Hírmorzsák 2023-02-21 (12:30)

Russell Westbrook a Clippersbe tart és rögtön kezdő is lehet új csapatánál. Pat Beverley a Bullsban folytatja. Meyers Leonard a Bucksnál térhet vissza az NBA-be. Giannis Antetokounmpót kezelni kell, meccseket hagyhat ki a sérülése miatt. Michael Malone szerint nézhetetlen volt így az All-Star meccs, Joel Embiidet és Kyrie Irvinget dicsérte. Az NBA erősorrendjében Celtics-Nuggets-Bucks az első három.

Ahogy arról tegnap este már beszámoltunk, Russell Westbrook a Los Angeles Clippersbe tart. Amint lezajlik a Jazztől való kivásárlása, eddigi csapatának városi riválisához írhat alá, így maradhat LA-ben, és újra együtt játszhat Paul George-dzsal. A The Athletic szerint Westbrook rögtön megkaphatja a kezdő irányító posztot, amint aláír, mert a Clippersnél most nincs igazi egyes, éppen egy ilyen játékost várnak. 

A Milwaukee Bucks is erősíthet, az ESPN forrásai szerint tíznapos szerződést köthet a klub Meyers Leonarddel. A magasember 2021 márciusában ejtett el egy antiszemita megjegyzést videójátékozás közben, és a mai napig nem játszott a ligában. Állítólag a Bucks már hónapok óta figyeli Leonard munkáját, aki egy komolyabb sérülésből épült fel, a tíznapos kontraktus ideje alatt bizonyítania kell, hogy alkalmas a visszatérésre.

Nem érkeztek jó hírek Giannis Antetokounmpóról. A görög sztár még az All-Star hétvége előtt sérült meg, majd a főmeccsen egy játék után le is cseréltette magát és nem játszott többet, most pedig Adrian Wojnarowski forrásai szerint az derült ki, hogy komolyabb a csuklósérülése az első diagnózisnál. Egyelőre fájdalmai vannak, és úgy néz ki, hogy nem játszhat a szünet utáni első mérkőzésen - nagyon azért nem kell aggódni, de a húzódását kezelni kell (hétfőn New Yorkban vizsgálták meg), és majd csak akkor térhet vissza, ha ez a fájdalom megszűnik, erőltetni márpedig nem fogják.

Még egy igazolás: Patrick Beverley már ma aláírhat a Chicago Bullshoz. A csapat helyet csinál neki, ki fog tenni valakit a keretéből, hogy a chicagói származású Beverley beférjen - az irányítót a Lakers cserélte el Orlandóba, a Magic viszont azonnal kidobta a keretből, így most szabadon igazolhat bárhova. 

A következő draft szinte betonbiztos 1/1-ese, Victor Wembanyama azt mondta, hogy bármelyik csapat választja ki, örülni fog. Mint mondta, nem a liga alján lévő csapatokat követi, amelyek érte helyezkednek és próbálnak minél rosszabb mérleget elérni, mert könnyebb a topcsapatokat nézni. Szeretne nagy dolgokat, emlékezetes dolgokat felépíteni majd a ligában, nyerni akar, úgyhogy nem érdekli, hogy hova kerül, ott fogja megkezdeni ezt az építkezést, ahol kiválasztják.

Még az All-Star meccshez kötődik Michael Malone nyilatkozata: a Team LeBron edzője szerint ez volt minden idők legrosszabb kosárlabdája a teljesen nulla energiakifejtés miatt. Szerinte ennek így nincs értelme, de nem tudja, hogy hogyan lehetne elkerülni - Joel Embiidet és Kyrie Irvinget dicsérte, szerinte ők beletették, amit kellett, Embiid a többieket is próbálta hajtani, de nem járt sikerrel. Mint mondta, senki nem sérült meg, a szurkolók látták a sztárokat, de egy ilyen meccset borzasztó nehéz neki végigülni, ezt nem rejti véka alá.

A végére pedig az NBA.com erősorrendje: a portál szerint az All-Star szünetben a Celticsé az első hely, a Nuggets a második és még a Bucks fér fel a dobogóra, a top ötben a Sixers és a Cavs kap még helyet, majd jön a Grizzlies, a Kings, a Knicks, a Clippers, és a Nets, így áll össze a top 10.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus