Hírmorzsák 2023-03-09 (11:00)

Kevin Durant, Luka Doncic és Brandon Ingram is megsérült. Zion Williamson még legalább 2 hetet kihagy. Bojan Bogdanovic kiülheti a szezon hátralévő részét. A coloradói rendőrség nem vizsgálódik tovább Ja Morant ügyében, de még legalább 4 meccset kihagy az irányító. Letartóztatták Shawn Kemp-et. Moses Brown a Knicksnél. Jim Boeheim távozik a Syracuse éléről.

Kevin Durant először játszhatott volna hazai pályán a Suns színeiben, ugyanakkor bemelegítés közben kificamodott a bal bokája. Greg Moore (Arizona Republic) értesülései szerint Phoenixben attól tartanak, hogy Durant kettes fokozatú (grade 2) bokaficamot szenvedett, amiből a felépülési idő akár 4-6 hét is lehet, biztosat viszont csak a mai MRI-vizsgálat után lehet majd tudni.

Luka Doncic is megsérült hajnalban, ő a Pelicans elleni összecsapás harmadik negyedében szenvedett combsérülést, ami miatt ő is MRI-re megy a mai nap folyamán. Doncic a meccs után elmondta, hogy nincs jó állapotban a combja, és ez nem újkeletű sérülés, talán még az All-Star szünetet követő második meccs után kezdett el valami kellemetlenséget érezni. Azt tudja, hogy milyen érzés az, amikor megütik a combját, ez viszont egészen más, ehhez hasonlót korábban még nem érzett, nem tudja, hogy mi ez. A sérülése leginkább abban zavarja, hogy rátaláljon a ritmusára a pályán, mert ez akadályozza a futásban és a tempódobásban is, utóbbihoz ugyanis az kellene, hogy mindkét lábát maga alatt érezze.

Nem Doncic sérülése volt az egyetlen a Pelicans-Mavericks összecsapáson, Brandon Ingram jobb bokája még a második negyed hajrájában ficamodott ki, ami miatt már nem is játszott a fordulás után. Ugyancsak a Pelicanshoz kapcsolódó hír, hogy a csapat bejelentése alapján Zion Williamson még legalább 2 hetet kihagy a sérült combhajlítója miatt – az erőcsatár állapotát tegnap felülvizsgálták, és úgy tűnik, hogy javul az állapota. Az alapszakaszból már csak egy hónap van hátra, ugyanakkor Willie Green elmondta, hogy optimisták azzal kapcsolatban, hogy Williamson még az alapszakasz vége előtt vissza fog térni.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Pistons azon gondolkodik, hogy kiültessék az Achilles-sérüléssel bajlódó Bojan Bogdanovic-ot a szezon hátralévő részére. A veterán játékos legutóbb március 1-én lépett pályára, és elképzelhető, hogy elővigyázatosak lesznek vele, már csak azért is, mert eléggé biztosnak tűnik az, hogy az utolsó három csapat között fogják befejezni az alapszakaszt, jelenleg is övék a legrosszabb mérleg.

A coloradói rendőrség befejezte a vizsgálódást Ja Morant ügyében. Mint ismert, azt követően kezdtek el vizsgálódni a Grizzlies irányítójával szemben, hogy Instagramon egy bejelentkezése során úgy tűnt, hogy fegyver van nála, ugyanakkor nem találtak arra elegendő bizonyítékot, hogy valóban veszélyeztetett volna bárkit is, és azt sem tudták bizonyítani, hogy valóban fegyver volt nála, ezért ejtették az ügyet. Nem sokkal később a Grizzlies bejelentette, hogy Morant ettől függetlenül a csapattól távol marad átmenetileg, még legalább 4 meccsről le fog maradni az irányító.

Shawn Kemp is összeütközésbe került a törvénnyel, tegnap letartóztatták azt követően, hogy egy közúti balesetet követően lövöldözésbe keveredett – az esetnél nem történt személyi sérülés, ugyanakkor az egyik autó elmenekült a helyszínről. A rendőrség jelenleg is folytatja az ügy kivizsgálását, az elsütött fegyvert pedig begyűjtötték.

A Knicks two-way szerződést adott Moses Brownnak. A fiatal center a szezon elején a Clippersnél játszott, Los Angelesben 34 meccsen lépett pályára, és először várhatóan a Knicks G Ligás partnerénél kaphat majd lehetőséget.

A végére egy kis kitérő az NCAA felé: Jim Boeheim 47 szezon után távozik a Syracuse egyetemi programjának az éléről. Boeheim a közelmúltban már elhintette, hogy esetleg visszavonul, de a távozása kapcsán elmondta, hogy a csapaté volt a végleges döntés, ez mindig is így volt, és mindig is így lesz, de szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen hosszú időn keresztül edzősködhetett itt. A Hírességek Csarnokába is beválasztott edző irányításával 1015-440-es mérleget ért el a csapat, és 2003-ban bajnoki címet is ünnepelhetett – a bajnokcsapatban játszott Carmelo Anthony is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus