Hírmorzsák 2023-01-18 (10:30)

Kyrie Irving nem játszott, Paul George visszatért. Michael Malone bekerült a protokoll alá. Ketten is visszatérhetnek a Mavericksnél. A Warriors ellátogatott a Fehér Házba. Jalen Duren elvesztette az útlevelét, lemaradhat a párizsi meccsről. DeMar DeRozan játszani tervez Párizsban. A Spurs és a Hornets is kiértékesítést tarthat a deadline előtt. A Clippers centert és irányítót is keres. A Timberwolves felméri D’Angelo Russell piacát. A Raptors, a Lakers, a Pelicans, a Bucks, a Cavaliers és a Maverics is érdeklődik Bojan Bogdanovic iránt. Nyáron a Suns és a Magic is rámehet Fred VanVleetre. O.G. Anunoby-ért csak akkor hallgat meg ajánlatot a Raptors, ha több első köröst is kínálnak érte.

A Netsnél tripla-duplával tért vissza Ben Simmons, ugyanakkor a Spurs ellen Kyrie Irving nem tudta vállalni a játékot vádliproblémák miatt, így kikaptak és továbbra is nyeretlenek Kevin Durant kidőlése óta. Jacque Vaughn elmondta, hogy reményeik szerint nem súlyos Irving sérülése, nem kell MRI-re mennie, és bíznak benne, hogy már a következő, Suns elleni meccsükön ismét játékra jelentkezhet.

A Clippersnél öt kihagyott meccs után tért vissza Paul George, ugyanakkor vele kiegészülve sem tudták megverni a 76erst. A Clippers az elmúlt 10 meccsén a nyolcadik vereségét szenvedte el, úgyhogy szükségük lesz arra, hogy George hamar formába lendüljön, még ha Tyronn Lue azt is mondta, hogy számított arra, hogy kicsit rozsdás lesz a játékos.

Michael Malone bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, de ez sem törte meg a Nuggets lendületét, a Trail Blazers ellen begyűjtötték sorozatban a hetedik győzelmüket. Malone helyett az a David Adelman meccselt, aki Oregonban született és a portlandi egyetemen végezte a tanulmányait, míg az édesapja, Rick Adelman játékosként és edzőként is megfordult a Trail Blazersnél – a vezetésével 1990-ben és 1992-ben is nagydöntőig menetelt a csapat. David Adelman még a meccs előtt elmondta, hogy kicsit furcsának tartja, hogy pont a Trail Blazers ellen kell vezetőedzőként bizonyítania, de jó érzés is ez a számára, egyébként pedig bárki is legyen az ellenfél, mindent megtesznek a győzelemért. Adelman már az előző szezonban is közel állt ahhoz, hogy ideiglenesen helyettesítse a főnökét, akkor viszont Malone után ő is pozitív tesztet produkált koronavírusra.

Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy valószínűleg Dorian Finney-Smith és Josh Green is visszatér ma este a Mavericksnél. Finney-Smith 14 meccset hagyott ki egy csípősérülés miatt, Green pedig 20 meccsről maradt le könyöksérüléssel, a Hawks elleni meccs előtt viszont mindketten a kérdéses megjelölést kapták a csapat sérültlistáján.

A Warriors a Wizards elleni meccse másnapján ellátogatott a Fehér Házba, ahol az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden fogadta a csapatot, hogy gratuláljon a bajnoki címükhöz. Biden elmondta, hogy a Warriorst mindig szívesen látják itt, utalva ezzel arra, hogy Donald Trump elnöksége idején kihagyták a látogatást. Az elnök rávilágított arra, hogy az elmúlt pár év nagyon kemény volt a csapat számára, sokan kétségbe is vonták, hogy képesek lehetnek-e még újabb bajnoki címet nyerni, és viccesen megjegyezte, hogy ismeri az érzést, hogy milyen az, amikor valakinek az esélyeit kétségbe vonják. Biden mellett az Oaklandből származó alelnök, Kamala Harris is köszöntötte a Warriorst, és Stephen Curry megajándékozta őt egy 1-es számú mezzel, utalva arra, hogy ő a csapat első számú szurkolója – Biden egy 46-os számmal ellátott mezt kapott, mivel ő az Egyesült Államok 46. elnöke. A Warriors Washington után Bostonba utazik, ahová először látogatnak el azóta, hogy megnyerték a nagydöntőt.

Csütörtök este Párizsban csap össze a Bulls és a Pistons, ugyanakkor a vendégek újonc centere, Jalen Duren könnyen lehet, hogy lemarad a meccsről, mivel elvesztette az útlevelét. A Pistons azon dolgozik, hogy megoldást találjanak a helyzetre, és bíznak benne, hogy ez időben sikerülni fog. Ugyanehhez a meccshez tartozik, hogy a Bullsnál DeMar DeRozan a tervek szerint három kihagyott meccs után visszatérhet a Pistons ellen.

Shams Charania (The Athletic) egy hosszabb cikkben gyűjtötte össze azokat a cserepletykákat, amikre érdemes lehet odafigyelni, az alábbiakban ezek közül szemezgettünk. Várhatóan a Spurs és a Hornets is komolyabb kiárusítást tarthat a következő hetekben, mindkét csapat eladóként lesz jelen a piacon. A Spursre leginkább Jakob Pöltl miatt érdemes figyelni, iránta a Raptors és a Celtics is komolyan érdeklődik, és az esetében fontos lehet, hogy több csapatvezető is azzal számol, hogy a nyáron évi 20 millió dollár körüli fizetést is kaphat a következő szerződése aláírásakor. A Spursnél valószínűleg Josh Richardson és Doug McDermott is elérhető áron megszerezhető lesz. A Hornets várhatóan Terry Rozier, Mason Plumlee, Jalen McDaniels és Kelly Oubre Jr. kapcsán is sok megkeresést fog kapni, és ezeket meg is fogja hallgatni a csapat.

A Clippers szeretne egy cserecentert szerezni Ivica Zubac mögé, és ennek érdekében akár John Wall szerződését is felhasználhatják. Irányítófronton is erősítenének, Mike Conley lehet az egyik kiszemeltjük, de őt a Timberwolves is nézegeti. Utóbbi nem meglepő, mert jelenleg felmérik D’Angelo Russell piacát, már csak azért is, mert a 31,3 millió dolláros lejáró szerződésű játékost a nyáron nem tudnák pótolni, amennyiben a távozás mellett dönt, most viszont még tudnák használni a szerződését egy cserében. John Collins iránt továbbra is a Jazz és a Wizards érdeklődik a leginkább, Bojan Bogdanovic iránt pedig többek között a Raptors, a Lakers, a Pelicans, a Bucks, a Cavaliers és a Mavericks is érdeklődik, de a Pistons továbbra is védettség nélküli első körös draftjogot vár érte.

A Raptors érdekes helyzetben van, több játékossal is összeboronálták őket, de Charania arra is felhívja a figyelmet, hogy Fred VanVleet a nyáron szabadügynök lesz, amennyiben lemond a játékosopciójáról, és várhatóan a Suns és a Magic is be fog jelentkezni érte. Az irányító a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy csak a Raptorsra koncentrál, és azon van, hogy ismét olyan sikereket érjenek el, mint korábban.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) külön a Raptorsról írt egy hosszabb cikket, és egy nem megnevezett csapatvezető elmondta neki, hogy a Raptors azt kommunikálja a többi csapat felé, hogy csinálni fognak valamit a piacon. Jelen állás szerint annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy Gary Trent Jr. piacát mérik fel, mert azt kommunikálják, hogy a terveik szerint OG Anunoby, Fred VanVleet és Pascal Siakam is marad náluk. Anunoby kapcsán csak akkor hallgatnak meg ajánlatokat, ha az több védettség nélküli első köröst is tartalmaz, és csak akkor fontolják meg az elcserélését, ha ahhoz hasonló csomagot kínálnak nekik, mint amit a Spurs kapott a Hawkstól Dejounte Murray játékjogáért – egy GM szerint minden csapat megkeresné a Raptorst, ha elérhetővé tennék a winget. Fischer Charaniához hasonlóan megemlítette, hogy érdeklődnek Jakob Pöltl iránt, emellett megjegyezte, hogy érdeklődnek Jalen McDaniels iránt is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus