Hírmorzsák 2023-04-14 (10:00)

Az edzők szakszervezeténél Mike Brown az Év Edzője. Andrew Wiggins játszhat a Kings elleni első meccsen. Khris Middleton és Isaac Okoro is edzésbe állt, Julius Randle még mindig nem végez teljes munkát. Rudy Gobert visszatért a Timberwolveshoz. Fred VanVleet még nem döntött a játékosopciójáról. Damian Lillard szerint a Trail Blazers legfontosabb nyara jön, mióta a csapatnál van. Megműtik CJ McCollum ujját. Sam Cassell is interjúra megy Houstonba, Frank Vogel és Ime Udoka már átesett ezen. Ja Morant beperli azt a tinédzsert, aki azt állítja, hogy megütötte a nyáron.

Az NBCA, vagyis az NBA edzőinek szakszervezete bejelentette, hogy náluk Mike Brown nyerte az Év Edzője díjat – erről az elismerésről a ligában dolgozó 30 edző szavazott, és nem összekeverendő azzal, amit majd később hirdetnek ki az újságírók szavazatai alapján. Brown 16 szezon után vezette ismét rájátszásba a Kings csapatát, és egy közleményben annyit írt, hogy elképesztő edzők dolgoznak a ligában, akik mind megérdemlik, hogy elismerjék a munkájukat. Nagyon különleges a számára, hogy az első Kingsnél töltött évében ilyen díjat kapott, ez azt tükrözi, hogy Monte McNair és Wes Wilcox milyen kaliberű embereket terelt össze egy helyre, és ő nagyon szereti őket edzeni. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései alapján Brown mellett még Mike Budenholzer, Mark Daigneault, Joe Mazzulla és Tom Thibodeau kapott szavazatot.

A Warriors orvosi stábja megadta az engedélyt Andrew Wigginsnek a visszatérésre, pályára léphet a Kings elleni első meccsen a rájátszásban. Steve Kerr szerint játékosa készen áll, de arról még nem döntöttek, hogy mennyit fog játszani, illetve kezdő lesz-e, ez azon is múlik, hogy mi lesz vele a meccs kezdetéig. Shams Charania (The Athletic) viszont úgy értesült, hogy Wiggins 20-25 perc körül játszhat a padról beszállva.

Mike Budenholzer elmondta, hogy Khris Middleton már teljes edzésmunkát végzett, és jó úton halad afelé, hogy bevethető legyen a rájátszás kezdetére. Az egyaránt bokasérüléssel küzdő Grayson Allen és Pat Connaughton viszont még limitált edzésmunkát végzett, bár Budenholzer szerint összességében eredményes napon vannak túl, most meglátják, hogy másnapra milyen állapotban lesznek a sérültjeik, és innen folytatják a készülést az első meccsükre.

A Cavaliersnél Isaac Okoro már a kontakttal járó edzésmunkából is kivehette a részét, jó úton halad afelé, hogy bevethető legyen a Knicks elleni első meccsen. J.B. Bickerstaff azért óvatosan fogalmazott, majd meglátják, hogy milyen állapotban lesz a hétvégére, de nagy szükségük lesz rá, mert az egész csapat meríteni tud abból az energiából, amivel védekezésben játszik, és képes mindig jó helyen lenni, sehogy sem tudja az ellenfél elcsalogatni onnan, ahol lennie kell. Okoro valószínűleg Jalen Brunson lassítását kapja majd meg feladatául, aki legutóbb 48 pontot dobott ellenük, amikor a wing nem játszott sérülés miatt. A Knicksnél továbbra is a levegőben lóg, hogy Julius Randle elérhető lesz-e a párharc kezdetén, a csapat tegnapi edzésén sem végezhetett kontakttal járó feladatokat, viszont már teljes sebességgel futhatott.

Rudy Gobert ismét csatlakozott a Timberwolves keretéhez, miután letöltötte az egymeccses eltiltását, amit azért szabott ki rá a csapata, mert a Pelicans elleni meccsen megütött Kyle Andersont a kispadnál. Gobert az újságírói kérdésekre elmondta, hogy a Lakers ellen egyébként sem biztos, hogy képes lett volna játszani a hátfájdalmai miatt, és még mindig eléggé fáj neki, emiatt nem tud úgy mozogni, ahogyan szeretne, de minden egyes nappal javul kicsit az állapota. Andersonnal bocsánatot kértek egymástól, majd tovább is léptek. Nehezebbé tette a helyzetet, hogy több millióan látták az egészet, akik utána a véleményüket is hangoztatták erről, ezt nem is tudják irányítani, azt viszont igen, hogy mennyire tisztelik egymást és a kapcsolatukat. Továbbra is szereti őt, ugyanúgy a testvére, és azt szokta mondani, hogy néha az ember összeütközésbe kerül a családjával, néha olyanokkal is szembe kerül, akiket nagyon szeret és tisztel. Ez is az élet része, senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat, amikből tanulni lehet, majd tovább kell lépni.

Fred VanVleet a Raptors szezonzáró médianapján elmondta, hogy nem fogja elsietni a döntését a jövőjéről, még nem határozott arról, hogy kilép-e a jelenlegi szerződéséből, hagy magának némi időt, hogy átgondolja ezt. Ettől függetlenül nem zárja ki azt, hogy marad Torontóban, az egész NBA-s életét itt töltötte, de a jövőjéről csak a hozzá közeli emberekkel fog egyeztetni. A következő szezonra 22,8 millió dolláros opciója van, és egybehangzó értesülések szerint korábban visszautasított egy 4 éves, 114 millió dolláros hosszabbítási ajánlatot, ami miatt sokan elkezdtek spekulálni a jövőjéről, bár a hátvéd tagadja, hogy bármilyen formális ajánlatot kapott volna a Raptorstól.

Damian Lillard szerint a Trail Blazers a legfontosabb nyara előtt áll azóta, hogy ő a csapatnál van. A szezonvégi médiaeseményen tett nyilatkozatát nem fenyegetésnek szánta, nem fog ultimátumot adni, hogy meddig van ideje a csapatnak javulni, hanem csak egyszerű tényeket mondott, hogy ha nem történik valami jelentős változás a keretben, akkor nem lesz esélyük valami komoly dolgot elérni. Nem csupán neki kell döntést hoznia, hanem a csapatnak is el kell döntenie, hogy a fiatalokkal foglalkozik, vagy csinálnak valamit, mert egyelőre egyik irány mellett sem kötelezték el magukat.

Mivel befejeződött a Pelicans szezonja, CJ McCollumnak sem kell tovább halogatnia, hogy megműtsék a hüvelykujját a jobb kezén, a jövő héten sort fognak keríteni a beavatkozásra. McCollum hüvelykujja körülbelül 3 hónapja sérült meg, emellett az utolsó meccsein a vállával is bajlódott, úgyhogy amiatt is vizsgálatok várnak rá.

Jonathan Feigen (The Houston Chronicle) információi szerint Sam Cassell is interjúra megy a vezetőedzőt kereső Rocketshoz. Cassell Houstonban kezdte az NBA-s pályafutását, tagja volt a két bajnoki címet nyerő csapatnak is, majd visszavonulását követően segédedzőnek állt, és már kilenc éve Doc Rivers mellett dolgozik. A Rockets körülbelül nyolc jelöltet hallgathat meg, Frank Vogel és Ime Udoka már járt is a csapatnál.

Ja Morant egyik bajos ügyében újabb fejlemény történt, a hátvéd beperli azt a 17 éves tinédzsert, aki azzal vádolta meg, hogy megütötte őt egy egymás közti kosármeccsen tavaly nyáron. Morant amiatt pereskedik, mert annak ellenére is nyilvánosságra került az eset, hogy annak jogilag nem lett volna szabad megtörténnie azelőtt, hogy március 28-án benyújtották a módosított vádiratot, emiatt veszélybe került több szponzori megállapodása is. Morant amiatt is támadja a tinédzsert, mert hazudott a rendőröknek, emellett megváltoztatta az eredetileg előadott történetét is arról, hogy mi történt. A játékost megkérdezték erről a Grizzlies tegnapi edzése után, de nem kommentálta a fejleményeket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus