Hírmorzsák 2023-02-13 (9:30)

Rásérült a combhajlítójára Zion Williamson, csak hetekkel az All-Star szünet után térhet vissza. Javul Jaylen Brown állapota. Gary Payton II megy a Warriorshoz, átment a négycsapatos csere, de a Trail Blazersre büntetés várhat. Danny Green a Cavaliershez ír alá. Stanley Johnson és Patrick Beverley szabadlistára került, RJ Hamptonra is hasonló sors várhat. A Mavericks Justin Holiday, a 76ers Nerlens Noel után érdeklődhet, amennyiben kivásárolják őket. George Hill marad a Pacersnél.

David Griffin rossz hírt osztott meg Zion Williamsonról, a fiatal erőcsatár rásérült a gyógyuló combhajlítójára. A Pelicans vezetőségében dolgozó szakember elmondta, hogy pontos időpontot nem tud mondani, hogy mikor térhet vissza a játékos, de az eléggé biztosnak tűnik, hogy csak több héttel az All-Star szünet után. Williams már három a három ellen játszhatott, amikor ismét megsérült, és semmi rosszat nem tett, végig nagyon alázatosan dolgozott a visszatérésén, de egyszerűen ilyen ez a sérülés.

Jaylen Brown arccsonttörésből lábadozik, emiatt kihagyta a Celtics előző két meccsét, és a Grizzlies elleni találkozó után elmondta, hogy mindig csak az előtte álló napra koncentrál. Most arra vár, hogy lelohadjon a duzzanat és csökkenjen a fájdalom, de már jobban érzi magát, mint a sérülését követő első napokban. Amikor eljön az ideje, akkor maszkban tud majd visszatérni, az viszont még nem dőlt el, hogy tudja-e vállalni a szereplést az All-Star gála főmérkőzésén.

Kisebb huzavona után végül átment az a négycsapatos csere, amiben Gary Payton II a Warriorshoz, James Wiseman a Pistonshoz, Saddiq Bey a Hawkshoz, míg Kevin Knox a Trail Blazershez került. Mint ismert, a csere azért került veszélybe, mert Payton megbukott az orvosi vizsgálatokon a Warriorsnál, majd panaszt emeltek a ligánál a Trail Blazersszel szemben, hogy fontos információkat tartottak vissza a játékos egészségügyi állapotáról, és elhallgatták azt, hogy csak Toradol használatával tudott pályára lépni az elmúlt időszakban – a történetet tovább bonyolította, hogy Payton ügynöke azt nyilatkozta, hogy védence sosem játszott ennek a szernek a használata mellett. A csere végül az eredeti formájában ment át, a Trail Blazers megkapta a megállapodásban szereplő öt második körös draftjogot is, ugyanakkor a liga vizsgálatot folytat ellenük, és elképzelhető, hogy pénzbüntetést kapnak, esetleg megvonnak tőlük valamilyen draftjogot. Az is elképzelhető, hogy az NBA az öt átruházott második körösből valamennyit utólag visszaad a Warriorsnak.

Danny Green megegyezett a Rockets vezetőivel a szerződése kivásárlásáról, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint 2 millió dolláros fizetésért a Cavaliershez fog aláírni azt követően, hogy lekerül a waiverről. Green a deadline előtt került Memphisből Houstonba, és a Cavaliers mellett a Celtics, a Lakers, és a Suns is érdeklődött iránta.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Spurs szabadlistára tette Stanley Johnsont, és a játékos abban bízik, hogy valamelyik bajnoki címért küzdő csapat szerződteti őt. A Spurs a felszabadult helyet fel is használta, Charles Bassey two-way megállapodását átalakították hagyományos szerződéssé. A Magicnél Terrence Ross után Patrick Beverley is megegyezett a kivásárlásról, és Khobi Price (Orlando Sentinel) értesülései szerint RJ Hampton jövője is bizonytalan, nem lenne meglepő, ha őt is kivásárolnák, vagy egyszerűen csak szabadlistára tennék. Marc Stein (Substack) úgy tudja, hogy a Mavericks kiszemelte magának Justin Holidayt, szívesen szerződtetnék őt, amennyiben a Rockets kivásárolja a szerződéséből. Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) pedig arról írt, hogy a 76ers rámehet Nerlens Noelre, amennyiben kivásárolja őt a Pistons.

A Pacers felajánlotta a csapathoz visszatérő George Hillnek a kivásárlás lehetőségét, de a veterán hátvéd úgy döntött, hogy inkább marad a régi-új csapatánál. Úgy érzi, hogy még mindig sokat tud nyújtani, és nem feltétlenül csak a pályán, de veterán vezérként is. Nem szeretné azt, ha csak pár hónapra bérelné ki őt egy csapat, a szezon után szívesen maradna további évekre is Indianapolisban, szeretné közelről figyelemmel kísérni azt, ahogyan a keret fiatal játékosai fejlődnek. Hill 2011 és 2016 között állt már a csapat alkalmazásában, itt játszotta le a legtöbb meccsét pályafutása során, öt év alatt 319 alkalommal lépett pályára a csapat színeiben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus