Hírmorzsák 2023-03-15 (11:00)

Elsőként a Bucks biztosította a helyét a rájátszásban. Torrey Craig elvesztette egy fogát. Meyers Leonard a Bucksnál, Kris Dunn a Jazznél, Sam Merrill a Cavaliersnél írt alá. Michael Malone szerint puhány a mostani Nuggets. Veszélyben lehet Malone állása, ha gyengén teljesítenek a rájátszásban? Anthony Davis nem játszik ma este, Luka Doncic újabb meccset hagy ki. Eltört Charles Bassey térdkalácsa. Nem tudni, hogy mikor tér vissza Mark Williams. Scoot Henderson nem játszik többet a G Ligában. Stephen Curry akár még 40 évesen is játszana.

A Bucks ma hajnalban 116-104-re nyerni tudott a Suns otthonában, ezzel hivatalossá vált, hogy bejutottak a 2023-as rájátszásba. A Bucks a győzelmének köszönhetően 3 meccsel vezet a keleti második Celtics előtt, magabiztosan menetelnek afelé, hogy megnyerjék az alapszakaszt és a rájátszásban végig hazai pályájuk lehessen. A Suns-Bucks krónikájához tartozik, hogy a harmadik negyedben Torrey Craig olyan szerencsétlenül találkozott Giannis Antetokounmpo könyökével, hogy az kiverte az egyik fogát. Craig egy ideig lent maradt a parketten, de ezt követően felállt, összeszedte a kihulló fogát, és az időkérés után vissza is tért, bár már nem játszott sokat ezt követően.

Ugyancsak a Buckshoz kapcsolódó hír, hogy lejárt Meyers Leonard második 10 napos megállapodása is, ugyanakkor a csapatnál elégedettek voltak vele, ezért a szezon végéig lekötötték őt. A ligába hosszú idő után visszatérő magasember eddig 5 meccsen lépett pályára, 6,8 perc alatt 2,8 pontot és 2 lepattanót átlagol. A Jazznél Kris Dunn bizonyította a 10 napos szerződései idején, hogy érdemes lenne megtartani őt, és ezt a csapat is így gondolja, több évre szignóztak vele, miután 9 meccsen 22,2 perc alatt 11,6 pontot, 4,8 lepattanót, 4,8 gólpasszt és 1,6 labdaszerzést átlagolt náluk. Sam Merrillnek egyetlen 10 napos szerződés is elegendő volt ahhoz, hogy a Cavaliers vezetői több évre szóló megállapodást kössenek vele. Merrill eddig csak epizódszerepet kapott, inkább a G Ligában nyújtott teljesítménye volt az igazán meggyőző. Egyik megállapodásnál sem ismertek a pontos részletek.

A Nuggets sorozatban negyedszer is kikapott, ami után Michael Malone éles kritikát fogalmazott meg csapatával szemben. Nagyon elkényelmesedtek, és ez megengedhetetlen 13 meccsel az alapszakasz vége előtt, valahogyan vissza kell találnuk a korábbi identitásukhoz. Olyan régóta vezetik nyugatot és kapcsoltak robotpilóta-üzemmódba, hogy talán elpuhultak idő közben, most viszont nem önmaga a csapat, és ezt meg is mondta a játékosoknak.

Zach Lowe (ESPN) podcastjében is előkerült a Nuggets helyzete, és a műsorvezető megpendítette, hogy Malone állása veszélyben lehet, amennyiben csalódást keltő rájátszást futnak. Azt nem tudni, hogy pontosan mi lehet a minimális elvárás Denverben, viszont az valószínűnek tűnik, hogy már azt is kudarcnak élnék meg, ha nem jutnának be minimum a nyugati döntőbe, míg egy esetleges első körös kiesés egyenesen katasztrófa lenne, és az komolyabb változtatásokat is előidézhetne.

Anthony Davis 35 ponttal és 17 lepattanóval járult ahhoz hozzá, hogy a Lakers megnyerje a Pelicans elleni „hatpontos” rangadót, ezzel a Los Angeles-i csapat 34-35-re javította a mérlegét és fellépett a 10. helyre – a 8. Thunder és a 9. Mavericks is ugyanígy áll. A Lakers ma este a Rockets ellen újabb nagy lépést tehet előre, ugyanakkor Darvin Ham elmondta, hogy Davis ezen az összecsapáson nem fog játszani, mivel nem kapott még engedélyt arra az orvosoktól, hogy back-to-back pályára lépjen. Davisnek jelenleg nincsenek fájdalmai, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen meggyógyult már, továbbra is folyamatosan monitorozzák az állapotát. Ham azt is elmondta, hogy a Pelicans elleni félidei 35 pontos előny tudatában fontolóra vette, hogy Davist pihentesse a fordulás után, és ezzel lehetőséget teremtsen arra, hogy a magasember mégis játszhasson a Rockets ellen, de a Pelicans felzárkózott -13-ig, ezért Davis 17 percet a pályán töltött a második félidőben.

A Mavericks továbbra sem számíthat Luka Doncic szolgálataira, sorozatban a harmadik meccsét hagyja ki a combsérülése miatt, míg a lábfejfájdalmakkal küzdő Kyrie Irving ismét a kérdéses megjelölést kapta a csapat sérültlistáján – ugyanez a státusza Tim Hardaway Jr. és Christian Wood kettősének is. A Mavericksnek nagy szüksége lenne egy győzelemre, mivel az elmúlt 12 meccsükön csak 3-9-re állnak, és ezzel veszélybe került az is, hogy a play-inbe bejussanak, és holnap hajnalban az a Spurs lesz az ellenfelük, akik 4-3-ra állnak mostanában.

Gregg Popovich a Spurs-Magic meccs után arról számolt be, hogy a félidőben az a hír fogadta az öltözőben, hogy eltört Charles Bassey bal térdkalácsa. A játkosra további vizsgálatok várnak a mai nap során, és elsőre úgy tűnik, hogy a törés ellenére nem mozdult el a helyéről a térdkalácsa.

A Hornetsnél sorozatban a negyedik meccsét hagyta ki Mark Williams a sérült jobb hüvelykujja miatt, és Steve Clifford szerint nehéz azt megmondani, hogy mikor térhet vissza. Nem tehetnek mást, csak várnak arra, hogy javuljon az állapota. Az újonc magasember Mason Plumlee elcserélése után lett a csapat kezdő centere, a szezon során 8,2 pontot és 6,4 lepattanót átlagol, és Roderick Boone (Charlotte Observer) értesülései szerint kérdéses, hogy játszik-e még ebben a szezonban.

Jonathan Givony (ESPN) információi szerint a 2023-as draft elejére várt Scoot Henderson nem lép pályára több meccsen ebben a szezonban, mivel az Ignite valószínűtlen, hogy bejut a G Liga rájátszásába. Henderson 19 meccsen lépett pályára a fejlesztőligában, 30,7 perc alatt 16,5 pontot, 5,4 lepattanót és 6,5 gólpasszt átlagolt, meg tudta mutatni, hogy mire lehet képes, azt viszont nem szeretné kockáztatni a csapat, hogy megsérüljön a gyakorlatilag tét nélküli hátralévő meccseik egyikén.

Stephen Curry tegnap ünnepelte a 35. születésnapját, és ebből az apropóból elmondta, hogy régen nem ilyen érzésnek képzelte azt, hogy milyen 35 évesnek lenni. A fejében őrülten hangzik, hogy már ennyi idős, mert úgy érzi, hogy még sok van hátra a pályafutásából. Még mindig élvezi azt a munkát, amit elvégez annak érdekében, hogy teljesíteni tudjon, és ki tudja, hogy mit hoz a jövő? Beszélt Tom Brady-vel és Aaron Rodgersszel is arról, hogy milyen játszani a 40-hez közelítve, és tudja azt, hogy az NFL-ben irányítani másmilyen, de mentálisan felkészülni arra, hogy ne rohanjon túlságosan is előre az ember, az hasonló. Mindketten kiváló munkát végeztek, 40 évesen is azt érzik, hogy még képesek játszani, és igyekszik követni a példájukat. 35 év egy nagy mérföldkő, a következő pedig a 40 lesz, és ahogyan most érzi magát, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy annyi idősen is játsszon még.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus