Hírmorzsák 2023-02-15 (13:30)

Kijöttek az All-Star betétversenyeinek indulói – Simons közben bokasérülést szenvedett. LeBron James holnap hajnalban térhet vissza. Dedmon és MacClung Philadelphiában, Johnson visszatért a Pacershez. Ross először a Dallast választotta, utána döntött a Suns mellett. DeRozan sérülése nem súlyos. Harden ügynököt fogadott, kiléphet a szerződéséből. A Grizzlies nagyon akarta Mikal Bridgest. Simmons játéka nagy kihívás a Nets stábjának. Grant Williams akár 20 millióról induló szerződést is kaphat? Megduplázódhatnak az NBA tévés pénzei, új partnerek is jöhetnek. Az egyéni díjakat csak olyanok kaphatnák, akik megfelelő mennyiségű meccsen játszottak. 

A liga bejelentette, hogy kik indulnak majd az All-Star Gála egyéni számaiban. A tripladobó-versenyen Buddy Hield és Tyrese Haliburton (Pacers), Damian Lillard és Anfernee Simons (Blazers), Tyler Herro (Heat), Kevin Huerter (Kings), Lauri Markkanen (Jazz) és Jayson Tatum (Celtics) szerepel. A Skills Challenge-en három csapat vesz részt: Giannis Antetokounmpo és két testvére (Thanasis és Alex), a házigazda Jazz (Jordan Clarkson, Collin Sexton és Walker Kessler), illetve az újoncok triója (Paolo Banchero, Jabari Smith Jr. és Jaden Ivey). A zsákolóbajnokságon Kenyon Martin Jr., Trey Murphy III, Jericho Sims és Mac McClung indul. 

A ma hajnali Blazers-Wizards összecsapáson egyébként Anfernee Simons bokasérülést szenvedett, és bár a röntgenje negatív lett, elképzelhető, hogy végül kihagyja a tripladobót. A meccsen visszatért a Wizards húzóembere, Kyle Kuzma és rögtön remekül is játszott. A Warriorsnál Andrew Wiggins személyes okok miatt nem lépett pályára a Clippers ellen, csak az All-Star után csatlakozik újra a kerethez. LeBron James várhatóan holnap hajnalban tér vissza a Pelicans ellen. Duncan Robinson szintén holnap hajnalban léphet pályára – a Heat tripladobója január 2-a óta maródi, miután meg kellett műteni az egyik ujját. 

Néhány új szerződést kötöttek. A Philadelphia 76ers Dewayne Dedmon személyében egy megbízható cserecentert szerzett – a játékost korábban a Miami cserélte San Antonióba, ahol felbontották a szerződését. A Spurs négy évre 10.2 millió dollárt ad Charles Bassey-nek, aki eddig two-way kontraktussal rendelkezett a klubnál – ebből 5.2 millió dollár garantált. A 76ers two-way szerződést adott Mac McClungnak (aki így szereplhet a zsákolóbajnokságon) ezzel párhuzamosan Julian Champagnie-t elküldték. 

Terrence Ross eredetileg szóban megállapodott a Mavericks-szel, hogy hozzájuk igazol, de végül a Sunst választotta – valószínűleg azért, mert kicsivel több pénzt tudtak ajánlani. Hivatalos, hogy Reggie Jackson a Denver Nuggetshoz ír alá. James Johnson visszatért az Indiana Pacershez – a veterán játékos szerződését a cserehatáridőnél történő játékosmozgások miatt kellett felbontani, de amint lehetőség nyílt rá, Rick Carlisle vezetedző egyetértésével gyorsan újraigazolták. 

DeMar DeRozan tegnap szenvedett csípősérülést, de szerencsére a probléma nem komoly, jelentette be a Bulls vezetőedzője, Billy Donovan. Donovan szerint megnézik, hogyan reagál a fájós testrész a kezelésre – egyelőre a csapat a péntek hajnali, Bucks elleni meccsen is számít a játékára, így az All-Starról sem maradhat le. 

James Harden új ügynököt fogadott: az adidas korábbi csúcsvezetője, Troy Payne látja majd el az ügyeit – mindez előrevetíti, hogy nyáron lemondhat játékosopciójáról és korlátozás nélküli szabadügynök lesz. Hardent eredetileg Rob Pelinka képviselte, akinek 2017-ben meg kellett szüntetnie az érdekeltségeit, mivel a Lakers alkalmazta – a játékos azóta több ügynökséggel is dolgozott, de csak időszakosan vette igénybe a szolgálataikat. 

Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint Luka Doncic is szorgalmazta, hogy komolyabban erősítsen a Dallas, és Kyrie Irving megszerzésével nagyon elégedett is volt. Felröppent néhány pletyka, hogy esetleg távozni szeretne Dallasból, de Fischer szerint ennek nincs valóságalapja – egyébként 2026-ig szerződés alatt áll és 2025-ben újabb szupermax megállapodást írhat alá. 

Szintén Fischer jelentette, hogy 2022 őszén a Phoenix Suns mindössze egy négyéves, 72 millió dolláros idő előtti hosszabbítást ajánlott Cameron Johnsonnak, amit nem fogadott el. Egy évvel korábban Mikal Bridges 4 évre 90 millió dollárt kapott, Johnsonék ehhez viszonyítva kevesellték az ajánlatot. A mostani cserehatáridőnél a Memphis Grizzlies szerette volna megszerezni Mikal Bridgest: először a Sunsnál, majd a Netsnél is érdeklődtek. 

Még egy Fischer-hír: úgy tudja, hogy a Brooklyn folyamatosan próbálja felmérni Ben Simmons csereértékét, mivel a szezont követően már csak két év és 78.2 millió dollár marad hátra a szerződéséből. A vezetőedző Jacque Vaughn egy interjúban azt mondta, hogy egyelőre sok munka lesz beépíteni Simmonst az új Netsbe, mert ha másik magasemberrel teszik fel a pályára, akkor kérdésessé válik a spacing, ha playmakert raknak fel, akkor ki kell találni, hogy labda nélkül mit tud segíteni, ha pedig small-balloznak, akkor bizonytalan, hogy a lepattanózása elég jó-e. 

Marc Stein (Substack) arról írt, hogy a Celtics mindenese, Grant Williams nyáron válogathat majd az ajánlatok között. A Boston nem cserélte el, így nyáron korlátozott szabadügynök lesz, és a ligában dolgozó vezetők szerint akár évi 20 millió dollárról induló megállapodást is köthet. 

Alex Sherman (CNBC) szerint a jelenleg évi 2.6 milliárd dollárt termelő közvetítési jogok 2024-25-től nagyjából megduplázódhatnak. 2021-ben még úgy tűnt, hogy akár háromszorosára is növekedhet majd a bevétel, de ez túl optimista jóslatnak bizonyult. Az NBA egyelőre csak eddigi partnereivel, a TNT-vel és az ESPN-nel tárgyal, ha azonban nem tudnak megegyezni a hosszabbításról, akkor várhatóan az Apple, Amazon és NBC is képbe kerülhet. Az NBC ráadásul nem csak televízióban közvetítene meccseket, hanem a Peacock streamingszolgáltatóján keresztül is. 

Közben folynak az NBA és a játékos-szakszervezet közötti tárgyalások is: Mike Vorkunov (The Athletic) szerint elképzelhető, hogy a szezon végén csak olyanok kaphatnak majd bármiféle díjat, akik meghatározott számú mérkőzésen részt vesznek – ezzel szeretnék elejét venni, hogy a pihentetések ne lépjenek át egy szintet. 

Végül pedig a bűnügyi rovat: lekapcsoltak egy dél-karolinai, sport-emléktárgyakkal is foglalkozó üzletet, amely hamis termékeket árult – többek között 83 NBA-bajnoki aranygyűrűjükről derült ki, hogy nem valódiak. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus