Hírmorzsák 2023-03-26 (10:15)

Trae Youngot kiállították, amiért a bíró felé hajította a labdát. Kétségesre javította LeBron James státuszát a Lakers a Bulls elleni meccs előtt. Gary Payton II valószínűleg játszik ma este, a Warriors lezártnak tekinti az ügyét. Damian Lillard lehet, hogy kiüli a szezon hátralévő részét. CJ McCollum ujját meg kell műteni a nyáron. Eric Montross rákos megbetegedéssel küzd.

A Hawks annak ellenére is megverte a Pacerst, hogy a harmadik negyed derekán 84-84-es állásnál Trae Youngot kiállították. Ahogyan azt a Visszajátszásban is megmutattuk, Young azt követően mehetett zuhanyozni, hogy egy időkérésnél az indokoltnál sokkal nagyobb erővel dobta oda a labdát a játékvezető irányába, bár Scott Wall így is elkapta azt. Young amiatt dühöngött, hogy egy támadással korábban támadófaultot fújtak rá, a kiállításnál ráadásul egy technikait is kapott, ami a 15. volt a számára a szezonban – a 16. után automatikus egymeccses eltiltás jár. Quin Snyder szerint Young egyszerűen nem csinálhat ilyet, ezt meg is mondta neki, és ezzel az irányító is tisztában van, és ő sem próbált mentegetőzni. Charles Odum (AP) információi szering Young valószínűleg pénzbüntetést fog kapni a tettéért, és az sem kizárható, hogy el is tiltják.

Változtatás történt a Lakers sérültlistáján, a Bulls elleni meccs előtt „kétségesre” módosult LeBron James státusza. Ezek alapján James valószínűleg kihagyja még ezt a meccset is, viszont ez azt is jelenti, hogy azért nem teljesen kizárt a visszatérése. James eddigi 13 meccset hagyott ki lábsérülés miatt, azóta 8-5-re áll a Lakers.

Gary Payton II visszatérése azonban szinte biztos, hogy megtörténik ma este, a Warriors sérültlistája valószínűnek jelöli az ő játékát. Payton elmondta, hogy ismét kezdi úgy érezni, hogy önmaga lehet, és sok meccset hagyott ki, de készen áll arra, hogy játsszon és megnyomják ezt az időszakot, amit hazai pályán tölthetnek. A játékos várhatóan perclimiten lesz eleinte, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy hol lesz meghúzva a határ.

Payton cseréjéhez kapcsolódik, hogy Chris Haynes (B/R) információi szerint a Warriors lezártnak tekinti az ügyét, nem fog további lépéseket tenni az egészségi állapotáról fontos információkat elhallgató Trail Blazersszel szemben, nem fognak semmilyen kárpótlást követelni.

Néhány meccsel ezelőtt már lehetett arról hallani, hogy a Trail Blazersnél kiültethetik Damian Lillardot, amennyiben nem érnek el megfelelő eredményeket, és Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint várhatóan ez is fog történni. Lillard vádlisérüléssel küzd, emiatt kihagyta csapata előző meccsét is, ugyanakkor rajta kívül is több kulcsember kiülte a Bulls elleni találkozót, így 3,5 meccses hátrányba kerültek a 10. helyhez képest is. A Trail Blazersnek innentől a minél rosszabb mérleg elérése lehet a célja, ebben pedig Lillard játszatása nem segítene – jelenleg az övék a hatodik legrosszabb mérleg, de csak egy győzelemmel számlálnak kevesebbet, mint a Wizards és a Pacers, viszont ha kellően gyengék lesznek az utolsó meccseiken, akkor még könnyedén betankolhatják magukat a Magic mögé is.

CJ McCollum arról írt a naplójában, hogy egy ideje sérült a jobb hüvelykujja, és emiatt valószínűleg meg is fogják őt műteni a nyáron. A dobókezén van a sérülés, emiatt mindig kicsit idegesebb az ember, ezért pár hetente felül szokta vizsgáltatni az állapotát egy New York-i specialistával. Amit eddig hallott, az alapján rendben lesz, viszont a teljesítményével kapcsolatban nem akarja ezt kifogásnak használni, annál ő önérzetesebb, elvárja magától, hogy mindig vezér legyen a pályán és azon kívül is. Jelenleg nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy kiüljön egyes meccseket, nem állnak ehhez kellően jól, ugyanakkor szeretné megadni magának az esélyt arra, hogy sorozatban a 10. szezonjában bejusson a rájátszásba.

Sajnálatos hírről számolt be Eric Montross családja, az egykori center rákos, és a közelmúltban elkezdett kezeléseket kapni emiatt. Montross az 1994-es draft 9. választottjaként került az NBA-be, nyolc szezon alatt 465 meccsen lépett pályára, és megfordult a Celtics, a Mavericks, a Nets, a 76ers, a Pistons és a Raptors csapatában is, a legjobb szezonját újoncként futotta, az 1994/95-ös szezonban 10 pontot és 7,3 lepattanót átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus