Hírmorzsák 2023-03-03 (10:00)

Jalen Brunson és Nikola Jokics a Hónap Játékosa, Paolo Banchero és Walker Kessler a Hónap Újonca, Mike Budenholzer és Mike Brown a Hónap Edzője. LeBron Jamest nem kell megműteni, 3 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. D’Angelo Russell még mindig nem térhet vissza. Stephen Curry akár már vasárnap este játszhat. Befejeződött Kenrich Williams szezonja. A Bucks a legesélyesebb Goran Dragic leigazolására, Meyers Leonard újabb 10 napra marad náluk. Sokkal kevesebb a legalább 30 éves játékos a ligában, mint 20-30 éve.

Kiosztották a február hónap legjobbjainak járó díjakat. A Hónap Játékosa díjat keleten Jalen Brunson nyerte el, aki 27,3 pontot, 4,3 lepattanót és 6 gólpasszt átlagolva 9-2-es mérleghez segítette a Knicks csapatát, míg nyugaton Nikola Jokics nyert, aki átlagosan 22,6 ponttal, 14,2 lepattanóval és 10,2 gólpasszal járult hozzá a Nuggets 9-3-as futásához. Keletről jelölt volt még Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid, Donovan Mitchell, Julius Randle, Pascal Siakam és Trae Young is, míg nyugatról Anthony Davis, De’Aaron Fox, Damian Lillard, Lauri Markkanen és Klay Thompson neve merült még fel a díj kapcsán.

A Hónap Újonca elismerést keleten Paolo Banchero (16,6 pont, 7,5 lepattanó, 3,3 gólpassz), nyugaton Walker Kessler (10,6 pont, 11,4 lepattanó, 3,2 blokk) nyerte el. Keletről Jaden Ivey és Bennedict Mathurin, nyugatról Malaki Branham, Tari Eason, Jabari Smith Jr., Keegan Murray és Jalen Williams kapott még jelölést.

A Hónap Edzője díjakat is kiosztották: keleten Mike Budenholzer nyert, miután 10-0-s hónapot hozott le a Bucks kispadján, nyugaton pedig Mike Brownt ismerték el azért, mert 8-4-es mérleget ért el a Kings élén. Keletről J.B. Bickerstaff és Tom Thibodeau, nyugatról Michael Malone és Monty Williams volt még esélyes a díjra.

A Lakers hivatalos közleményt adott ki LeBron James sérüléséből, és ebből kiderült, hogy a jobb lábfejében az inak sérültek, és legközelebb körülbelül 3 hét múlva vizsgálják majd felül az állapotát. A rájátszásban jutásért küzdő Lakers azzal együtt is kimondottan nehéz helyzetbe került, hogy övék az egyik legkönnyebb sorsolás a hátralévő meccsekre, annak viszont örülhetnek, hogy nem kell Jamest megműteni – a csapatnál feltételezhetően tartottak ettől a fejleménytől is, legalábbis Chris Haynes (B/R) ezt hangsúlyozta ki először, amikor helyzetjelentést adott a játékos állapotáról.

A Lakers helyzetét szintén nehezíti, hogy D’Angelo Russell továbbra is bokaproblémákkal küzd, emiatt biztosan lemarad a csapat következő, Timberwolves elleni összecsapásáról is, és a játékos elmondta, hogy abban sem biztos, hogy vasárnap este a Warriors ellen vissza tud térni.

Tegnap arról már beszámoltunk, hogy Stephen Curry valamikor a Warriors hárommeccses idegenbeli túrája alatt térhet vissza, és ha minden jól megy, akkor már az első állomáson megtörténhet ez, van esély arra, hogy vasárnap este játszani fog a Lakers ellen. A Warriors ma este még játszik a Pelicans ellen, majd szombat délután indul útnak, de ezt megelőzően még felül fogják vizsgálni a játékos állapotát, és ha mindent rendben találnak, akkor az utolsó akadály is elgördülhet a visszatérése elől.

Kenrich Williams kedden este a Kings elleni összecsapáson szenvedett csuklósérülést, és a Thunder bejelentette, hogy meg kell műteni a játékos bal csuklóját, ami egyben azt is jelenti, hogy számára befejeződött ez a szezon.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Bucks a legesélyesebb arra, hogy leigazolja a közelmúltban szabadlistára kerülő Goran Dragic-ot. A veterán irányító tegnap hivatalosan is lekerült a waiverről, és a mai nap folyamán találkozik a keleti éllovas képviselőivel. Ugyancsak a Buckshoz kapcsolódó hír, hogy Meyers Leonard újabb 10 napos szerződést kap a csapattól.

A végére egy érdekes kimutatás maradt, amit Tom Haberstroh (Basketball Illuminati) készített arról, hogy mennyivel kevesebb a legalább 30 éves játékos a ligában, mint 20-30 évvel ezelőtt. 1995-ben a játékosok 27 százaléka volt legalább 30 éves, és ez a ráta a következő években fokozatosan növekedett, 1997-ben már a játékosok 32 százaléka volt legalább 30 éves, és ez a trend 2002-ben tetőzött, amikor ez 35 százalék volt. Ehhez képest a jelenlegi ligában jelentősen kisebb arányban vannak jelen a legalább 30 éves játékosok, az előző szezonban csak az összes játékos 18 százaléka volt legalább ilyen idős, és a mostani idényben is csak a 20 százalékuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus