Hírmorzsák 2023-01-16 (9:00)

Ben Simmons ismét a hátával bajlódik. John Wall legalább 2 hetet kihagy, Paul George hamarosan visszatérhet. Jalen Green és Jae’Sean Tate is eltiltást kapott. LeBron James átlépte a 38,000 pontos határt, de a Lakers kikapott. Russell Westbrook faultot reklamált a Lakers-76ers utolsó játékánál, Joel Embiid nem értett vele egyet. Julius Randle Patrick Ewing nyomdokaiba lépett. Sokan érdeklődnek Jakob Pöltl iránt. Nem várható komoly mozgás a Bullsnál a szezon közben. Pletyka: Kemba Walker Olaszországba igazolhat, Ettore Messina cáfolja ezt.

Az NBA legutóbbi játéknapján a Nets Ben Simmons nélkül kapott ki a Thundertől, az ausztrál kosaras hátfájdalmak miatt nem állt a csapata rendelkezésére. Jacque Vaughn erről annyit mondott, hogy reményeik szerint nem kell MRI-re küldeniük, és nem fog hosszabb időt kihagyni emiatt. Nem ez az első alkalom, hogy Simmons a hátával bajlódik, a nyáron meg is műtötték őt, de Vaughn abban bízik, hogy most emiatt csak ezt az egy meccset kellett kihagynia, és el is utazik a többiekkel a Nets ötmeccses idegenbeli túrájára.

A Clippersnél Paul George, Marcus Morris és Luke Kennard is közel áll a visszatéréshez, mindhárom játékos státusza day-to-day, John Wall ugyanakkor legalább 2 hétre kidőlt hasizomsérülés miatt, ennyi idő múlva fogják felülvizsgálni az állapotát. Wall kidőlésével Reggie Jackson visszakerült a Clippers rotációjába, két végigpadozott meccs után 15 percet már játszott is a Rockets ellen.

A Clippers-Rockets krónikájához tartozik, hogy a vendégeknél Jalen Green és Jae’Sean Tate is eltiltás miatt nem lépett pályára. A két játékost azért tiltotta el az NBA egy-egy meccsre, mert a Kings-Rockets összecsapáson kialakuló tömegjelenetnél elhagyták a kispadot. Az esetnél kiállított játékosok közül hárman is pénzbüntetést kaptak, Garrison Mathews 35,000 dollárt kénytelen befizetni a liga kasszájába, mivel ő volt a kezdeményező fél, Malik Monk pénztárcája 25,000 dollárral lesz könnyebb, amiért beleállt ebbe, míg Tari Eason 30,000 dolláros büntetést kapott, mert hozzájárult a helyzet eszkalálódásához, illetve hozzáért az egyik játékvezetőhöz is.

LeBron James újabb mérföldkőhöz érkezett, az NBA történetében másodikként átlépte a 38,000 pontos határt, ugyanakkor a Lakers 113-112-re kikapott a 76ers ellen. Az aranysárga-lilák támadhattak a győzelemért, de Russell Westbrook nem tudott se magának, se másnak tiszta helyzetet kialakítani az utolsó támadásnál. Westbrook a meccs után azt reklamálta, hogy ez azért történt meg, mert Joel Embiid megragadta a csuklóját, így nem tudta felemelni a kezét, és ez nagyon frusztráló, ugyanakkor tudja, hogy nem ezen az egy labdabirtokláson dőlt el a meccs. Embiid másképp látta a szituációt, szerinte mindkét fél fizikális volt, és akár a másik irányba is fújhattak volna a játékvezetők – azt mondaná inkább, hogy Westbrooknak nem volt szerencséje, mert elvesztette a labdát.

Julius Randle 42 ponttal és 15 lepattanóval járult hozzá a Knicks győzelméhez, ezzel 1996 óta ő lett az első játékos, aki a csapat színeiben 40/15-ös meccset hozott össze, legutóbb Patrick Ewing volt erre képes a Knicks játékosaként. Randle erről annyit mondott, hogy Ewing egy leganda, aki elképesztő mennyiségű munkát végzett el a pályán, és megtisztelő számára, hogy valami olyasmire volt képes, amire ő.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint több csapat is érdeklődik Jakob Pöltl iránt, és a nyáron még több csapat keresheti meg az osztrák centert, amikor szabadügynök lesz. A Spurs jelenleg 4 évre 58 millió dollárért tudna vele hosszabbítani, de a nyáron ettől jelentősen többet is kaphat Pöltl, és hiába szeretné a csapat megtartani őt, ha megfelelő ajánlatot kapnak a cserehatáridő előtt, akkor elképzelhető, hogy elengedik a centert.

Joe Cowley (Chicago Sun Times) információi alapján a Bullsnál csendesen fog lezajlani a trade deadline, nem várható komolyabb mozgás a csapatnál. Egyesek nem tartják kizártnak, hogy felmérik DeMar DeRozan vagy Nikola Vucevic piacát, elvégre előbbi 34 éves lesz a nyáron, míg utóbbi a szerződése utolsó évében jár, és nem biztos, hogy szerepel a csapat távlati terveiben, de az a valószínűbb, hogy egyelőre mindketten maradnak. Billy Donovan sem kéri a vezetőségtől, hogy változtassanak a játékosállományon, mert hisz abban, hogy képesek lehetnek hosszabb ideig is magas szinten játszani.

Történt egy kisebb változás a Hawks keretében, felbontották Jarrett Culver two-way megállapodását, hogy Donovan Williams írhasson alá egy ugyanilyen szerződést a csapatnál. A Hawks azért is most lépett, mert tegnap estig lehetett two-way szerződést kiosztani ebben a szezonban.

A hétvégén felröppent egy pletyka, miszerint Kemba Walker Olaszországba igazol és az Emporio Armani Milano játékosa lesz, ugyanakkor a csapat vezetőedzője, Ettore Messina cáfolta ezt, és elmondása alapján nem is álltak kapcsolatban vele. Walker egy nagyszerű játékos, de már az előző szezon óta egészségügyi problémákkal küzd, és a Gazetta úgy hozott le egy cikket az esetleges szerződtetéséről, hogy fel sem hívták őket, egy Twitteren felmerülő pletykából írtak egy cikket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus