Hírmorzsák 2023-04-11 (10:30)

Bobby Portis és Kawhi Leonard a Hét Játékosa. Rudy Gobert egymeccses eltiltást kapott a Timberwolvestól. Jaden McDaniels határozatlan ideig nem játszik. Hivatalos Stephen Silas távozása Houstonból. Paul George nélkül kezdi a rájátszást a Clippers. A Hawksnál senki sem érinthetetlen, Quin Snydernek döntő szava lehet az igazolásoknál. Steve Clifford szerint a Hornetsnek el kell kezdeni nyerni. Jimmy Butler szerint a Heat visszatérhet a keleti döntőbe. Bradley Beal továbbra sem akar távozni Washingtonból. Idén adták el a legtöbb meccsjegyet az NBA történetében.

A szezon során utoljára kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Bobby Portis, nyugaton Kawhi Leonard kapta az elismerést. A Bucks 2-2-vel fejezte be az alapszakaszt, ebből Portis átlagosan 20,7 ponttal és 12,3 lepattanóval vette ki a részét, míg a Clippers 3-0-s futással biztosította a helyét a rájátszásban, amihez Leonard meccsenként 25 ponttal, 10 lepattanóval és 4,7 gólpasszal járult hozzá. Keletről Jimmy Butler, Jrue Holiday, Immanuel Quickley és Pascal Siakam, nyugatról Stephen Curry, Anthony Edwards, Brandon Ingram és LeBron James neve merült még fel a díj kapcsán. A 2022/23-as idényben Giannis Antetokounmpo és Joel Embiid nyerte el a legtöbbször ezt az elismerést, mindketten négyszer zsebelhették be a Hét Játékosa díjat, míg Damian Lillard és Domantas Sabonis egyaránt háromszor lett díjazva. Csapatként a Bucks ünnepelhetett legtöbbször, Antetokounmpo négy, illetve Portis mostani egy díjazása mellett Jrue Holiday is megkapta egyszer ezt az elismerést.

A Timberwolves bejelentette, hogy Rudy Gobert egymeccses eltiltást kap amiatt, hogy a csapat kispadjánál megütötte Kyle Andersont, és ezt a Lakers elleni playin-meccsen fogja letölteni a francia center. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a csapat kényszerhelyzetben volt, az ütés miatt úgy gondolták, hogy el kell tiltaniuk, ugyanakkor azt is figyelembe vették, hogy nem fejre ment, illetve Anderson is provokálta őt, többször is a „bitch” megnevezéssel illette. Gobert azért is volt frusztrált, mert eleve sérülten vállalta a játékot, még az előző szombaton a Spurs ellen sérült meg, és komoly fájdalmak közepette lépett pályára a Pelicans ellen.

Ahogyan azt sejteni lehetett, eltört Jaden McDaniels jobb keze, amikor dühében megütött egy falat – a Timberwolves bejelentése alapján a röntgen két ponton mutatott ki törést, emiatt határozatlan ideig nem számolhatnak vele.

Tegnap reggel már beszámoltunk róla, hogy a Rockets minden bizonnyal elköszön Stephen Silas vezetőedzőtől, és ezt hivatalosan meg is tették az elmúlt nap során. Rafael Stone kifejtette, hogy nagyon hálásak mindazért, amit Silas az elmúlt három évben a csapatért és a közösségért tett Houstonban, továbbra is nagyon tisztelik őt emberként és edzőként is, és felbecsülhetetlen értékű volt az ő karaktere, vezetői készsége és pozitív hozzáállása az építkezésük azon fázisában, amit az elmúlt években lefolytattak.

Shams Charania (The Athletic) információi alapján javul Paul George állapota, ugyanakkor a Clippers nélküle lesz kénytelen elkezdeni a rájátszás első körét a Suns ellen.

Kevin O’Connor (The Ringer) értesülései szerint a Hawksnál senki sem érinthetetlen, a tulajdonosi kör bárkinek az elcserélését engedi, így Trae Young mozdítását is, ugyanakkor az tűnik a valószínűbbnek, hogy Young és Dejounte Murray köré megpróbálják újraépíteni a csapatot. Travis Schlenk távozása óta Landry Fields és Kyle Korver van döntéshozói pozícióban, ugyanakkor szorosan együttműködnek az idény közben kinevezett Quin Snyderrel is, és az újságíró értesülései szerint az edzőé a végső szó a személyi jellegű kérdésekben.

Steve Clifford szerint itt az ideje, hogy a Hornets elkezdjen nyerni, mivel LaMelo Ball győztes mentalitású játékos, és az ő szintjén vannak bizonyos elvárásai a játékosoknak. Eljön az idő, amikor Ballt elkezdik összehasonlítani más irányítókkal, hogy ők mit értek el a rájátszásban az ő korában, fontos lenne a pályafutása szempontjából, hogy sikereket érjenek el. Clifford azt is megosztotta, hogy az irányító egy-egy rosszabbul sikerült után írni szokott neki, hogy tőle lett volna jobb játékra szükség, és ilyenkor magára szokta vállalni a felelősséget is a vereség miatt. Ballt megkérdezték a jövőjéről, amire annyit felelt, hogy a jelenben él, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, ugyanakkor nagyon boldog Charlotte-ban.

Jimmy Butlert arról kérdezték, hogy a Heatnek mennyire lehet előny, hogy a kevésbé esélyes csapatok közé sorolják őket, de a játékos elmondta, hogy egyáltalán nem így gondolkodnak. Tavaly sem mondta őket senki, hogy eljuthatnak a keleti döntőig, idén ugyanez a helyzet, pedig legutóbb is egy meccsre voltak a nagydöntőtől, úgyhogy nem érdekli, hogy ki mit gondol. Mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a csapatát minden egyes este győzelemhez segítse, de az nem fogja érdekelni, hogy ki mit ír róluk. Pat Riley és Erik Spoelstra nem azért hozták őt ide, amit róla írnak. A kedd esti meccsen lesz, ami lesz, és az eredmény ugyan foglalkoztatja, de úgy véli, hogy végső soron attól függetlenül is egy korrekt szintet megütő játékos ő.

Bradley Beal megkapta a szokásos kérdést a Wizards szezonzáró médianapján, ismét a jövőjéről faggatták. Úgy véli, ha távozni akarna, akkor arról már mindenki hallott volna, és viccesen megjegyezte, hogy ez az egész kezd olyan lenni, mintha az újságírók akarnák őt eltávolítani innen. Természetesen frusztrálja, hogy mit értek el idén, ugyanakkor azzal megbékélt, hogy hol van, kik ők csapatként, és mit kell tenniük a jobb eredmények érdekében. Ő a maga részéről semmit sem tehet, nem fog senkit sem kiátkozni a csapatból, mert tudják, hogy hol rontották el, és miben kell fejlődniük – a feladat az, hogy ezt meg is tegyék.

A végére egy kis nézettsági statisztika maradt az alapszakaszról, soha korábban nem követték annyian a helyszínen a mérkőzéseket, mint a 2022/23-as idényben. Összesen 22,234,502 néző tekintette meg a helyszínen az 1230 alapszakasz-meccset, ezzel jelentősen sikerült felülmúlni a 22,124,559 nézős rekordot a 2017/18-as idényből, és a 18,077-es átlagnézőszámmal most először sikerült 18,000 fölé kerülni. 791 teltházas találkozót rendeztek, ami szintén rekord, a 2018/19-es szezonban 760 meccsre kelt el az összes jegy, és idén 97 százalékos kihasználtság mellett működtek az arénák. Az egy meccsre vonatkozó nézőrekord is megdőlt, januárban 68,323 szurkoló tekintette meg a helyszínen az Alamodome-ban rendezett Spurs-Warriors összecsapást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus