Hírmorzsák 2023-03-12 (10:45)

Giannis, Doncic, Irving, Ingram és Brunson sem játszott ma. Jarrett Allen szemsérülése nem súlyos, Franz Wagner bokája megsérült. Kyle Lowry visszatért, de megszakadt egy nagy sorozata. Zion Williamson Andrew Wiggins talán a playoff előtt újra játszik. Curry iszonyatosan elfáradt a Bucks ellen. Cam Reddish kivirult Portlandben, a Knicks-nél szerinte nem a tudása alapján ítélték meg. Mikal Bridges új edzője kedvence lett. Cam Johnson 20 millióról induló szerződést kaphat, Joe Tsai megbízik Sean Marks GM-ben. Westbrook megelőzte Isiah Thomast, a Pistons legendája gratulált is neki. Mike Brown történelmi számot ért el Sacramentóban. 

Kezdjük a sérültjelentéssel. Giannis Antetokounmpo zsinórban harmadik meccsét hagyta ki, ezen belül a másodikat csuklógondok miatt. Luka Doncic és Kyrie Irving sem lépett pályára a Dallasban. Doncic combsérülése ismert volt, pár napot pihennie kell, Irving pedig elkezdte a bemelegítést, de megfájdult a jobb lába, hamarosan megnézik, mi lehet a probléma. Az Orlando-Miami meccsen a Magic fiatal csatára, Franz Wagner bokasérüléssel dőlt ki - a röntgen nem mutatott törést, de valószínűleg pár meccset ki kell hagynia. A túloldalon Cody Zeller nem volt ilyen szerencsés, a Heat centerének eltört az orra. A Heatből hiányzott Duncan Robinson, aki protokoll alá került. A Pacers-ben az újonc Bennedict Mathurin nem lépett pályára bokagondok miatt, míg Tyrese Haliburton, Myles Turner és TJ McConnell pihenőt kapott. 

A Warriors kiscsatára, Jonathan Kuminga még csütörtök este sérült meg bemelegítés közben - Steve Kerr szerint állapota day-to-day, ma hajnalban járógipsz nélkül ült a GSW kispadján a Bucks ellen. Ezen a meccsen Draymond Green szedett össze lábsérülést, de vissza tudott térni. Jalen Brunson sem játszott szombat este, a Knicks irányítójának fájós bal lábában nem találtak elváltozást, Tom Thibodeau szerint javul az állapota és pár napon belül visszatérhet. Jarrett Allen péntek este szenvedett súlyosnak tűnő szemsérülést, amikor Bam Adebayo belenyúlt, de a Cavaliers tájékoztatása szerint az eset nem annyira rossz, mint elsőre gondolták. A Cavs-nél Darius Garland miatt is aggódhatnak, aki comnizom-sérülést szedett össze pár napja, és a testrész egyelőre lassabban gyógyul, mint várták. Brandon Ingram nem játszott ma hajnalban, a Pelicans sztárja bokasérüléssel bajlódik, de kicsit már tudott edzeni, hamarosan rendbe jöhet. 

Megszakadt Kyle Lowry nagy sorozata: a Heat hátvédje zsinórban 677 mérkőzésen kezdett, ma hajnalban viszont csak a kispadról szállt be. Lowry utoljára 2013. január 26-án érkezett a padról. A sérülésből visszatérő hátvéd végül 36 percet töltött pályán a Magic elleni hosszabbításos meccsen, 12 pontot, 4 gólpasszt, 2 szerzett labdát és egy blokkot jegyzett. A meccs után elmondta, hogy a szívében úgy érzi, hogy ő kezdőjátékos, de most fontosabb, hogy a csapat sikeres legyen - egyébként megbeszélték Erik Spoelstrával, hogy ha nem lesz visszaesés az állapotában és formába lendül, akkor visszakerülhet a kezdőbe. 

Továbbra is kérdéses, hogy Andrew Wiggins mikor csatlakozik a Warriors-hoz. Wiggins utoljára február 13-án játszott, majd egy azóta meg nem nevezett magánéleti probléma miatt elhagyta a csapatot. Steve Kerr szerint egyelőre nincs kijelölt időpont, reménykednek benne, hogy az alapszakasz vége előtt újra velük lesz, de hozzátette, hogy minden támogatást megadnak neki, mert a kosárlabdán messze túlmutató problémával kell megküzdenie. 

A Warriors ma hajnalban nehéz meccset nyert meg Steph Curry extrájával. A rendes játékidő végén előbb beverte az egyenlítő hármast, majd a túloldalon leblokkolta Jrue Holiday ziccerét, végül a ráadásban 9 pontot szerezve betolta csapatát a célba. Az egyenlítő hármas után időkérés következett, Curry viszont szokásával ellentétben nem ünnepelt, amit azzal magyarázott, hogy iszonyatosan elfáradt és minden lélegzetnyi oxigénre szüksége volt. 

Sam Amick (The Athletic) információi szerint a New Orleans Pelicans azzal számol, hogy Zion Williamson még az alapszakasz vége előtt visszatérhet. A csapat egyik sztárja jaunár óta bajlódik combhajlító-sérüléssel, várhatóan két hét múlva vizsgálják felül az állapotát. 

Cam Reddish a cserehatáridőnél került Portlandbe New Yorkból, miután a kiscsatárt 33 meccsre kiültette a Knicks. A játékos Stefan Bondynak (NY Daily News) elmondta, hogy frusztrálta a mellőzés, de igyekezett nem foglalkozni vele, mert tudta, hogy az egész nem a kosárlabda-tudásáról, hanem a politikáról és mások kivételezéséről szólt. Mióta Portlandbe került, 38% felett triplázik, és most már látja, hogy ha a Knicks-ben elrontott pár dobást, azonnal leültették, emiatt pedig ő is elkezdett magára túl nagy súlyt pakolni. Portlandben boldognak érzi magát, mert sokkal türelmesebbek vele, játszhatja a saját játékát, formába tudott kerülni és a számai önmagukért beszélnek. 

Brian Lewis (NY Post) írta meg, hogy Mikal Bridges minden szempontból alaposan meglepte a Brooklyn Nets-et. A Suns-tól érkezett kiscsatár közel 26 pontot átlagol a Nets-ben, és Jacque Vaughn vezetőedző szerint Bridges-ben elképesztő versenyszellem uralkodik, minden este legjobbját akarja kitenni a pályára, ugyanakkor nem erőlködik és nagyon önzetlen. Az öltözőben is hallatja a hangját, egyszerűen öröm vele együtt dolgozni. Lewis azt is megírta, hogy a Bridges-szel együtt érkező Cam Johnson várhatóan 18 millió dollárról induló új szerződést köthet a nyáron, de akár a 20 milliós platót is elérheti. Az újságíró forrásai szerint a tulajdonos Joe Tsai teljes mértékben elégedett a GM Sean Marks munkájával, az újjáépítést Marks fogja levezényelni. 

A Clippers-Knicks meccsen Russell Westbrook kiosztotta 9062. gólpasszát, amivel megelőzte Isiah Thomas-t és fellépett az örökranglista 9. helyére. Thomas a Twitteren gratulált és azt üzente neki, hogy továbbra is imádkozik azért, hogy Westbrook a lehető legtovább jusson. 

Végül pedig a Kings vezetőedzője, Mike Brown maradt, akinek csapata ma hajnalban a Suns otthonában megszerezte 40. győzelmét. Mióta a Kings 1985-ben Sacramentóba költözött, Brown mindössze a második vezetőedző a Hall of Famer Rick Adelman mellett, aki elérte ezt a szintet, ráadásul a Sacramento utoljára 17 éve, a 2005-06-os évadban járt ilyen magasságokban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus