins iránt. Az Atlanta vezetősége már jóideje cserepartnert keres az erőcsatárra, és szívesen szét is kapná a keretét, most pedig több csapat is komolyabban foglalkozik Collins ügyével: állítólag a Wizards, a Jazz, a Nets és a Pacers is szeretné a soraiban tudni. A Hawks vezetőségében viszont éppen átalakulások zajlanak, most léptetik elő Kyle Korvert, így emiatt is húzódnak még a tárgyalások, de jelenleg van rá esély, hogy a játékos ügynökei előállnak valami épkézláb megoldással az emíltett csapatok valamelyikével.

A Sixers a luxusadó elkerülése miatt szeretne cseréket eszközölni: Marc Stein forrásai szerint Furkan Korkmaz lehet a legérzékenyebb veszteség, rajta kívül Jaden Springer lehet még veszélyben, ha mindkettejüket elboltolják, akkor biztosan beférnek a luxusadó határa alá. 

Nincs mód arra, hogy leküzdje lábujjsérülését ebben a szezonban Desmond Bane, a játékos saját bevallása szerint az idény végéig már együtt kell ezzel játszania. Több specialistával is beszélt, csonttörést állapítottak meg nála a nagylábujjában, de most nem műthetik meg, majd csak az offszezonban - viszont Bane örül annak, hogy különböző cipőkkel képes együtt játszani a fájdalommal, és nincs is rossz formában, nem látszik meg a játékán ez a sérülés.

Csuklósérüléssel bajlódik Nikola Jokics, de Michael Malone szerint nem kell semmi komolyra gondolni: a regnáló MVP nem tudott pályára lépni legutóbb, ám ezt inkább csak pihentető célzattal lépte meg a csapat, mert a csukló már egy ideje zavarja a centert, és a kisebb szünet javíthat a helyzeten. Giannis Antetokounmpo a térdével küzd, tegnap este sem tudott pályára lépni Miamiban, ugyanaz a bal térde fáj, ami már korábban is - a kihagyása előtt is gyenge meccsei voltak, állítólag ott is egyre inkább érezte a testrészt, ezért most sorozatban két mérkőzést is kiült vele. A Bucks nélküle megint kikapott és csak 4-4-re áll a görög nélkül lejátszott meccsein ebben a szezonban.

A végére pedig egy kis színes: átnevezik a Utah Jazz arénáját. A névadó jog 2015 óta a Vivinté, de a csapat azt jelentette be, hogy 2023 júllus 1-jétől ismét Delta Centernek fogják hívni a csarnokot, ahogy korábban 15 éven keresztül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus