Hírmorzsák 2023-01-21 (10:00)

Anthony Davis a jövő hét második felében visszatérhet. Shannon Sharpe balhézott a Lakers-Grizzlies meccsen. Tartalékosan is nyert a Warriors, Steve Kerr 72 meccses szezont szeretne. J.B. Bickerstaff szerint a pihentetés hozzájárul a hosszabb pályafutáshoz. Tim MacMahon pontosított azzal kapcsolatban, hogy Luka Doncic változásokat akar a Mavericksnél. A Bucks új csapatot keres Serge Ibakának. Gorgui Dieng a Spursnél, Saben Lee a Sunsnál marad újabb 10 napra. Aaron Gordon újra elindul a zsákolóversenyen, ha beválasztják az All-Star csapatba. Stephen Curry meze, illetve a Lakers ajándéktárgyai fogynak a legjobban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Anthony Davis állapota továbbra is javul, nincsenek fájdalmai a magasembernek, és ha a jelenlegi ütemben javul tovább az állapota, akkor valamikor a jövő hét második felében visszatérhet. A Lakers mához egy hét múlva kezdi meg az ötmeccses idegenbeli túráját, aminek az első állomása Boston lesz, és elképzelhető, hogy Davis a keleti éllovas ellen tér vissza.

A Lakers ma hajnalban egy nyugati élcsapat, a Grizzlies ellen tudott nyerni, a mérkőzésen ugyanakkor történt egy kisebb közjáték, Shannon Sharpe NFL-legenda ugyanis összeszólalkozott többekkel is a Grizzlies oldaláról, és ezért a második negyed végén kivezették őt a nézőtérről, de a harmadik negyed kezdetére visszatérhetett. Az esetnél tömegjelenet alakult ki, amiben részt vett Dillon Brooks, Steven Adams, Ja Morant és utóbbi édesapja, Tee Morant is, és azt követően eszkalálódott a helyzet, hogy Sharpe beszólt Brooksnak, hogy túlságosan is kicsi ahhoz, hogy LeBron James ellen védekezzen. Sharpe egyébként jelenleg a Fox Sports alkalmazottja, abban az Undisputed című műsorban szerepel Skip Bayless mellett, ami arra épül, hogy megosztó témákról vitatkozzanak a szereplők.

A Warriors a Bostonban lejátszott hosszabbításos meccse másnapján Clevelandbe látogatott, és annak ellenére is nyerni tudtak, hogy Stephen Curry, Klay Thompson, Andrew Wiggins és Draymond Green is kiülte a meccset. A mérkőzés hőse a 32 pontot szóró Jordan Poole lett, aki ezen a meccsen elérte az 500 bedobott triplát, amire nála gyorsabban Curry és Thompson volt képes a franchise történetében. Poole-nak egyébként ez volt pályafutása 20. olyan meccsen, amin elérte a 30 pontot, és a Warriors történetében csak Rick Barry és Wilt Chamberlain volt arra képes korábban, hogy 23 éves korára ezt teljesítse.

Steve Kerrt megkérdezték a pihentetésről, és elmondta, hogy megérti azoknak a szurkolóknak a csalódottságát, akik azért jöttek ki erre a meccsre, hogy lássák Curryéket, és ez az egyik legkeményebb része a szakmájának, de ezért is áll ki amellett, hogy csökkentsék 72 meccsesre a szezont. Hogyha kevesebb meccset kellene játszaniuk, akkor jobban meg tudnák óvni a játékosok egészségét, és akkor kevesebb lenne az olyan meccs is, amit ki kellene hagynia egy-egy játékosnak. Nem azért ültette ki ezt a négyest, mert előző este kikaptak, hanem azért, mert az adataik is alátámasztják azt, hogy nagyobb az esély a sérülésre egy back-to-back második felén, ezért is kezeli óvatosan az összes csapat a sztárjátékosait.

A Cavaliersnél Donovan Mitchell egymást követő második meccsét hagyta ki, ami kapcsán J.B. Bickerstaff azt mondta el, hogy ő azt tapasztalta, hogy a játékosokat jobban segíti azt, ha egyszerre kapnak nagyobb pihenőt szezon közben, és nem több kisebbet. Manapság a játékosok 15-20 évet is eltöltenek a ligában, és úgy gondolja, hogy szezononként öt kihagyott meccs eredményezheti azt is, hogy a játékos pályafutása öt évvel tovább tartson. Bickerstaff szerint hosszabb távon a szurkolók is jól járnak ezzel, mert így hosszabb lesz ezeknek a játékosoknak a pályafutása, és így tovább nézhetik őket játszani. Ő is tudja, hogy ez frusztráló lehet az adott pillanatban, mert sok csapattal csak egyszer játszanak hazai pályán, de úgy véli, hogy összességében a pihentetés jót tesz a sportágnak.

Az ESPN újságírója, Tim MacMahon azzal került a figyelem középpontjába a minap, hogy az egyik cikkében arról írt, hogy Luka Doncic szeretne komoly változásokat látni a Mavericks keretében a cserehatáridő előtt, ezt viszont többen is cáfolták a csapat oldaláról, így Mark Cuban tulajdonos is. MacMahon ezt követően pontosított valamelyest az értesülésén, és most már arról beszélt a Hoop Collective podcastben, hogy Doncic egyszerűen csak elkezdett érdeklődni aziránt, hogy mit csinál a vezetőség. Eddig semmilyen szinten nem szólt bele ebbe, kifejezetten elzárkózott ettől, most viszont nem csupán meghallgatja azt, hogy milyen változtatásokban gondolkodik a csapat, de ő maga is beszáll már az ötletelésbe.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Bucks azon dolgozik, hogy a cserehatáridő lejárta előtt új csapatot találjanak Serge Ibakának. A magasember legutóbb január 1-én lépett pályára, és jelenleg a csapattól távol tartózkodik, szeretne végleg távozni a Buckstól.

Gorgui Dieng másodszor is aláírt 10 napra a Spurshöz, továbbra is San Antonioban folytatja a pályafutását. A Sunsnál Saben Lee írt alá újabb 10 napra.

Aaron Gordon már kétszer is második helyen végzett az All-Star hétvége zsákolóversenyén, és a második alkalmat követően úgy nyilatkozott, hogy többet nem tervez elindulni a versenyszámban, mert inkább arra koncentrálna, hogy a csapatával rájátszásba jusson. Gordont most ismét megkérdezték, hogy nem gondolta-e meg magát, és elmondta, hogy egyetlen esetben vállalná a szereplést a zsákolón: ha beválasztanák az All-Star csapatba is.

Az NBA statisztikát közölt arról, hogy melyik játékosok mezei, illetve melyik csaptok ajándéktárgyai fogytak a legjobban a szezon első felében. A játékosoknál Stephen Curry, LeBron James és Giannis Antetokounmpo fért fel a dobogóra, míg a csapatoknál sorrendben a Lakers, a Warriors és a Celtics ajándéktárgyait vették a legtöbben az NBA Store oldalán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus