Hírmorzsák 2023-03-13 (10:30)

Anthony Davis magára vállalta a Lakers vereségét, Dennis Schröder szerint csapatként veszítettek. Damian Lillard vádlifájdalmak miatt nem játszott. Luka Doncic újabb meccset hagy ki, Kyrie Irving játéka is kérdéses a Mavericksnél. Sok a hiányzó a Pistonsnál és a Spursnél is. A Knicks már ki is tette Moses Brownt.

A Lakers a szezon során először érhette volna el az 50 százalékos mérleget, amennyiben nyernek a Knicks ellen, ugyanakkor hazai pályán kikaptak szoros csatában. A meccs után Anthony Davis magára vállalta a felelősséget ezért, elmondása alapján borzasztóan játszott, nem találta a dobásait – a társak elvégezték a munkájukat, ő viszont nem. Dennis Schröder más álláspontot képviselt a meccs után, szerinte mindenki ugyanúgy felelős a vereségért, mert ha nyernek, akkor csapatként nyernek, és ha veszítenek, akkor azt is csapatként teszik. Davis igyekszik a mérkőzések minden pillanatában nagyszerű lenni, és most is a meccs 90 százalékában az volt, úgyhogy ezt semmiképpen sem vállalhatja magára. A Lakers a 33-35-ös mérlegével visszacsúszott a 11. helyre, jelenleg nem állnak play-int érő helyen, de ugyanilyen mutatója van a Jazznek, a Thundernek és a Pelicansnek is.

A Trail Blazers kezd kicsit leszakadni a play-inért küzdő csapatoktól, ma hajnalban simán kikaptak a Pelicans ellen, így már 2 meccs a hátrányuk az előbb említett csapatoktól. A mérkőzés képét árnyalja, hogy Damian Lillard vádlifájdalmak miatt nem tudott játszani, noha az előzetes sérültjelentésben még az szerepelt, hogy valószínűleg pályára lép. Lillard bemelegített a meccs előtt, ezt követően viszont a Trail Blazersnél úgy döntöttek, hogy mégis inkább kiültetik őt a hatmeccses idegenbeli túrájuk utolsó állomásán. A Trail Blazers most hazatér, és a következő kilenc meccsből nyolcat Portlandben vívhat meg.

A Mavericks sérültlistájából kiderült, hogy Luka Doncic ma este sem lép pályára a Grizzlies ellen, míg a lábfejfájdalommal bajlódó Kyrie Irving játéka kérdéses. Irving a két csapat előző meccse előtt megpróbált bemelegíteni, de másfél órával a feldobás előtt úgy döntöttek a Mavericksnél, hogy nincs játékra alkalmas állapotban.

A Pistons egyre tartalékosabb lesz, ahogyan közelítünk az alapszakasz végéhez, Cade Cunningham, Hamidou Diallo és Isaiah Stewart már nem játszik ebben a szezonban, Bojan Bogdanovic és Alec Burks is kihagyta az elmúlt meccseket, és az előző meccsen megsérült Marvin Bagley III bokája is, így rá sem számíthatnak a Pacers elleni visszavágón. Jaden Ivey kihagyta már az előző meccset is, ugyanakkor nem sérülés miatt, hanem azért, mert bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá.

A Spursnél is sok a hiányzó, ma hajnalban Keldon Johnson (térd), Jeremy Sochan (lábfej) és Tre Jones (betegség) sem tudott pályára lépni, ráadásul a Thunder elleni összecsapás második negyedében Malaki Branham is vállsérülést szenvedett. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Shai Gilgeous-Alexander sem játszott, a hivatalos indoklás alapján azért, mert hasizomsérüléssel küzd, a gyakorlatban viszont az állhatott a mellőzése mögött, hogy nem akarták back-to-back meccseken bevetni őt.

Marc Stein (Substack) jelentette, hogy a Knicks már fel is bontotta a néhány napja szerződtetett Moses Brown two-way szerződését, hogy Trevor Keels írhasson náluk alá ugyanilyen megállapodást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus