Hírmorzsák 2023-02-08 (20:15)

Zion Williamson visszatérése az All-Star szünet utánra várható. Marvin Bagley III felépülése jól halad. Darvin Ham és Russell Westbrook összeszólalkozott a Thunder elleni meccs félidejében. Spencer Dinwiddie úgy számol, hogy marad a Netsnél. A Mavericks november óta szemezett Kyrie Irvinggel. A többi csapat még mindig nem tudja, hogy mit tervez a Raptors, ismét feléledni látszik a Jakob Pöltl-szál. O.G. Anunoby ára három első körös draftjog, kettőnél többet nem valószínű, hogy ajánlanak érte. A Nets több játékost is kinézett Torontóból, a Raptors Nic Claxtont mindenképpen kérné tőlük. Bones Hylandet a Raptors, a Pelicans és a Timberwolves is vinné. Eric Gordon iránt a Suns és a Clippers, Jae’Sean Tate után a Suns, a Nuggets, a Celtics és a Wizards érdeklődik. Jarred Vanderbilt a 76ers legfőbb kiszemeltje. Nerlens Noel a 76ersnél és a Heatnél is opció lehet. Kihirdették az All-Star hétvégén rendezett hírességek meccsének a kereteit.

Willie Green elmondta, hogy leghamarabb az All-Star szünet után állhat ki a tervezett kezdő ötösével a Pelicans, vagyis Zion Williamson felépülésére még várni kell. Ha ez valóban így történik, akkor Williamson is lemarad az All-Star gáláról, az elmúlt nap során Kevin Durantről is hasonló hírek érkeztek, és a pár napja kidőlő Stephen Curry sem lesz ott az idényfelező gálán, vagyis úgy tűnik, hogy legalább három játékost kell majd utólag meghívni az eseményre.

James L. Edwards (The Athletic) információi szerint a kézműtéten áteső Marvin Bagley III felépülése a megfelelő ütemben halad, és valószínűleg a jövő hétvégén vizsgálhatja felül az állapotát a Pistons.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Darvin Ham és Russell Westbrook heves szóváltásba keveredett a hajnali Lakers-Thunder meccs félidejében. Az edző azt kérte számon az irányítón, hogy lassan hagyta el a pályát, amikor lecserélte őt a második negyedben. Mindkét fél felemelte a hangját a veszekedésnél, ugyanakkor a szó visszaterelődött arra, hogy miként nyerhetnék meg a meccset, és Westbrook ezt követően az idei legjobb negyedik negyedét produkálta, 14 pontot dobott a záró játékrészben, de ez sem volt elég a győzelemhez.

Spencer Dinwiddie megtartotta a székfoglalóját a Netsnél, és elmondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy a csapat esetleg ismét elcserélni őt, különben teljesen értelmetlen lett volna a részükről, hogy megszerveztek a számára egy bemutató sajtótájékoztatót.

Shams Charania (The Athletic) egy podcastben beszélt arról, hogy a Mavericks Kyrie Irving novemberi antiszemita botrányában látta meg a lehetőséget arra, hogy potenciálisan olcsón szerezhetnek egy sztárt Luka Doncic mellé, és azóta tervezgették az irányító megszerzését. Dallasban akkor is megpróbálták volna leigazolni őt, ha a Nets esetleg szabadlistára tette volna Irvinget a botránya miatt. Emögött valószínűleg részben Mark Cuban állt, aki hajlamos az üzleti életben is agresszívan fellépni, de Nico Harrison GM és Jason Kidd vezetőedző is szerette volna a csapatban tudni Irvinget. Kiddnek általában jó a viszonya a legtöbb aktív irányítóval, Irving ráadásul New Jerseyben nőtt fel, és akkoriban ő is ott játszott, ez is kapcsolódási pont kettejük között.

Magyar idő szerint holnap este 21:00-kor zár a cserepiac, és az utolsó 24 órához közeledve kezdenek megszaporodni a cserepletykák.

Marc Stein (Substack) arról írt a legutóbbi hírlevelében, hogy a rivális csapatok még mindig nehezen tudják eldönteni, hogy mit is tervez a Raptors. Érdeklődés van Gary Trent Jr., Fred VanVleet, O.G. Anunoby és Pascal Siakam iránt is, miközben ismét felmerült annak a lehetősége is, hogy visszaszereznék Jakob Pöltl játékjogát a Spurstőla centerért Trent Jr. és draftjog mehetne, viszont a dobóhátvéd megszerzésének semmi értelme nem lenne a Spurs részéről, ha már eleve kiárusításban gondolkodnak. Amennyiben Anunoby elcserélése mellett döntenek, akkor magabiztosak azt illetően, hogy megkapják érte a három első körös draftjogot, noha a friss hírek szerint a Grizzlies, a Pelicans és a Knicks sem adna már érte kettőnél többet. Siakam iránt hiába nagy az érdeklődés, a Raptors őt nem akarja elcserélni.

Ian Begley (SNY.tv) arról számolt be, hogy a Netsnél felmerült Siakam, Anunoby és VanVleet megszerzésének is a lehetősége, ugyanakkor csak komoly áldozat árán tudnának játékost elhozni Torontóból, a Raptors mindenképpen igényt tartana Nic Claxton játékjogára. Claxton ebben a szezonban nagyon nagy szerepet tölt be a Nets játékában, 13,2 pontot, 9,2 lepattanót és 2,6 blokkot átlagol, a Raptors érdeklődése ugyanakkor nem újkeletű, már a nyáron is első köröst adtak volna a centerért.

Bones Hyland esetében csak az tűnik kérdésesnek, hogy hová cseréli el a Nuggets, és nem az, hogy megválnak-e tőle. Az elmúlt meccseken a rotációból is kiszoruló hátvéd iránt a Raptors, a Pelicans és a Timberwolves érdeklődik Mike Singer (Denver Post) értesülései szerint.

Kelly Iko (The Athletic) a Rockets háza tájáról osztott meg cserepletykákat. Eric Gordonért körülbelül öt csapat érdeklődik még, a legkitartóbbnak a Suns és a Clippers tűnik egyelőre. Amennyiben nem cserélik el Gordont, akkor sem valószínű, hogy kivásárolnák a szerződéséből, hanem akkor a nyárra halasztanák a jövőjének a megoldását – Gordonnak 20,9 millió dolláros nem garantált szerződése van a következő szezonra. Jae’Sean Tate elcserélése csak akkor kerülhet napirendre, ha erős ajánlatot kap a Rockets, mivel továbbra is nagyra tartják az önzetlen és védekezésorientált játékát, de a Suns őt is vinné, ahogyan a Nuggets, a Celtics és a Wizards is tehet érte ajánlatot. Josh Christopher kapcsán is kapott megkereséseket a csapat, de azok a beszélgetések nem fordultak komolyabbra.

Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) információi alapján a 76ers elsődleges kiszemeltje Jarred Vanderbilt a deadline előtt, ugyanakkor nem lesz könnyű dolguk a megszerzésével, mert a magasember nagyon sok csapat kívánságlistáján szerepel előkelő helyen. A 76ers Matisse Thybulle-t adná érte a Jazznek, de ha nem jön össze a megszerzése, akkor Andre Drummond és Nerlens Noel visszaszerzése is opció lehet a számukra.

A 76ers mellett a Heatnél is felmerült Noel megszerzése. Mint ismert, a Heat az elmúlt nap során a Spurshöz cserélte Dewayne Dedmont, így azzal együtt is elbírna a keretük még egy centert, hogy ő az elmúlt időszakban kiszorult az aktív rotációból, ugyanakkor jó hír a számukra, hogy a two-way szerződésű Orlando Robinson állapota gyorsan javul, hamarosan ismét pályán lehet. Szintén a Heathez kapcsolódó hír, hogy Jamaree Bouyea 10 napos szerződést kapott tőlük.

A végére térjünk vissza az All-Star hétvégéhez: kihirdették, hogy kik vesznek részt a hírességek mérkőzésén. Az egyik csapatot a Jazz ügyvivő tulajdonosa, Ryan Smith fogja irányítani, és a keretében helyet kapott Cordae (zenész), Diamond DeShields (WNBA-játékos), Calvin Johnson (egykori NFL-játékos), DK Metcalf (NFL-játékos), Hasan Minhaj (komikus), Marcos Mion (tévés műsorvezető), The Miz (pankrátor), Everett Osborne (színész), Ozuna (zenész), Guillermo Rodriguez (szereplő Jimmy Kimmel műsorában) és Sinqua Walls (színész). A másik csapatot a Jazzben részesedéssel rendelkező Dwyane Wade fogja irányítani, a kezei alatt bizonyíthat Kane Brown (zenész), Nicky Jam (zenész, színész), Jesser (tartalomgyártó), Simu Liu (színész), Janelle Monae (színész, zenész), Arike Ogunbowale (WNBA-játékos), Albert Pujols (MLB-játékos), 21 Savage (zenész), Ranveer Singh (színész, az NBA indiai nagykövete), Frances Tiafoe (teniszező) és Alex Toussaint (a Puma atlétája).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus