Hírmorzsák 2023-03-07 (11:00)

Julius Randle és Devin Booker a Hét Játékosa. A coloradói rendőrség vizsgálja Ja Morant ügyét. Steven Adams közel a visszatéréshez. Felépült Ömer Yurtseven. Az NBA elvette Giannis Antetokounmpo trükkös tripla-dupláját. 2024-ben lejár Adam Silver komisszári szerződése, a Disney elcsábítaná őt az NBA éléről. Anthony Lamb a jelenlegi szerződésével nem játszhat többet a Warriorsban.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Julius Randle, nyugaton Devin Booker kapta a díjat. A Knicks 4-0-s héten van túl, amiből az erőcsatár meccsenként 29,5 ponttal, 8,3 lepattanóval és 4,8 gólpasszal vette ki a részét, míg a Suns hátvédje átlagosan 36 ponttal, 5,3 lepattanóval és 7,7 gólpasszal járult hozzá csapata 3-0-s futásához. Keletről jelölt volt még Giannis Antetokounmpo, James Harden, Tyrese Maxey és Immanuel Quickley is, míg nyugatról Anthony Davis, Jamal Murray, Domantas Sabonis és Jalen Williams merült még fel a díj kapcsán.

A coloradói rendőrség bejelentette, hogy vizsgálatot folytatnak Ja Morant ellen, aki hétvégén úgy élőzött Instagramon egy Glendale-i szórakozóhelyen, hogy látszólag egy fegyver volt nála. Colorado államban megkötésekkel ugyan, de szabad a fegyverviselés, ugyanakkor a helyi törvények azt tiltják, hogy bárki is ittasan fegyvert tartson magánál. A helyi rendőrkapitány elmondta, hogy nem kaptak bejelentést Morant ügyében, azt követően kezdtek el vizsgálatot folytatni ellene, hogy nyilvánosságra került a videója.

A mostanában kapott sok rossz hír után egy jó is érkezett a Grizzlies háza tájáról, Taylor Jenkins ugyanis elmondta, hogy Steven Adams közel áll a visszatéréshez, már öt az öt elleni is játszhatott edzésen. Adams térdsérülés miatt eddig 17 meccset hagyott ki, ezeken 7-10-es mérleget hozott össze a Grizzlies.

Ömer Yurtseven bal bokáját még novemberben kellett megműteni, emiatt nem is játszhatott még ebben a szezonban, ugyanakkor teljesen felépült a sérüléséből, és ma hajnalban ott is volt a meccskeretben a Hawks ellen, de Erik Spoelstra nem vetette be. Yurtseven az előző héten két meccset már játszott a G Ligában, ezeken 27,5 pontot, 13,5 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt.

Tegnap hajnalban Giannis Antetokounmpo meglehetősen érdekes körülmények között ért el tripla-duplát, a 10. lepattanóját úgy gyűjtötte be, hogy rádobta a labdát az ellenfél palánkjára, ami utána visszakerült hozzá, az NBA ugyanakkor most elvette tőle ezt a lepattanót. A liga minden mérkőzés után felülvizsgálja a játékosok statisztikáit, és a szabályzat kimondja, hogy csak az számít dobáskísérletnek, amit pontszerzési szándékkal engedtek el, Antetokounmpo esetében viszont ez nem állt fenn, ezért utólag nem is számították dobásnak a kísérletét, dobás nélkül pedig nem is szedhetett támadólepattanót.

Doug Greenberg (Front Office Sports) értesülései szerint a Disney kinézte magának Adam Silvert, hogy ő legyen a vállalat következő vezérigazgatója Bob Iger után. Silver jelenlegi megállapodása az NBA-vel 2024-ig szól, és jelenleg két fontos megállapodáson is dolgozik, az új kollektív szerződésen és az új televíziós megállapodáson is. Silver érdekellentétek miatt nem tölthetné be egyszerre mindkét pozíciót, mert az NBA közvetítési jogainak egy része jelenleg is a Disney égisze alá tartozó ESPN-nél vannak.

Anthony Lamb a hétvégén 50. alkalommal került be a Warriors meccskeretébe, vagyis innentől kezdve addig nem számíthatnak rá, amíg nem kap a two-way megállapodása helyett hagyományos szerződést. Lamb meccsenként 20,1 percet játszott eddig, ezalatt 7 pontot és 3,4 lepattanót átlagolt, és Steve Kerr el is mondta, hogy szeretné a továbbiakban is a keretben tudni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus