Hírmorzsák 2023-04-17 (9:45)

Giannis Antetokounmpo hátsérülést szenvedett. Tyler Herro rájátszása kéztörés miatt befejeződött. Kérdéses Ja Morant játéka a Grizzlies második meccsén. Paul George nem játszik az első körben. A Grizzlies direkt adta fel Rui Hachimurát. Csökkent az alapszakasz tévés nézettsége.

Sajnos több sérülés is történt a rájátszás második játéknapján. A Bucks-Heat összecsapáson Giannis Antetokounmpo hátsérüléssel dőlt ki, mindössze 11 percet tudott a pályán tölteni. A Bucks sztárja egy ütközésnél esett rosszul, ami után megpróbált még visszatérni a pályára, de Mike Budenholzernek nem tetszett a mozgása, ezért végül kivették a meccsből. Az edző lefújás után elmondta, hogy a röntgen negatív lett, de közelről fogják figyelni az állapotát, és majd meglátják, hogy milyen állapotban lesz másnap reggelre.

Ugyanezen a meccsen Tyler Herro is megsérült, eltörte a jobb kezét, amikor egy szabad labda után vetődött az első félidő utolsó percében. Ezt követően még pályán maradt a nagyszünetig, el is eresztett egy távoli triplát, de az csúnyán mellé ment, és ezt követően komoly fájdalom lett úrrá rajta. Chris Haynes (B/R) információi szerint Herro két ujja is eltört, emiatt körülbelül 4-6 hetes kihagyás várhat rá, Erik Spoelstra pedig azt is megerősítette, hogy ebben a rájátszásban már nem számolhatnak vele.

Ja Morant is kézsérülést szenvedett a Grizzlies-Lakers összecsapáson, amikor rosszul esett azt követően, hogy megpróbálta átzsákolni a gyűrűtől egyébként elég messze álló Anthony Davist, és emiatt nem is tudta folytatni a játékot. A röntgen negatív lett, de Morant elmondta, hogy komoly fájdalmai vannak, és emiatt komoly veszélyben van a játéka a második meccsen is. Különösen nehéz ez számára azok után, hogy mennyi mindenen keresztülment a szezon során, csak arra koncentrált, hogy ott lehessen a pályán a társaival, de ez az incidens most kockára tette ezt. Segíteni akarja a csapatát, lehetőleg a pályán, és elég nagy a fájdalomtűrő képessége is, de csak akkor fog játszani, ha úgy érzi, hogy tényleg segíti a csapatot, és nem származik belőle hátránya a Grizzliesnek. Taylor Jenkins azt mondta, hogy vész esetén akár vissza is térhetett volna Morant a pályára, miután kijött az öltözőből bő négy perccel a vége előtt, de valószínűleg az volt az okos döntés, hogy kiültették végig, mivel további vizsgálatok is várnak még rá.

Noha már eddig is lehetett sejteni, de Adrian Wojnarowski (ESPN) most megerősítette az értesülései alapján, hogy Paul George a teljes első kört ki fogja hagyni a rájátszásból, legalábbis a Clippers jelenleg így készül. George a közelmúltban a podcastjében is beszélt a helyzetéről, nagyon keményen dolgozik a visszatérésén, mindent meg fog tenni ennek érdekében, de nagyon a határon mozog annak az esélye, hogy erre a párharcra vissza tudjon térni.

A Lakers elvette a pályaelőnyt a Grizzliestől, és ebben hatalmas szerepet játszott a 29 pontot elérő Rui Hachimura – LeBron James szerint is a csapat kiegészítőszemélyzete nyerte meg ezt a meccset. Hachimura többször is teljesen üresen dobhatott, amiről Desmond Bane annyit mondott, hogy tervszerűen hagyták őt üresen, azt akarták, hogy ő dobáljon. Mivel értékesítette a helyzeteit, ezért elismerést érdemel, talán pályafutása legjobb meccsét játszotta, ugyanakkor ez egy hétmeccses párharc, és majd meglátják, hogy képes lesz-e megismételni ezt legközelebb.

A végére pedig az alapszakasz televíziós nézettségéről szóló adatok maradtak, az Egyesült Államokban átlagosan 1,59 millió néző követte az ABC, az ESPN és a TNT közvetítéseit, ami némi visszaesés az előző évi 1,61 millióhoz képest. Az elmúlt 30 évben ez az idény szállította az ötödik legalacsonyabb televíziós nézettséget, de ez nem annyira meglepő, az elmúlt négy szezon mindegyike a hat legalacsonyabb átlagos nézettséget hozó szezon közé tartozik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus