Hírmorzsák 2023-01-17 (10:15)

Jalen Brunson és Domantas Sabonis a Hét Játékosa. Jayson Tatum Jamal Crawford üzenete miatt ment rá az 50 pontra. Fred VanVleet elnézte az eredményt a Knicks-Raptors hajrájában. Mike Budenholzer abban bízik, hogy most sem súlyosabb Giannis Antetokounmpo térdproblémája, mint más években. LeBron James kifakadt a játékvezetésre a Lakers-76ers után. A Lakersnél abban bíznak, hogy Anthony Davis február elején visszatérhet. A Cavaliers érdeklődik Malik Beasley iránt, a Clippers Mike Conley megszerzését fontolgatja. Jordan Clarkson eddig nem tárgyalt a szerződése hosszabbításáról. Több csapat is vinné Nerlens Noelt.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Jalen Brunson, nyugaton Domantas Sabonis kapta a díjat. A Knicks 3-1-es héten van túl, amihez átlagosan 34,8 ponttal, 5,8 lepattanóval és 5 gólpasszal járult hozzá Brunson, míg Sabonis a Kings 4-0-s futásából meccsenként 18,5 ponttal, 14,3 lepattanóval és 10,3 gólpasszal vette ki a részét. Keletről Joel Embiid, James Harden, Julius Randle, Jayson Tatum és Gabe Vincent merült még fel a díj kapcsán, míg nyugatról Harrison Barnes, Josh Giddey, Shai Gilgeous-Alexander, Nikola Jokics, Damian Lillard és Ja Morant kapott még jelölést.

Jayson Tatum 51 pontot dobva vezette győzelemre a csapatát a Hornets otthonában, a Celtics sztárja ráadásul megkapta az MVP-skandálást is a mérkőzés során. A meccs után Tatum elmondta, hogy az utolsó percben már le akarta pörgetni az órát, amikor 48 pontnál járt, de ekkor eszébe jutott, hogy mit üzent neki Jamal Crawford azt követően, hogy megállt 49 pontnál a Heat ellen a szezon korábbi szakaszában. Crawford azt írta neki, hogy arra senki sem fog emlékezni, hogy mikor és milyen körülmények között biztosítja be az 50 pontos meccsét, ha erre lehetősége van, akkor rá kell mennie, mert csak arra fognak emlékezni az emberek, hogy elérte az 50-et. Joe Mazzulla annyit mondott, hogy Tatum miatt jobb edzőnek tűnik, és kiemelte, hogy nem ragadt le egyfajta dobásnál, változatosan szerezte a pontjait, a többi játékos pedig azért érdemel dicséretet, mert alázatosan Tatum keze alá dolgoztak.

A Raptors hosszabbítást követően tudott nyerni a Knicks otthonában, és a rendes játékidő vége előtt 18 másodperccel szokatlan jelenet zajlott le a pályán: Fred VanVleet szándékosan faultolta Jalen Brunsont, mert azt hitte, hogy hátrányban vannak, miközben egyenlő volt az állás. VanVleet hibája nem bizonyult végzetesnek, és a meccs után már viccelődött is ezen, vigyorogva annyit mondott erről, hogy csak maguknak akarta az utolsó dobást, és ennyiben is hagyná ezt. A Knicks győzelme ezzel együtt sem sokon múlt, a hosszabbítás legvégén Brunson dobhatott triplát, miután Tom Thibodeau nem kért időt, de kimaradt a potenciális meccsnyerője.

Giannis Antetokounmpo egymást követő harmadik meccsét hagyta ki térdproblémák miatt, és már azt megelőzően sem volt önmaga a pályán, de Mike Budenholzer egyelőre nem aggódik komolyabban. Az edző elmondta, hogy a csapatnál úgy gondolják, hogy ez ugyanaz a probléma, ami eddig is minden évben előjött, mióta ő a csapatnál dolgozik, és nem látnak bele többet ebbe a sérülésbe. Az mindig is prioritás volt számukra, hogy odafigyeljenek Antetokounmpo egészségére – valószínűleg a legtöbb esetben a szükségesnél is óvatosabbak vele kapcsolatban, de ez azért van, mert tudják, hogy milyen fontos ő a csapatnak.

LeBron James ma hajnalban 48 ponttal, 8 lepattanóval és 9 gólpasszal járult hozzá a Lakers győzelméhez, ezt megelőzően ugyanakkor a Twitteren fakadt ki a játékvezetésre. Ennek a kiváltója az egy nappal korábbi Lakers-76ers meccs volt, aminek a legvégén nem fújtak Joel Embiidre faultot Russell Westbrookkal szemben, majd az NBA L2M-jelentése is megerősítette, hogy jó döntés született. James egy olyan tweetre reagált, ami hatalmas csalást emlegetett, és erre válaszul leírta, hogy egész évben azt hallgatja a játékvezetőktől, hogy nem látták az aktuálisan szóban forgó esetet, vagy azt, hogy nem is volt fault, és ez így értelmetlen. Nagyon frusztrálja ez az egész, de ettől még mennek előre. Nem ez az első alkalom ebben a szezonban, hogy James kifakad a játékvezetés miatt, november 6-án a Cavaliers elleni meccs után is azt mondta el, hogy évek óta hallgatja a játékvezetőktől azt a kifogást, hogy nem látták a szabálytalanságot.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Lakersnél abban bíznak, hogy Anthony Davis pár meccsel az All-Star szünet előtt visszatér a pályára. Amennyiben ez időben megtörténik, akkor a csapat vezetőinek lesz idejük felmérni azt is, hogy teljes kerettel mire lehetnek képesek, és ez alapján dönthetnek arról, hogy érdemes-e valamilyen komolyabb cserét meglépniük annak érdekében, hogy maximalizálják a lehetőségeiket erre a szezonra. Davis a napokban kezd el futó gyakorlatokat végezni, és ha minden jól megy, akkor hamarosan kontakttal járó feladatokat is végezhet majd, így valamikor február elején térhet vissza.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Cavaliers érdeklődik Malik Beasley iránt, és az ő esetleges megszerzése részese lehetne annak a sokat emlegetett potenciális cserének, amiben John Collins a Hawkstól a Jazzhez kerülne. Ennél a forgatókönyvnél a Hawks a Jazztől és a Cavalierstől is kapna játékost, utóbbitól valószínűleg Caris LeVert kerülhetne hozzájuk. Stein szerint az sem lenne meglepő, ha a cserehatáridő lejárta előtt Mike Conley is távozna a Jazztől, iránta állítólag a Clippers érdeklődik, mivel Los Angelesben nem biztosak abban, hogy elég mély a keret az irányítóknál.

Jordan Clarkson arról beszélt, hogy a pletykákkal ellentétben még csak nem is tárgyalt a Jazz vezetőivel a szerződése idő előtti meghosszabbításáról. Ha ez megváltozik, akkor szívesen maradna a csapatnál, mert szeret itt lenni, és szeret a csapattársaival játszani. A Jazz jelenleg 4 évre maximum 72 millió dollárt adhat neki, a nyáron viszont ettől nagyobb összegre is jogosult lehetne Clarkson.

James L. Edwards (The Athletic) a Pistonshoz köthető cserepletykákat gyűjtötte össze. Nerlens Noel iránt a Heat, a Nuggets és a Mavericks is érdeklődik, de ha nem cserélik el, akkor kicsi annak az esélye, hogy kivásárolják. Alec Burks iránt is van érdeklődés, de a Pistons nem feltétlenül akar tőle megválni, míg Saddiq Bey-ért komoly árat kérnek, csak akkor cserélnék el őt, ha „visszautasíthatatlan” ajánlatot kapnának. Edwards azt is megerősítette, hogy Bojan Bogdanovic esetében egy védettség nélküli első körös draftjognak tárgyalási alapnak kell lennie, ennél kevesebbért nem fogják őt elengedni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus