Hírmorzsák 2023-04-20 (11:00)

Mike Brown maximális pontszámmal az Év Edzője. Domantas Sabonis játszik a Warriors elleni harmadik meccsen. A Wizards kirúgta Tommy Sheppard GM-et. Dillon Brooks beszólt LeBron Jamesnek. Anthony Davis és D’Angelo Russell is elégedett azzal, hogy milyen dobásokat vállalt. Ja Morant és Giannis Antetokounmpo sem játszott. A Warriorsnál nincs idő a siránkozásra Daymond Green eltiltása miatt.

Az NBA bejelentette, hogy Mike Brown nyerte el a Red Auerbach Év Edzője elismerést, ezzel a szakszervezet díja után a liga is megválasztotta a szezon legjobbjának. Brown győzelme egyhangú volt, mind a 100 szavazó újságíró őt tette az első helyre, így a maximálisan megszerezhető 500 ponttal zárt. Brown azt követően nyerte el a díjat, hogy a kinevezését követő első évében rájátszásba vezette a Kings csapatát, ezzel megszakította a franchise 16 éves negatív sorozatát, az irányításával 48-34-es mérleget értek el. Ő lett az első szakember, aki minden első szavazatot begyűjtve tudott nyerni, és ő a 11. olyan edző, aki legalább kétszer megkapta ezt az elismerést – először a 2008/09-es idényben díjazták, amikor 66-16-os mérleget ért el a Cavaliers mestereként. A Kings edzőjét megkérdezték a győzelme kihirdetése után arról is, hogy milyen állapotban van Domantas Sabonis a Warriors elleni második meccset követően, és Brown elmondta, hogy játszani fog a center a harmadik meccsen.

Brown mögött Mark Daigneault zárt a második helyen 164 ponttal, míg a dobogó alsó fokára Joe Mazzulla léphetett fel 77 ponttal. A szavazás végeredménye:

Változások lesznek a Wizards vezetőségében, a csapat ugyanis bejelentette, hogy Tommy Sheppard általános igazgatót kirúgták. Az elnöki tisztséget is betöltő szakembernek azért kell távoznia, mert egymást követő két szezonban lemaradtak a rájátszásról, mindkét évben 35-47-es mérleget értek csak el, és emiatt nagyon csalódottak. Ted Leonsis tulajdonos elmondta, hogy Sheppard utódját azonnali hatállyal elkezdik keresni, és a csapaton kívülről fognak valakit a helyére hozni – a távozó szakembernek köszöni azt az elkötelezettséget, amivel a munkáját végezte, és csak a legjobbakat kívánja neki a továbbiakban. Josh Robbins (The Athletic) értesülései szerint Washingtonban megpróbálkozhatnak Masai Ujiri (Raptors) és Tim Connelly (Timberwolves) elcsábításával is. Jeff Zillgitt (USA Today) szerint Connelly mellett Trajan Langdon (Pelicans) szerepel a kiszemeltek listáján.

Sheppard 20 éven keresztül töltött be különböző tisztségeket a Wizards vezetőségében, és a szezon végén még úgy nyilatkozott, hogy vissza tervezik igazolni az egyaránt játékosopcióval rendelkező Kristaps Porzingis és Kyle Kuzma kettősét, viszont az ESPN szerint a leváltása azt is jelentheti, hogy más irányba indulnak el a csapatnál. Adrian Wojnarwoski (ESPN) értesülései szerint Wes Unseld Jr. jövőjét nem fogják érinteni a változások, a következő szezonban is ő lesz a Wizards vezetőedzője.

A Grizzlies a sérült Ja Morant nélkül is egyenlíteni tudott a Lakers ellen, és ezt követően Dillon Brooks érdekes nyilatkozatot tett. A winget arról kérdezték, hogy mit mondott neki LeBron James a harmadik negyedben, és el is árulta, hogy a Lakers sztárja ostobának nevezte őt, amiért beütötte a negyedik faultját. Erre válaszul megjegyezte neki, hogy eddig nem tudta őt megverni egy-egyben, és ezt elhiheti, nyugodtan nézze meg a felvételeket meccs után. Amikor később lecserélték Jamest, látta rajta, hogy fáradt, úgyhogy elvégezte a munkáját.

Nem izgatja az, hogy James minek nevezte, ő már öreg, és számított is arra, hogy valamikor a negyedik vagy az ötödik meccs környékén eljutnak idáig. Mindenképpen akart valamit mondani, de ezzel megvárta, hogy beüsse a negyedik faultját, ahelyett, hogy korábban mondta volna. Brooks hozzátette, hogy szereti megbökdösni az alvó oroszlánt, és addig nem tisztel senkit, amíg nem dob ellenül legalább 40 pontot. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a szezon során egyetlen alkalommal fordult elő, hogy valaki 40 pontot dobjon a Grizzlies ellen, Damian Lillard február 1-én 42-ig jutott.

A Lakers vereségében nagy szerepet játszott, hogy Anthony Davis 4/14, D'Angelo Russell pedig 2/11 dobását süllyesztette csak el, de mindkét játékos úgy vélekedett erről, hogy jó dobásokat vállaltak el, csak azok kimaradtak. Davis úgy érzi, hogy sokszor közelről dobott, és ezek általában be szoktak menni, úgyhogy nincs más teendője, csak lerázni ezt magáról és készülni a következő meccsre. Russell szintén úgy érzi, hogy csak kimaradtak azok a dobások, amiket máskor el szokott süllyeszteni, és őt arról is megkérdezték, hogy mennyiben az ő felelőssége irányítóként, hogy jobb helyzeteket teremtsen Davisnek. Russell erre elmondta, hogy ő nem irányító, hanem kosárlabdázó, és nem nevezhetik folyton irányítónak, miközben nem az, hanem egy kosaras.

A Bucksnál az elmúlt nap során kérdésesre változtatták Giannis Antetokounmpo státuszát a Heat elleni második meccs előtt, de végül nem lépett pályára. A Bucks így is egyenlíteni tudott, és a meccs után Jrue Holiday felidézte, hogy megmondta a csapattársának, hogy számíthat a többiekre, amennyiben nem tud visszatérni, és ezt bizonyították is. Khris Middleton szerint az egész csapatra szükség volt, hogy pótolni tudják Antetokounmpót, nem egyetlen játékos cipelte a hátán a csapatot. Sokan talán azt várták, hogy ő vagy Holiday fog előlépni, de az az igazság, hogy egyénileg senki sem tudja pótolni mindazt, amit Antetokounmpo csinál, közösen kellett ezt elérniük.

Bob Myers is megszólalt Draymond Green eltiltása kapcsán, a Warriors általános igazgatója szerint voltak már ebben a helyzetben, de ettől még nagy csapás ez számukra. Nincs idejük ezen siránkozni, mert a döntés megszületett, és ezen az sem változtat, hogy mi a véleménye erről. Ha őszinte akar lenni, akkor a győzelem eléréséhez hozzátartozik a piszkos munka is, történnek szélsőséges esetek, mert a pályán feszültség van. Nem kérdés, hogy Green átlépett egy határt, de meg is kapta a büntetését. Green nem tökéletes, de még nem találkozott olyan emberrel, aki az lenne, ugyanakkor ő nagy szerepet játszik a sikereikben.

Steve Kerr is hasonlóan vélekedett, mint Myers, és megjegyezte, hogy ez nem olyasmi, amit irányítani tudnának. Green elképesztően szenvedélyes, dúl benne a versenyszellem, ég benne a tűz, és ezzel bajnoki címekhez segítette a Warriorst. Számtalanszor elmondta már, de nélküle egyetlen bajnoki címet sem nyertek volna, ez az igazság. Az évek során többször is átlépte a határt, de ez is vele jár, és mindig ki fognak állni mellette.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus