Hírmorzsák 2023-03-11 (10:30)

Luka Doncic biztosan nem játszik a Grizzlies ellen, Kyrie Irving szereplése is kérdéses. Jalen Brunson újabb meccset hagy ki. Jonathan Kuminga bemelegítés közben sérült meg. Karl-Anthony Towns már a pályán dolgozhat. Kyle Lowry visszatérhet. Megszakadt Nikola Jokics tripla-duplás sorozata. Michael Porter Jr. és Zach Collins összeakaszkodott. A következő szezontól sólyomszem-technológiát is használ majd az NBA.

Jason Kidd elmondta, hogy a Mavericks biztosan nem számíthat Luka Doncic szolgálataira a ma esti, Grizzlies elleni összecsapáson, a játékos státusza day-to-day. Kyrie Irving szereplése is kérdéses, aki tegnap személyes okokra hivatkozva kihagyta a Mavericks edzését, ugyanakkor Kidd elmondta, hogy reményei szerint Memphisben csatlakozik hozzájuk a hátvéd – a hivatalos sérültlista alapján a fájós jobb lábfeje miatt kérdéses a játéka.

Jalen Brunson tegnap hajnalban visszatért a Knicks kezdőjébe, de mindössze egy félidőt játszott, mert ismét elkezdet fájni a bal lábfeje. A Knicks a hétvégén back-to-back játszik a két Los Angeles-i csapattal, és Brunson ma este a Clippers ellen biztosan nem lép pályára, a Lakers elleni bevetéséről később döntenek.

Jonathan Kuminga ugyancsak tegnap hajnalban sérült meg, viszont nem a Grizzlies elleni meccsen, hanem még előtte a bemelegítés során ment ki a jobb bokája. Kuminga jobb bokája már az előző, Thunder elleni meccs során is kiment egyszer, és rossz előjelnek tűnik, hogy a Grizzlies-meccs után lábszárrögzítőt viselve hagyta el a csarnokot.

Karl-Anthony Towns hosszú hónapok óta először végezhetett némi könnyített edzésmunkát kosárpályán, ami kapcsán Chris Finch elmondta, hogy a center nagyon ki van éhezve, és mindig próbál kicsivel többet csinálni, mint amennyi meg van engedve neki. Attól függetlenül, hogy mi történt eddig a szezonban, prioritás számukra, hogy visszakapják Townst, mert látni akarják, hogy milyen csapatuk van vele kiegészülve. Csak akkor nem érné meg visszahozni őt, ha eldőlne, hogy kiesnek a versenyfutásból, de lehet, hogy ebben az esetben is elgondolkodnának ezen, hogy láthassák azt, hogy milyen változtatásokat kell eszközölniük a nyáron.

A Heatnek már ma este lehet egy nagy visszatérője, a térdsérüléséből felépülő Kyle Lowry 15 kihagyott meccs után léphet pályára a Magic ellen. Miamiban nagy szükség lenne az irányító jó teljesítményére, mert a kidőlése óta mindössze 7-8-as mérleget hoztak össze.

A Nuggets ma hajnalban annak ellenére is kikapott 128-120-ra a Spurs ellen, hogy Nikola Jokics 37 ponttal, 11 lepattanóval és 11 gólpasszal zárt – a nyugati éllovas a szezon során először kapott úgy, hogy Jokics tripla-duplázott, eddig 25-0 volt a mérlegük ezeken a meccseken. Gregg Popovich a meccs után elmondta, hogy nagyon jó érzéssel tölti el őt ez a győzelem, a szurkolóiknak nagyon kijárt már ez, megérdemelték, hogy legyen egy jó estéjük.

A Spurs-Nuggets krónikájához tartozik, hogy Michael Porter Jr. és Zach Collins összeakaszkodott a harmadik negyedben, miután előbbi poszterre tette az utóbbit – az esetnél kisebb tömegjelenet alakult ki, és a játékvezetők mindkét kosarast kiállították.

Az NBA sajtóközleményben jelentette be, hogy partneri megállapodást kötöttek a Sony-val, és ennek értelmében a következő szezontól használni fogják a vállalat sólyomszem-technológiáját. Első körben a csapatok analitikai osztálya profitálhat ebből, mivel ez egyszerre képes lekövetni a játékosok és a labda mozgását is, de a távlati célok között szerepel, hogy a jövőben ezzel a technológiával automatikusan meg tudják azt állapítani, ha a labda elhagyta a játékteret, illetve ha goaltendinget kell fújni. Ugyanezt a technológiát már hosszú évek óta alkalmazzák a teniszben, illetve tavaly a labdarúgó-világbajnokságon is használták a rendszert a leshelyzetek megítélésénél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus