Hírmorzsák 2023-03-20 (10:15)

Darvin Ham úgy számol, hogy LeBron James visszatér még ebben a szezonban. Tristan Thompson és Tony Bradley is edzésre megy a Lakershez. Kérdéses Anthony Edwards ma esti játéka. Nagy fordítást mutatott be a Spurs. Klay Thompson és Dillon Brooks ismét egymásra találtak. Ja Morant még nem játszik ma este. Nincs veszélyben Chauncey Billups állása.

Noha különböző újságírói híreszteléseket már lehetett erről hallani, a Lakersnél eddig igencsak visszafogottan osztottak meg információkat LeBron James státuszáról, ugyanakkor Darvin Ham a ma hajnali, Magic elleni összecsapásuk előtt elmondta, hogy úgy számolnak, hogy valamikor még ebben a szezonban vissza fog térni a sztár. Úgy véli, hogy James kidőlése rámutatott arra, hogy milyen sok fegyverük van támadásban, és mennyi olyan játékosuk, akik különböző módon ugyan, de képesek teljesíteni a pálya mindkét oldalán, erre pedig majd ráerősíthet James visszatérése.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolódó hír, hogy Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a héten Tristan Thompson és Tony Bradley is privát edzésen vesz részt Los Angelesben. Thompson éveken keresztül James csapattársa volt Clevelandben, viszont ebben a szezonban még nem lépett pályára az NBA-ben, míg Bradley 12 meccsen játszott a Bullsban, mielőtt februárban kitették őt a keretből.

Anthony Edwards visszatérésére a jelek szerint nem kell sokat várni, a nemrégiben súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedő játékos státusza „kérdéses” a Knicks elleni meccs előtt, vagyis reális esély mutatkozik arra, hogy mindössze egyetlen kihagyott meccs után játékra jelentkezzen. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az előző meccsük előtt is ugyanezt a státuszt kapta, mielőtt eldőlt volna, hogy nem képes pályára lépni, viszont az változás, hogy már nem kell merevítőt viselnie a jobb bokáján.

A Spurs legutóbb úgy kapott ki a Grizzlies ellen, hogy már 29 ponttal is vezettek, a Hawks ellen viszont ők mutattak be egy hatalmas fordítást, 24 pontos hátrányból tudtak nyerni. A mérkőzésnek külön ízt adott, hogy Dejounte Murray először lépett pályára San Antonioban azt követően, hogy tavaly nyáron Atlantába cserélték őt, és a meccs után dicsérte is Devin Vassell és Keldon Johnson kettősét, akik hatalmas szerepet játszottak a fordításban. Murray elmondta, hogy nem lepte meg őt, hogy így játszottak, mindketten rengeteget dolgoznak, csak az lebeg a szemük előtt, hogy jobbak és jobbak legyenek. Gregg Popovich edzői pályafutása során csak egyszer tudott nagyobb hátrányból fordítani a Spurs, viszont ennél nagyobb második félidei hátrányt még egyszer sem tudtak ledolgozni az irányítása alatt.

Még a tegnap hajnali Grizzlies-Warriors krónikájához tartozik, hogy Dillon Brooks és Klay Thompson ismét üzengetett egy sort egymásnak, miután már a két csapat karácsonyi meccsét követően is egymásra találtak. A két játékos már a meccs alatt is szájkaratézott egy sort, majd a találkozó után Brooks felidézte, hogy Thompson mindössze annyit mondott, hogy már négy gyűrűje van – ez motiválja őket, mert nekik is az a céljuk, hogy gyűrűt szerezzenek, tanultak az előző szezonjukból is, és ez az egész csak barátságos beszólogatás, bár úgy érzi, hogy elég sokak fejébe sikerült beköltöznie San Franciscoban. Thompson is elmondta a magáét a meccs után, őt egyszerűen nem érdekli Brooks, és különben is, amikor majd visszavonul, már senki sem fog róla beszélni, 10 év múlva senki sem fog emlékezni rá.

Ahogyan azt eddig is sejteni lehetett, Ja Morant ma este még nem tér vissza a Grizzliesbe, ezt a csapat sérültlistája is megerősíti. Morant eltiltása lejárt ugyan, úgyhogy ez nem akadályozná őt a Mavericks ellen abban, hogy játszhasson, ugyanakkor még el kell végeznie némi edzésmunkát ahhoz, hogy bevethető állapotba kerüljön.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Trail Blazers Chauncey Billups második szezonjában sem fog rájátszásba jutni, ugyanakkor az edző Jason Quick (The Athletic) megkeresésére elmondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy elveszítené az állását. Az újságíró egyik forrása úgy tudja, hogy a Trail Blazers vezetőiben fel sem merült eddig Billups kirúgása, a jelek szerint azzal együtt is biztonságban van az állása, hogy az irányítása alatt csak 58-95-re állnak nem egészen két szezon alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus