Hírmorzsák 2023-03-21 (11:15)

Ismét Joel Embiid és Domantas Sabonis a Hét Játékosa. Dillon Brooks begyűjtötte a 18. technikaiját, újabb eltiltás vár rá. Taylor Jenkins abban reménykedik, hogy Ja Morant holnap este játszhat. Robert Williams III visszatérhet. Julius Randle 57 pontja ment a levesbe. Megműtötték Lonzo Ballt. LaMelo Ball az edzőtáborra visszatérne. Austin Reaves és a Lakers közös folytatásban gondolkodnak.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Joel Embiid, nyugaton Domantas Sabonis nyerte el a díjat. A 76ers 3-0-s héten van túl, ezalatt Embiid 35 pontot, 12,7 lepattanót és 3,3 blokkolt dobást átlagolt, míg Sabonis meccsenként 22,8 ponttal, 16 lepattanóval és 10 gólpasszal járult hozzá a Kings 3-1-es futásához. Keletről Giannis Antetokounmpo, Jimmy Butler, DeMar DeRozan és Evan Mobley neve merült még fel a díj kapcsán, nyugatról De’Aaron Fox, Jalen Green, Jaren Jackson Jr. és Austin Reaves kapott még jelölést. Érdekesség, hogy egy héttel ezelőtt ugyancsak Embiid és Sabonis gyűjtötte be a Hét Játékosa díjat, a 76ers centere pedig már negyedszer kapta meg ezt az elismerést a szezonban, ezzel utolérte az eddigi egyedüli éllovas Antetokounmpót.

A Grizzlies ma hajnalban a 29-12-re megnyert negyedik negyedének köszönhetően nyerni tudott Dallasban, ugyanakkor Dillon Brooks begyűjtötte a 18. technikaiját, amiért ismét egymeccses eltiltás vár rá. Brooks azért kapott technikait, mert megtalálta magának Theo Pinsont a Mavericks kispadján, és beszólt neki, hogy azért kapja a fizetését, hogy szurkoljon a társaknak. Pinson Twitteren válaszolt, és annyit írt erről, hogy úgy tűnik, bérelt helye van valaki fejében – Brooks néhány napja ugyanezt mondta magáról a Warriors játékosai kapcsán.

Amennyiben az NBA nem vonja vissza Brooks technikaiját, kénytelen lesz kihagyni a következő, Rockets elleni összecsapást, ugyanakkor a Grizzliesnek lehet egy nagy visszatérője is, Taylor Jenkins abban bízik, hogy Ja Morant pályára léphet. Mint ismert, Morant 8 meccset hagyott ki eltiltás miatt, a Mavericks ellen pedig azért nem tudott még visszatérni, mert sokáig nem is edzett, viszont ha az orvosi stáb engedélyt ad erre, akkor holnap este játékra jelentkezhet Morant.

Gary Washburn (The Boston Globe) információi szerint Robert Williams III nyolc kihagyott meccs után visszatérhet ma este. A Celtics magasembere már 44 meccset hagyott ki a szezon során, legutóbb a combhajlítójával dőlt ki. A Celtics erős kerettel készülhet a Kings ellen, az előző meccset egyaránt kihagyó Al Horford és Marcus Smart is visszatérhet.

Julius Randle 57 pontos karriercsúcsot ért el a Timberwolves ellen, ugyanakkor a Knicks így is 140-134-re kikapott. Randle Carmelo Anthony és 2014 óta az első játékos, aki a Knicks színeiben elérte az 50 pontos határt, ezzel megszakadt a második leghosszabb aktív sorozat 50 pontos meccs nélkül: ennél hosszabb ideje egyedül a Magic színeiben nem ért el senki 50 pontot, náluk utoljára Tracy McGrady volt erre képes még 2004-ben. A meccs után Tom Thibodeau és Jalen Brunson is sajnálkozott, hogy ezt a teljesítményt nem tudták győzelemre váltani, míg Randle elmondta, hogy reményei szerint egy napon szép emlékként fog erre a meccsre visszatekinteni, de ez nem most lesz. Ezzel együtt is megtisztelő számára, hogy olyan neveket tudott megközelíteni, mint Anthony és Bernard King (csak ők értek el 60 pontot a csapat színeiben – a szerk.), mindketten legendák és úttörők voltak, különösen ennek a franchisenak a történetében, rengeteget tettek azért, hogy őt most büszkeség tölthesse el amiatt, hogy a Knicks mezét öltheti magára.

Billy Donovan bejelentette, hogy tegnap harmadszor is megműtötték Lonzo Ball bal térdét, és azért döntöttek a beavatkozás mellett, mert úgy látják, hogy ezzel lehet a legnagyobb esélye arra, hogy visszatérhessen a pályára. Biztos benne, hogy a játékos nagyon keményen fog dolgozni a rehabilitációja során, és az orvosok azt mondták, hogy a műtét is jól sikerült. Ball több orvossal is konzultált ezt megelőzően, és a következő időszak nagyon kemény lesz számára, de Donovan biztos benne, hogy mindent meg fog tenni a visszatérése érdekében. A játékos is közleményt adott ki, és ő is hasonlókat mondott, csak arra koncentrál, hogy ismét csatlakozhasson a társaihoz a pályán. Ez egy nagyon frusztráló folyamat, aminek most a részese, de biztos benne, hogy ezekkel a lépésekkel juthat a leginkább előre. Nagyon várja már, hogy ismét azt csinálhassa, amit a legjobban szeret.

Jó hír is érkezett a Bulls háza tájáról, Javonte Green december 31-e óta először lépett pályára, 9 percet játszott a 76ers elleni duplahosszabbításban megnyert összecsapáson. Green januárban artoroszkópiás beavatkozáson esett át a jobb térdén, ezt követően térhetett vissza.

LaMelo Ball sérülésekkel tarkított szezonja is befejeződött már egy ideje, és a bokaműtétje először állt a sajtó rendelkezésére. Ball elmondta, hogy nehéz megélnie ezt az időszakot, ugyanakkor komolyabb panaszra nincs oka, elvégre életben van, de ezzel együtt is megterhelő végigcsinálni a rehabilitációját. Azt még nem döntötte el, hogy fog-e valamilyen rögzítőt hordani a bokáin, amikor visszatér, ezt csak azt követően tudja megfontolni, hogy visszatérhet, akkor fogja meglátni, hogy miként érzi magát. Ball azt is elmondta, hogy a következő szezon előtti edzőtáborra teljesen egészséges lesz, és kitért arra is, hogy a Hornets sorozatban a hetedikszer marad le a rájátszásról: nem számít az, hogy ő mennyi meccsen játszott, a lényeg az, hogy megint nem jött össze a rájátszás, és már csak emiatt is készen akar állni a következő szezonra.

Austin Reaves tegnap hajnalban 35 pontos karriercsúccsal vezette győzelemre a Lakerst, és ezt követően nagyobb figyelmet kapott az is, hogy a játékos korlátozott szabadügynök lesz a nyáron. Jovan Buha (The Athletic) értesülései szerint kölcsönös az érdeklődés a felek között, közös folytatásban gondolkodnakA Lakersnek jelen állás szerint nem lesz sapka alatti helye, így legfeljebb 4 évre 50,8 millió dollárt ajánlhatnak neki az Early-Bird jogait felhasználva, más csapat viszont kínálhat neki többet is, bár a Lakers ezt is tarthatja, ugyanakkor ebben az esetben életbe lép az Arenas-szabály is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus