Hírmorzsák 2023-04-16 (10:00)

De’Aaron Fox a szurkolóknak ajánlotta a Kings győzelmét. Andrew Wiggins és Julius Randle is visszatért. Klay Thompson úgy számol, hogy a nyáron hosszabbít vele a Warriors. Jaylen Brown ismét a kezével bajlódott. Doc Rivers szerint James Harden tökéletes meccset játszott. Anthony Davis szerint nem számít, hogy a Lakers hetedik kiemelt. Khris Middleton és Kyle Lowry is játszani tervez ma este. Paul George csak akkor térhet vissza, ha közel 100 százalékos lesz. A Bulls nem gondolkodik újjáépülésben. Nikola Vucevic maradna a Bullsnál. A Mavericks már márciusban tankolásban gondolkodott. Chris Quinn interjúra megy a Pistonshoz.

A Kings 16 szezon után tért vissza a rájátszásba, és elsőre meg is védték a hazai pályájukat a Warriors ellen, és ebben óriási szerepet játszott a 38 pontot dobó De’Aaron Fox. A hátvéd szerint Sacramento ma megmutatta magát, és ezt az eredményt a szurkolóiknak ajánlják, akik a csapat mellett voltak a jó és a rossz időszakokban is, az igazán rosszakban is. Mike Brown szintén kitért a Kings-szurkolókra, akik szerinte elképesztőek voltak, nagyon hangosan szurkoltak, süketítőek voltak, meglengeti előttük a kalapját.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Warriorsnál ismét játékra jelentkezett Andrew Wiggins, aminek Stephen Curry szerint hatalmas jelentősége van, mert amikor összeraknak egy keretet, akkor minden elemnek a helyén kell lennie, és Wiggins hatalmas szerepet tölt be a csapatukban. Szezon közben sokáig nem volt teljesen egészséges a keret, ami hiányzott is annál, hogy tovább tudják csiszolni a csapatukat, sokáig nem voltak teljesek, viszont innentől ismét azok lehetnek. Steve Kerr is nagyon örült Wiggins visszatérésének, mert vele teljes a csapatuk, és nagyon jól is nézett ki, különösen az első félidőben – a fordulás után kicsit elfáradt, ami nem meglepő az alapján, hogy mennyit hagyott ki, de összességében fantasztikus volt.

Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Klay Thompson úgy számol, hogy a Warriors hosszabbítási ajánlatot tesz neki ezen a nyáron. Thompsonnak 2024-ig van szerződése, jövőre 43,2 millió dollárt fog keresni, és ezt követően is a maximum környékén szeretne kapni a csapattól. A hosszabbításban közrejátszhat ugyanakkor, hogy a Warriors így is rengeteg luxusadót fizet, Bob Myers GM jövője sem elrendezett még, illetve az új CBA jobban bünteti majd azokat a csapatokat, amelyek jelentősen átlépik a luxusadós határt.

Julius Randle is visszatért a sérülését követően, ő ráadásul győzelemnek is örülhetett, a Knicks rögtön elvette a pályaelőnyt a Cavalierstől. Tom Thibodeau elmondta, hogy a játékos környezetében mindenki tisztában van azzal, hogy az erőcsatár mindenét kiteszi a pályára, ezt bizonyítja az is, hogy lejátszott sorozatban 77 meccset, mielőtt kificamodott a bokája, és ezért abban is biztos volt, hogy Randle játszani fog, ha képes arra. Az erőcsatár elmondta, hogy nem aggódott amiatt, hogy lemaradhat az első meccsről, minden egyes nappal jelentősen javult az állapota, úgyhogy érezte, hogy szombatra rendben lesz.

Jaylen Brown amiatt hagyta ki az utolsó két mecset az alapszakaszban, mert megvágta a jobb kezét a mutató- és a középső ujja között, a Hawks ellen viszont visszatért. Brown egyénileg remek meccset játszott, a Celtics is magabiztos győzelmet aratott, ugyanakkor a játkos sebe ismét szétnyílt meccs közben, ami zavarta is őt a játékban, de úgy véli, hogy ettől függetlenül is rendben lesz a folytatásban.

James Harden 23 ponttal és 13 gólpasszal járult hozzá a 76ers győzelméhez, és Doc Rivers nem is fukarkodott a dicséretekkel a Nets legyőzése után, szerinte tökéletes meccset játszott a hátvéd. Mindenkit jobbá tett maga körül, és emiatt is alkotnak olyan jó csapatot. Joel Embiid-et azért dicsérte Rivers, mert a duplázások ellenére is türelmes maradt, és pontosan erről beszéltek neki előzetesen, hogy ha így tesz, akkor is össze fognak jönni a pontjai. Harden is azt emelte ki, hogy azért igyekezett agresszív lenni, mert Embiid-et folyton duplázták, úgyhogy valakinek elő kellett lépnie.

Ma este a Lakers is megkezdi a rájátszást Memphisben, és ezzel kapcsolatban Anthony Davis mondta el, hogy az egyáltalán nem számít, hogy csak hetedik kiemeltek, mert onnantól kezdve, hogy bejutottak, csak az számít, hogy milyen párharcok alakulnak ki a pályán. Természetesen nem tekintenek magukra úgy, mint kevésbé esélyes csapat. LeBron James szerint a rájátszás egy lehetőség 16 csapat számára, de itt mindenki 0-0-ról indul. Méltó ellenfél lesz a Grizzlies, akiket tisztelnek is, nekik viszont annyi a feladatuk, hogy készen álljanak erre a kihívásra.

Khris Middleton tegnap ismét teljes edzésmunkát végzett, és elmondta, hogy úgy számol, játszani fog ma este. A Bucks a play-inből érkező Heattel mérkőzik meg, de Middleton úgy véli, hogy jót tett a csapatuknak, hogy hosszabb ideig pihenhettek, mindenki felfrissülhetett kicsit, neki pedig külön jól jött ez a rehabilitációja miatt. A Heatben legutóbb Kyle Lowry meccs közben kiszállt egy térdsérülés miatt, de az irányító úgy érzi, hogy készen áll a bevetésre, és ha Erik Spoelstra arra kérte volna, akkor a Bulls ellen is visszament volna a pályára.

Tyronn Lue elmondta, hogy Paul George szolgálataira továbbra sem számíthatnak, nem fogják őt siettetni a visszatérésben. Amennyiben játszani akarna, de úgy ítélik meg, hogy nincs ehhez megfelelő állapotban, akkor sem fogják neki megengedni, hogy pályára lépjen, nem akarják, hogy súlyosbodjon az állapota. Csak akkor fog játszani, ha közel 100 százalékos állapotban lesz, és amikor már nem áll fenn annak a veszélye, hogy rásérüljön a térdére.

Arturas Karnisovas szerint a Bulls All-Star szünetet követő 14-9-es mérlege azt mutatja, hogy a megfelelő úton járnak, emiatt nem gondolkodnak újjáépülésben, vissza akarják igazolni a legfontosabb szabadügynökeiket is, egyben akarják tartani a keret magját. 2021-ben úgy döntöttek, hogy elkezdenek a győzelmekre koncentrálni, és egy fenntartható programot akarnak összehozni, továbbra is ez a cél, ezért azt fogják megvizsgálni most, hogy miként erősödhetnek tovább. Az az ő felelőssége, hogy minden lehetőséget megvizsgáljon. Jelenleg egy 50 százalék körüli csapatot alkotnak, ami nem elég jó, legalábbis nem elég jó ennek a franchisenak, ennek a szurkolótábornak, mert ők is jobbat érdemelnek. Előre kell lépniük, és ennek érdekében bármire nyitott. Karnisovas kitért Lonzo Ballra is, egyelőre nincs kijelölt időpont arra, hogy mikor térhet vissza, de azzal kapcsolatban magabiztos, hogy vissza fog térni. A „mikor” azért is nehezen megválaszolható, mert a közelmúltban esett át a műtétjén.

Nikola Vucevic is megszólalt a Bulls szezonzáró sajtóeseményén, és a jövőjét firtató kérdésekre elmondta, hogy a nyáron elsőbbséget fog nála élvezni a jelenlegi csapata, szívesen maradna Chicagóban, de ez a vezetőség döntésén is múlik majd, hogy együtt tudnak-e működni az ügynökével.

Kevin O’Connor (The Ringer) értesülései szerint a Mavericksnél már március végén felmerült annak a lehetősége, hogy elkezdjenek tankolni. Az edzők fel is vázolták a játékosoknak azt a tervet, hogy onnantól kezdve Markieff Morris és JaVale McGee is elkezdene komolyabb perceket kapni, de Luka Doncic és Kyrie Irving is ellenezte a tervet, egyikük sem akarta kiülni a szezon hátralévő részét.

Chris Haynes (B/R) számolt be róla először, hogy Chris Quinn állásinterjúra mehet a Pistonshoz. Detroitban már engedélyt is kértek a Heattől, hogy leülhessenek a segédedzővel tárgyalni, de mellette Kevin Ollie (legutóbb Overtime Elite) és Charles Lee (Bucks) is komoly jelölt a kispadra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus