Hírmorzsák 2023-02-11 (10:15)

Gary Payton II megbukott a fizikai felmérőn, visszaléphet a cserétől a Warriors. Kyrie Irvinggel gyorsul a Mavs, Luka Doncic nagyon örül az irányító érkezésének, de biztos, hogy tanulnia kell majd új társa játékát - Irving is gyorsabb Dallast vár. Nem kell sokat kihagynia Jaylen Brownnak, de még érzi a fájdalmat, és egyelőre Marcus Smart sem térhet vissza. Cam Thomast 40 ezer dollárra büntette a liga. A Cleveland Brown tulajdonosai bevásárolnák magukat a Bucksba. Anthony Edwards, Pascal Siakam és De'Aaron Fox is All-Star lesz, Joel Embiid, Lauri Markkanen és Ja Morant kezdhet. 

Ahogy arról már beszámoltunkAdam Silver kijelölte, hogy kik pótolják a sérülés miatt lemaradókat az All-Star gálán, és az új kezdők is megvannak. Stephen Curry, Kevin Durant és Zion Williamson helyett pályafutása során először kapott meghívást Anthony Edwards és De’Aaron Fox is, míg Pascal Siakam a 2019/20-as idény után másodszor vehet részt az idényfelező gálán. Mivel mindhárom gáláról lemaradó játékos kezdő lett volna, ezért Silver azt is kijelölte, hogy az eredetileg cserének beválasztott játékosok közül Joel Embiid, Ja Morant és a hazai pályán játszó Lauri Markkanen kaphat szerepet az első ötösökben.

Kisebb botrány van alakulóban, ugyanis Gary Payton II megbukott a fizikai felmérőn, így a négy csapatot érintő csere ebben a formában mégsem jöhet össze a Warriors, a Blazers, a Hawks és a Pistons között. Eredetileg a GSW James Wisemant küldte Detroitba Saddiq Bey és Kevin Knox játékjogáért, az Atlanta adott Beyért öt második körös draftcetlit, amiket Knoxszal összecsomagolva elküldött a Warriors Portlandbe Paytonért, aki nyáron távozott az együttestől. A játékos azonban nem ment át a felmérőn, most pedig ki kell találni, hogy mi legyen - a Blazersnél állítják, hogy ők biztosak voltak a nyáron műtött, és azóta már vissza is térő hátvéd egészségében. A Warriors ma estig visszaléphet a cserétől vagy átvariálhatja az üzletet, amennyiben a Portland partner lesz ebben.

Ma hajnalban második meccsét is megnyerte a Dallas Mavericks Kyrie Irvinggel, a veterán irányítóról pedig nagyon pozitívan nyilatkozott a továbbra is sérült, és ezt a mérkőzést is kihagyó Luka Doncic. Mint mondta, ugyan nyilván hiányzik a csapatból most Spencer Dinwiddie és Dorian Finney-Smith, akiket elküldtek Irvingért, de "Kyrie az Kyrie, egy bajnok, valószínűleg a világ legjobb labdakezelője, egy hihetlen játékos, akivel élvezet lesz együtt játszani." Doncic egyébként kis híján visszatért már most hajnalban Sacramentóban, de még mindig fájdalmai vannak, és bár álltása szerint napról napra jobb a helyzet, de még nem 100%-os - ugyanakkor ő azt reméli, hogy ma este a Kings elleni visszavágón már ott lehet a pályán és végre együtt játszhat Irvinggel

Irving is azt mondta, hogy izgatottan várja Doncicot és hogy meglássák, hogyan játszanak együtt, mert szerinte sokat segíthetnek egymásnak. A várakozás az, hogy majd Doncic megszerzi/megkapja a lepattanót, Irving pedig már indul, a szlovén fog irányítani, ő pedig kettesként fog dolgozni - jelenleg utolsó előttiek ligaszinten a játéksebességet illetően, de az utóbbi két meccsen Irvinggel ez már sokat javult, és a játékos arra számít, hogy Doncic visszatérésével ezen a téren jelentősen elindulnak majd felfelé, képesek lesznek rohanni azzal, hogy ő lesz a szlovén célpontja. 

Doncic annyit tett még hozzá, hogy bár biztosan gyorsulni fognak, de az is egyértelmű, hogy tanulniuk kell egymást, és főleg neki kell megszoknia a helyzetet, mert sosem játszott még együtt ilyen társsal. Az első szezonja óta mindig ő dominálja a labdát az NBA-ben, sosem játszott úgy, hogy más szervezett, márpedig most majd ez is előfordul, úgyhogy biztos lesz ebben egy tanulási folyamat, de egy ilyen társsal ez bizonyára nem lesz nehéz.

Ha már új igazolások és várakozások: D'Angelo Russell nagyon várja már, hogy újra csatlakozhasson korábbi csapatához, a Los Angeles Lakershez. A hátvédet annak idején az 1/2-es draftcetlivel választották ki az arany-lilák, de nem maradt ott sokáig, most a Minnesota küldte őt vissza LA-be a Westbrook-csere keretein belül. Hat évvel a távozása után, szerinte teljesen más játékosként, sokkal nagyobb tapasztalattal tér most vissza, és a szerepe is más lesz, és elképzelni sem tudja, hogy mennyire könnyű lehet majd LeBron James és Anthony Davis mellett játszani, hogy mennyire kevés figyelem hárul majd rá a két sztár mellett. Készen áll bármire, amit meg kell oldani - bár hozzátette, hogy ő "alfának" tartja magát, és azonnal teljesíteni fog. A tervek szerint egyébként ő, Jarred Vanderbilt, Malik Beasley és Davon Reed is pályára léphet ma este, Mo Bamba bemutatkozására viszont még várni kell, mert tart az eltiltása.

Brad Stevens nem számít arra, hogy hosszabb időt kell kihagynia a hét során arccsonttörést szenvedő Jaylen Brownnak. A játékos a Sixers elleni rangadón sérült meg, de Stevens szerint már kész is van az arcára illő védőmaszk, de még mindig érzi a fájdalmat, úgyhogy egyelőre nem játszhat - a ma hajnali, Hornets elleni meccset kihagyta, illetve pár napot még biztosan pihenni fog, aztán meglátják, hogy hogyan alakul a sérülés, illetve az érzés. A Celticsnél Marcus Smart már sorozatban kilenc meccset hagyott ki, és továbbra is fájdalmai vannak, Stevens szerint közeledik ugyan a visszatérése, de még nem tudják, hogy ez mikor történhet meg.

Cam Thomast 40 ezer dollárra büntette a liga egy homofóbnak vélt szóhasználat miatt - a "no homo" kifejezést értelmezték így, amit  Thomas arra reagálva mondott, hogy Spencer Dinwiddie szerint a Nets-Mavs cserében a Brooklyn talán nem a legtehetségesebb, hanem a legjobban kinéző játékost szerezte meg, míg Thomas úgy reagált, hogy "eddig is jól néztek ki a játékosaink."

A végére pedig egy üzleti hír: a Cleveland Browns tulajdonosai, Dee és Jimmy Haslam élénk tárgyalásban vannak arról, hogy megszerezzék a Milwaukee Bucks 25%-os tulajdonrészét. A csapatot Lasry és Wesley Edens vette meg 2014-ben 550 millió dollárért, de Haslamék nagyon nyomulnak az elmúlt időszakban, többek között a Minnesota Timberwolvesnál is próbálkoztak már, sikertelenül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus