Hírmorzsák 2023-03-25 (11:00)

Doncic magára vállalta a vereséget, magánéleti gondjai vannak, Irvinget nem érdekli a fütty. Poole már az előző playoffot idézi. A Lakers-nél most akarnak rátenni egy lapáttal - AD szerint kivételesen jó a kapcsolata LeBronnal. Durant jövő hét közepén játszhat, Fox combhajlítója megsérült. Haliburton és Huerter jó játékkal tért vissza, Harden és Beal sérülése sem súlyos. Lehet, hogy Ben Simmons már nem játszik idén, idegproblémát találtak nála. Jalen Brunson szeretett volna Dallasban maradni, de nincs oka neheztelni a Mavs-re, mindent megadtak neki.

Ma hajnalban a Dallas hazai pályán botlott a Hornets ellen és jelenleg nincs play-in helyen sem. A harmadik negyedben, 18 pontos különbségnél a dallasi publikum jelezte is nemtetszését a csapat felé, amire Jason Kidd vezetőedző annyit mondott, hogy abszolút jogos volt a nézők felháborodása, sőt akár már az első negyedben kifütyülhették volna őket, mert mintha a játékosainak az ingerküszöbét nem érte volna el ez a mérkőzés. Luka Doncic hiába termelt 34 pontot, nagyon önkritikusan annyit mondott, hogy keményebben kell harcolniuk, jobban kell koncentrálniuk és ez nála kezdődik - jobban kell vezetnie a csapatot és keményebben kell játszania. Hozzátette, hogy mostanában elég sűrűn érzi úgy, hogy nem önmaga, nem élvezi a játékot, kérdésre válaszolva elmondta, hogy a magánéletében akadnak gondjai. 

Doncic egyébként a meccs előtt 35 ezer dolláros büntetést kapott a ligától, miután a Warriors elleni meccsen azt mutogatta a játékvezetőknek, hogy pénzt kaptak-e az ellenféltől a bíráskodásukért. A Suns edzője, Monty Williams is 20 ezer dollárral lett szegényebb, ő a Lakers elleni játékvezetást kritizálta. 

Az elég rosszul dobó Kyrie Irvinget viszont nem érdekli a fütyülés, mert New Yorkban már hozzászokott ehhez. Szerinte mindenki szeretne jól játszani, de egyszerre csak az az öt játékos harcolhat a Dallasért, aki éppen fent van a pályán. Ha a drukkerek szeretnének vele helyet cserélni, áll elébe, ugyanakkor szerinte a csapatnak egyáltalán nem kell foglalkoznia a fütyüléssel - a játékuk javítására és egymás támogatására kell koncentrálniuk, és akkor nem lesz probléma. 

A Warriors a negyedik negyedben parádézott és nyert a 76ers ellen, ebben pedig oroszlánrészt vállalt Jordan Poole, aki végigjátszotta a záró játékrészt. Steve Kerr vezetőedzőt az előző playoffra emlékeztette, amikor Poole egyszerűen felment a pályára és egymás után vágta be a fontosabbnál fontosabb kosarakat, ezzel pedig teljesen új dimenziót nyitott támadásban. Draymond Green azt emelte ki, hogy tudják, mennyire veszélyes a play-in, ezért minden erejükkel igyekeznek az első hat helyen végezni - hozzátette, hogy egyre jobban érződik a playoff előszele, mindenki feljebb kapcsol, egyszerűen imádja ezeket az időszakokat. 

A Lakers a szezonban először érte el az 50 százalékos mérleget, és Darvin Ham vezetőedző szerint ez lélektanilag hatalmas pluszt ad a csapatnak: eddig mindig csak a vonal alatt voltak, most viszont végre esélyük nyílik arra, hogy pozitívba forduljanak, a játékosai nagyon izgatottak emiatt. Ugyanakkor igyekeznek nem foglalkozni semmi mással, csak a következő mérkőzéssel, ez a mentalitás segített nekik visszazárkózni. A Thunder elleni végjátékban remeklő Dennis Schröder is arról beszélt, hogy fontos mérföldkő, de messze nem végeztek, és dicsérte Lonnie Walker IV teljesítményét, szerinte ezt a győzelmet ma ő hozta. Anthony Davis szerint is ideje megnézni a mérleg másik oldalát, vasárnap a Bulls ellen is nyerni akarnak. 

Dave McMenaminnak (ESPN) nyilatkozva Anthony Davis arról beszélt, hogy szerinte a LeBron James és közte lévő kapcsolat az egyik legjobb az egész NBA-ben a pályán és azon kívül is, de ezt a nyilvánosság nem látja. Amikor nem ünnepelte LeBron James pontlistás előzését, abból is csak a média akart sztorit csinálni. Dennis Schröder úgy látja, hogy Davis sokkal komolyabb vezetővé lépett elő, folyamatosan hallatja a hangját az öltözőben és a pályán is, irányítja a védelmet, és ezt szerinte James-től tanulta el. 

Shams Charania (The Athletic) szerint Kevin Durant várhatóan szerda este térhet vissza a Timberwolves ellen. James Harden sorozatban második meccsét ülte ki Achilles-gondok miatt, de a játékos szerint nincs nagy gond, kicsit pihenni kell és várhatóan hétfő este a Nuggets ellen térhet vissza. Doc Rivers annyit tett hozzá, hogy ha playoff lenne, akkor Harden játszana, az alapszakasz végén viszont nem fognak vele kockáztatni. D’Angelo Russell ma kihagyta a Thunder elleni összecsapást, de a Suns ellen összeszedett csípősérülése nem annyira komoly, állapota day-to-day. De’Aaron Fox ma hajnalban a Suns ellen hagyta el a pályát combhajlító-probléma miatt, egyelőre nincs hír a sérülés súlyosságáról. Bradley Beal a térdével bajlódik, de szerencsére csak egy kisebb térdszalag-húzódást jeleztek a vizsgálatok. Tyrese Haliburton 20 ponttal és 9 gólpasszal tért vissza hat meccses távollétéből: a Pacers vezérének a bal térdével és a jobb bokájával akadtak gondjai. Kevin Huerter 29 ponttal jelentkezett be, a Kings nehéztüzérének korábban a jobb térde mögötti izma húzódott meg, három meccset kellett kihagynia. 

Tim Bontemps (ESPN) szerint előfordulhat, hogy Ben Simmons már nem lép pályára az idei évadban, mivel az orvosok arra a megállapításra jutottak, hogy a hátában az egyik ideg károsodott. Jacque Vaughn vezetőedző még bizakodó, szerinte egyelőre nem esett szó arról, hogy Simmons ne térne vissza a Netsbe, ők úgy készülnek, hogy bármikor játékra jelentkezhet. 

Az Orlando Magic szerződtette Jay Scrubbot, a szezont a Magic G-Ligás csapatában töltő hátvéd two-way kontraktust kapott. 

Jalen Brunson szerette volna, ha a dolgok másképp alakulnak Dallasban, szeretett ott játszani, és jelezte is ezt a vezetőségnek - a csapat kétszer is hosszabbíthatott volna vele, de egyszer sem tették meg, mert másban gondolkodtak. Hozzátette, hogy emiatt egyáltalán nem neheztel rájuk, mert amíg ott volt, mindent megadtak neki: ledraftolták, megkapta a lehetőséget, JJ Barea személyében egy tökéletes mentort kapott maga mellé, és mindkét edzői stábnak hálával tartozik - Jason Kidd olyan szintre emelte a játékát, amiről azt gondolta, hogy majd csak évek múlva jut el. Minden tökéletes volt, azt leszámítva, hogy a Dallas végül nem hosszabbított vele, de ehhez a döntéshez joguk volt, ez az NBA üzleti része, ezt mindenkinek el kell fogadnia. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus