Hírmorzsák 2023-02-05 (10:00)

Stephen Curry és Jonas Valanciunas is térdsérülést szenvedett. Luka Doncic a Clippers ellen térhet vissza. Mo Bamba, Austin Rivers és Jalen Suggs is eltiltást kapott. Damian Lillard megy a tripladobóra. Jacque Vaughn nem kérdezte meg Kyrie Irvinget, hogy miért kért cserét. A Clippers is érdeklődik Irving iránt, LeBron James elhárította az irányítóval kapcsolatos kérdéseket, a Nets két kulcsjátékost is elkérne a Maverickstől. A Clippers szabadulna John Walltól? A Jazz első köröst kér a játékosaiért, ismét tárgyaltak Russell Westbrook átvételéről is. A Cavaliers Josh Hart iránt érdeklődik. A Hawksnál is felmerült Matisse Thybulle megszerzése. Christian Wood és D’Angelo Russell is kiszemelt a Clippersnél. Mason Plumlee iránt érdeklődik a Kings.

A Warriors 119-113-ra nyerni tudott a Mavericks ellen, ugyanakkor aggodalomra adhat okot, hogy Stephen Curry bal térde megsérült a harmadik negyed végén, amikor összekoccant McKinley Wright IV térdével. Curry nem tudta folytatni a játékot, és rögtön csináltak egy röntgent, ami negatív lett, nem mutatott ki szerkezeti elváltozást, ugyanakkor MRI-vizsgálat is vár rá, és majd akkor lehet többet tudni az állapotáról, ha annak is meglesz az eredménye. Steve Kerr szerint mindig aggódik az ember, ha egy játékosnak MRI-re kell mennie, az elmúlt években nagyon sok hasonlót átélt már, és reméli, hogy minden rendben lesz Curryvel.

A Mavericksnél Luka Doncic a várakozásoknak megfelelően nem játszott a saroksérülése miatt, el sem utazott a társaival a csapat idegenbeli túrájára, de várhatóan utólag csatlakozik a társakhoz. Marc Stein (Substack) értesülései szerint a következő, Jazz elleni meccset még kihagyja a szlovén sztár, de az azt követő, Clippers elleni  derbin már bevethető lehet csütörtök hajnalban.

A Pelicans 10 elbukott meccs után nyerni tudott, és a Lakers legyőzésében fontos szerepet játszott Jonas Valanciunas is, ugyanakkor a mérkőzés során megsérült a center jobb térde, ezért idő előtt befejeződött számára a találkozó. Willie Green a meccs után annyit mondott, hogy MRI-vizsgálat vár a játékosra, és csak azt követően tudnak majd többet mondani az állapotáról.

Tegnap hajnalban komoly tömegjelent alakult ki a Timberwolves-Magic meccs során, aminek az eredménye öt kiállítás lett. Az NBA közleményben tudatta, hogy három játékos is eltiltást kapott az eset miatt: Mo Bamba négy, Austin Rivers három, Jalen Suggs egy meccset lesz kénytelen kihagyni, a szintén kiállított Jaden McDaniels megúszta 20,000 dolláros pénzbüntetéssel, Taurean Prince-t viszont nem szankcionálták. Az eltiltás idejére egyik játékosnak sem jár fizetés, Bamba 284,138 dollártól, Rivers 60,121 dollártól, Suggs 47,740 dollártól esik el emiatt. A liga közleményéből az is kiderül, hogy Bamba a meccs után az öltözők előtt is megpróbálta felvenni a pályán elejtett fonalat, és agresszívan meglökte a biztonsági személyzet egyik tagját, amiért megakadályozta ebben, és a büntetés súlyosságában az is közrejátszott, hogy Bamba és Rivers a közösségi médiában is üzengetett egymásnak. Suggs és McDaniels azért kapott büntetést, mert egyikük sem békítő szándékkal avatkozott közbe.

Chris Haynes (B/R) értesülései szerint megvan az All-Star hétvége tripladobó versenyének a második résztvevője, Buddy Hield után Damian Lillard is rábólintott az indulásra. Lillard meccsenként 4,1 bedobott triplával rendelkezik, ami a második legtöbb a ligában, 37,1 százalékkal céloz kintről a Trail Blazers sztárja.

Az elmúlt nap híreit is még Kyrie Irving cserekérelme uralta, az alábbiakban ezek közül szemezgetünk. A Nets először játszott azóta, hogy Irving jelezte a távozási szándékát, és az irányító nem meglepő módon kihagyta a Wizards elleni összecsapást, bár a hivatalos indoklás szerint vádlifájdalmak miatt ülte ki a meccset. Jacque Vaughn elmondta, hogy az elmúlt nap folyamán az összes játékosával beszélt, így Irvinggel is, de nem kérdezte meg tőle, hogy miért kért cserét, mert ez a kosárlabda üzleti oldala, és azzal nem ő, hanem Sean Marks foglalkozik. A többi játékos felé azt az üzenetet közvetítette, hogy nem fogják megengedni, hogy furcsává váljon a helyzet, továbbra is el kell végezniük a munkájukat, mindenkitől ezt várja el.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései alapján a tegnap emlegetett Lakers, Mavericks és Suns mellett a Clippers is érdeklődik Irving iránt. A Nets Irving cserekérelme óta folyamatosan tárgyalásokat folytat, és olyan üzletet igyekeznek tető alá hozni, aminek a megkötésével is esélyük marad a bajnoki címért küzdeni. Andrew Greif (Los Angeles Times) értesülései szerint nem egyértelmű, hogy a Clippers rá fog-e menni Irvingre, viszont úgy tudja, hogy John Wallnak ettől függetlenül sem biztos a jövője a csapatnál, ha nem tudják őt elcserélni, akkor elképzelhető, hogy kivásárolják.

A Lakers éjszakai meccse után LeBron Jamest is megkérdezték arról, hogy mit szól ahhoz, ha Irving hozzájuk kerülne, de ahogyan pár héttel ezelőtt, úgy most is azt felelte az erősítést firtató kérdésre, hogy ezt nem tőle, hanem Rob Pelinkától kellene megkérdezni. Ő nem fog beszélni a csapatvezetés nevében, csakis arra koncentrál, hogy a keretben lévő játékosokkal mindig megfelelően felkészüljön a következő meccsre és a győzelemért játsszanak. James azért annyit elejtett, hogy nyilvánvaló a válasz egy olyan kérdésre, ami egy ilyen kaliberű játékosról szól. James a „duh” kifejezést használta a válaszában, és egy nagyon bulváros érdekesség, hogy pontosan ugyanezt mondta akkor is, amikor annak idején Anthony Davis megszerzésének a lehetőségéről faggatták őt.

Ami a Mavericks-szálat illeti, Marc Stein szerint a Nets Spencer Dinwiddie és Dorian Finney-Smith játékjogát is elkérné Irvingért, míg a Mavericks valószínűleg azt erőltetné, hogy Tim Hardaway Jr. vagy Davis Bertans szerződése bekerüljön a cserébe. Dallasban már a nyáron is felmerült Irving megszerzésének a lehetősége, mivel a csapatnál úgy gondolják, hogy Jason Kidd szót tudna érteni az irányítóval.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint a Jazz Mike Conley, Malik Beasley és Jarred Vanderbilt árát is első körös draftjogban méri, és mindhárom játékosról folytattak már tárgyalásokat több csapattal is. Beasley és Vanderbilt több egyeztetésbe közösen is bekerült már, a Hawks, a Trail Blazers és a Knicks is érdeklődik mindkét kosaras iránt, és egyes tárgyalások során Nickeil Alexander-Walker neve is felmerült. Vanderbilt iránt nagy lehet a kereslet, őt a 76ers és a Pacers is vinné.

Fischer szerint a Jazz más fronton is aktív lehet, a héten ismét egyeztettek a Lakersszel arról, hogy egy esetleges üzletben átvegyék Russell Westbrook szerződését, és egy ilyen cserében Conley, Beasley és Vanderbilt is csapatot válthatna, ugyanakkor a Lakers változatlanul vonakodik feladni mindkét meglévő jövőbeli első körösét. A Lakers másokkal is tárgyal Westbrookról, a Hornets is potenciális cserepartnernek tűnik, míg a Heatnél állítólag felmerült annak a lehetősége is, hogy elcseréljék Kyle Lowry-t Westbrookért.

A már sokat hivatkozott Marc Stein több kisebb cserepletykáról is beszámolt. Az újságíró értesülései szerint a Cavaliers Josh Hart megszerzésével próbálna meg erősíteni, akit a közelmúltban elérhetővé tett a Trail Blazers, bár azzal a céllal, hogy ők is javuljanak. Mint ismert, Jusuf Nurkic is vihető Portlandből megfelelő ajánlat esetén. A Kings és a Warriors mellett a Hawks is érdeklődik Matisse Thybulle iránt, és nagyon nagy annak a valószínűsége, hogy a 76ers elcseréli őt a deadline előtt. Christian Wood és D’Angelo Russell megszerzésnek a lehetőségét is vizsgálja a Clippers. A Kings bekopogott a Hornetshez Mason Plumlee miatt, és abban reménykednek, hogy a cserehatáridő lejárta előtt Richaun Holmes és Alex Len elcserélését is tető alá tudják hozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus