Hírmorzsák 2023-02-10 (10:30)

A Durant- és a Hart-Thybulle tranzakció is négycsapatosra bővült. A Raptors minden sztárját megtartotta, pedig komoly ajánlatokat kapott. Bridgesért négy elsőköröst ajánlottak a Netsnek. GP2 kért cserét a Blazersnél. Több játékost kivásárolhatnak: Barton, R. Jackson, Ross, Beverley, Wall, Westbrook, Dedmon. Westbrook toxikus volt az utolsó hetekben, mindenképp elküldték volna. A Rockets három veteránt is megtartana. Nyáron jöhet egy Irving-Ayton snt? Sharpe nem indul a zsákolón. Nyáron a Nets mondott vissza egy Mitchell-Adebayo-Simmons blockbustert?

Magyar idő szerint tegnap este 9 órakor lejárt a cserehatáridő – a legfontosabb eseményeket itt követtük folyamatosan

A Knicks, a Trail Blazers, 76ers és Hornets végül több cserét összevont és egy nagy tranzakciót hajtott végre. A Knicks megszerezte Josh Hartot, illetve Bojan Dubljevic és Daniel Diez játékjogát. A Trail Blazersnél kötött ki Matisse Thybulle, Cam Reddish, Ryan Arcidiacono, továbbá Ante Tomic játékjoga, illetve a Knicks 2023-as, Top14-védett elsőköröse. A 76ers megkapta Jalen McDanielst, a Knicks 2024-es, illetve a Blazers 2029-es másodikkörös pickjét. A Hornetshez került Svi Mikhailiuk, a Hornets/Hawks/Nets 2023-as másodikkörösei közül a legjobb választási jog, illetve a Pelicans/Blazers páros 2027-es másodikkörösei közül a legjobb választási jog. A cseréhez tartozik, hogy a Blazers a több érkező miatt elengedte Greg Brownt

Végül a Durant-csere is négycsapatosra bővült, Jae Crowder egyenesen a Milwaukee Buckshoz került, Jordan Nwora, Serge Ibaka és George Hill pedig a Pacershez draftjogok mozgása mellett. A Pacers Serge Ibaka szerződését fel fogja bontani, emellett Goga Bitadzét, Terry Taylort és a veterán James Johnsont elengedték. 

Több csere végül nem valósult meg. Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint Kyrie Irving távozása ellenére a Nets eredetileg nem akarta elcserélni Kevin Durantet, sőt több csapatnál is próbálkoztak, hogy szerezzenek egy másik sztárt – Pascal Siakam lett volna az egyik jelölt, de a Raptors nem tette elérhetővé. A Sunstól érkezett Mikal Bridges-ért egy csapat négy elsőkörös picket ajánlott fel, de a Brooklyn nemet mondott. Ez a csapat valószínűleg a Houston Rockets volt, akik felvették a kapcsolatot a Nets-szel, a cserealapjuk pedig a Brooklyn több elsőkörös pickje lehetett, amelyek még a Harden-cserében kerültek Houstonba. 

Az este folyamán érkeztek olyan hírek, hogy nyugati csapatok nagy erőket mozgósítottak a Raptors másik csatáráért, OG Anunoby-ért. Zach Lowe és Bobby Marks szerint nagyjából a fél liga puhatolózott a Torontónál, a Memphis Grizzlies három elsőköröst adott volna, az Indiana Pacers három elsőkörös mellett a Rockets idei másodikkörösét is átengedte volna, ami szinte egy negyedik elsőkörös, de a Raptors mindenkinek megmondta, hogy a csomagban játékosokat is szeretne látni, itt pedig elakadtak a tárgyalások. A Warriors is tett egy próbát, de az ajánlatuk nem volt túl erős. 

Shams Charania szerint a Raptors harmadik sztárját, Fred VanVleetet is többen meg akarták szerezni. A Milwaukee Bucks erősen érdeklődött, de nem lehet tudni, hogy kit adtak volna fel érte. A kanadaiak a Clipperstől Terance Mannt és draftjogokat kértek, de ebbe nem ment bele a Los Angeles-i gárda. 

A Portland Trail Blazers több érdekes cserét is meghúzott, a legfurcsább talán az volt, hogy 5 darab másodikkörösért visszapostázták Gary Payton II-t előző csapatához, a Warriorshoz. Jason Quick (The Athletic) szerint Payton egyáltalán nem érezte jól magát Portlandben és nem is akart maradni annak ellenére, hogy 2022 nyarán három évre írt alá. 

Jöjjön néhány kivásárlási hír. Will Bartonra semmilyen kereslet nem volt, így a hátvéd és a Wizards útjai hamarosan elválnak. A Hornets sem fogja megtartani Reggie Jacksont, aki a kivásárlási piac egyik legkeresettebb játékosa lehet – a hátvéd és a Phoenix Suns között kölcsönös az érdeklődés (Chris Haynes/BR). Valószínűleg Patrick Beverley-t is elengedi az Orlando Magic – korábbi csapata, a Timberwolves nem mutat érdeklődést az irányába (Marc Stein/Substack). Az is valószínű, hogy Terrence Rosst kivásárolja a Magic. 

Sam Amick és Jovan Buva (The Athletic) arról tudósított, hogy ha nem sikerült volna elcserélni Russell Westbrookot, akkor a Lakers kivásárolta volna, ugyanis a játékos és a gárda kapcsolata nagyon mérgezővé vált az elmúlt hetekben. Különösen Darvin Ham vezetőedzővel konfrontálódott, a Thunder elleni meccsen (ahol James megdöntötte a pontrekordot) a második negyedben lassan és teátrálisan vonult le egy cserénél, ami után a vezetőedző fel is kérdezte a nagyszünetben. Várhatóan a Jazz kivásárolja Westbrookot, aki iránt leginkább a Clippers és a Heat érdeklődik. 

Boban Marjanovics szerződését felbontotta a Houston Rockets, mivel az Eric Gordon-csere miatt szükségük volt üres roster-helyre, de a szerb centert hamarosan visszaigazolják. A Spurs waiverre tette a Miamiból átigazolt Dewayne Dedmont – ha senki nem viszi el, akkor hamarosan szabadon igazolhatóvá válik. A Wizards már erősít: Quenton Jacksonnak two-way szerződést adtak. 

A Houston Rockets kivásárolja John Wallt. Mellette három további veteránnal gyarapodtak, de egyelőre inkább megtartanák őket. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) szerint ha Danny Green szeretne maradni, akkor megtartják és helyet találnak neki a rotációban, Justin Holiday-t konkrétan be akarják építeni a rotációba, míg Frank Kaminsky régóta jó kapcsolatban áll Stephen Silas vezetőedzővel, még Charlotte-ban dolgoztak együtt. 

A nyáron lejáró szerződésű Nikola Vucevic maradt Chicagóban, ugyanis Arturas Karnisovas, a gárda szakmai alelnöke elmondta: a játékos fantasztikus évet fut és a nyáron meg akarják tartani. Örül, hogy véget ér a csereidőszak, a gárda pedig egyben maradt, most már mindenki koncentrálhat a játékra, a gázra kell tenniük a lábukat és össze kell rakniuk egy jó szériát. 

John Collins egy újabb csereidőszakot „élt túl”, továbbra is marad az Atlanta Hawksnál. Chris Haynes (BR) információi szerint a Phoenix Suns, Detroit Pistons és a Brooklyn Nets is érdeklődött, de komolyabb fázisba nem jutottak el a tárgyalások. 

Mason Plumee-nak komoly szerepet szán a Clippers, Lawrence Frank szakmai elnök külön kiemelte a passzkészségét és térlátását, amire kamatoztatni tudnak.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint Deandre Ayton jövője továbbra is kérdéses a Suns-nál. Kyrie Irving és a Suns között kölcsönös volt az érdeklődés, de a Nets végül Dallasba cserélte a hátvédet. Fischer szerint könnyen elképzelhető, hogy nyáron a lejáró szerződésű Irvinget megkörnyékezi a Suns és egy sign and trade keretében elhozná Dallasból – ebben az esetben Ayton és a részlegesen garantált szerződéssel rendelkező Chris Paul lehet az ellenérték. 

Kevin Durant érkezésének egyébként mindenki nagyon örül Phoenixben. A vezetőedző Monty Williams szerint nem egyszerűen feljebb léptek, mert KD egyszerűen imádja ezt a játékot, csak ezzel foglalkozik, ezzel a mentalitással pedig teljesen más polcra emelkedhet az egész csapat. Chris Paul szerint Durant annyira jó, hogy ha betennék a Washington Generalsba, akkor a Harlem Globetrottersnek is komoly gondjai támadnának – a liga történetének egyik legjobb játékosáról van szó. Paul sajnálja, hogy Mikal Bridges és Cameron Johnson távozott, mert már letelepedtek Phoenixben, családjuk van, ami megnehezíti a dolgukat, míg Williams annyit mondott, hogy a két játékost családtagjaként szerette, és érzelmileg rettenetesen megterhelő volt elköszönni tőlük. 

LeBron James kihagyta a ma hajnali, Bucks elleni meccset – kisebb bokaproblémával küzd a Lakers sztárja. Ide kapcsolódik, hogy a szerdai hajnali Lakers-Thunder meccset átlagosan 2.98 millió néző követte, és a teljes televíziós nézettség 1.7%-át fedte le az Egyesült Államokban – a rekorddöntés időszakában 3.7 millió néző követte az eseményeket. 2018 óta csak az alapszakasz-nyitómeccsek és karácsonyi összecsapások generáltak nagyobb nézettséget. 

Kristian Winfield (NY Daily News) a forrás, ezért érdemes óvatosan kezelni az információt: állítólag tavaly nyáron körvonalazódott egy Donovan Mitchell-Bam Adebayo-Ben Simmons köré épülő hármas csere, amelyben Mitchell a Heathez, Adebayo a Netshez, Simmons és kompenzáció a Jazzhez került volna. Az újságíró szerint a Brooklyn nemet mondott a tranzakcióra, így került végül Mitchell Clevelandbe. 

Shaedon Sharpe visszalépett a zsákolóbajnokságtól, mert minden erejével a Portland jó szereplésére akar koncentrálni – helyette a Knicks 24 éves magasembere, Jericho Sims indul. 

Több befektető szeretné, ha a Disney megszabadulna az ESPN-től, mivel a televíziózás egyre kevésbé éri meg a cégnek, az előző üzleti évben a Disney-nél 5%-kal csökkentek ezek a bevételek. A Disney új elnöke, Bob Iger most azt nyilatkozta, hogy bár a lineáris programjaik, köztük az ESPN is nehéz időszakot él meg, de az ESPN mint brand továbbra is kiváló egészségnek örvend, és a műsoraik is teljesen rendben vannak. Az ESPN ugyanakkor igyekszik áramvonalasítani a közvetítési jogait, legutóbb kevesebbet költött az NFL, illetve az egyetemi futball jogaira – az NBA-vel most tárgyalnak a következő időszakról, elképzelhető, hogy itt is hasonló folyamat zajlik majd le. 

5.8 millió dollárért kelt el Kobe Bryant meze, amelyet 2008. május 7-én viselt – ezen a napon vehette át pályafutása egyetlen alapszakasz MVP-díját. Ez minden idők második legdrágábban elkelő kosaras tárgya, tavaly szeptemberben Michael Jordan egyik mezéért adtak 10.091 millió dollárt – MJ azt a szerelést az 1998-as nagydöntő első meccsén viselte. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus