Hírmorzsák 2023-04-29 (9:30)

Továbbjutott a Lakers, életben maradt a Kings. A Knicksnél reménykednek Julius Randle visszatérésében. Joel Embiid státusza továbbra is a levegőben lóg. J.B. Bickerstaff jövője biztos Clevelandben. Trae Young izgatott, hogy Quin Snyderrel dolgozhat. Elhunyt Mike Budenholzer testvére az első kör alatt. A Rockets Jalen Green esetleges elcseréléséről is beszélt az edzőjelöltjeivel. Kevin Durant élete végéig marad a Nike-nál. A Suns lokális közvetítései ingyenesek lesznek a következő szezontól. Katarban rendezik a 2027-es világbajnokságot.

A Lakers 40 pontos verést mért a Grizzliesre, ezzel továbbjutott a második körbe, ahol ráadásul pihentebben is várhatják majd az első meccset, mert a Kings kiharcolta a hetedik összecsapást a Warriorsszal szemben. A Lakers győzelmében nagy szerepet játszott az előző meccshez képest feljavuló LeBron James, és Darvin Ham szerint a sztár tisztában van vele, hogy már nem lesz sok futása a rájátszásban, ezért igyekszik megélni a pillanatot. Érdekesség, hogy a mérkőzést a helyszínen tekintette meg Kyrie Irving is, pontosan a Lakers kispadjával szemben ült, illetve Jack Nicholson is újra tiszteletét tette az aranysárga-lilák összecsapásán – a színészlegenda 1970 óta szezonbérletes, de legutóbb a 2021/22-es idény nyitányán vett részt személyesen Lakers-meccsen.

A Warriors nem tudta lezárni a párharcát, és Klay Thompson szerint nem álltak készen erre a találkozóra, ugyanakkor az csak rajtuk múlik, hogy a hetedik meccsen mindent pontosan fordítva csináljanak, mint ezen az összecsapáson. Tudja, hogy meg fogják adni a választ erre a teljesítményre, ebben teljesen biztos, ismeri a csapattársait, és tudja, hogy mire képesek a legmagasabb szinten is, bajnokhoz méltó válasszal fognak előállni Sacramentóban. Ez a dinasztia már sok vereséget megált, ugyanakkor ez nem a negyedik vereségük volt a párharc során, az viszont addig tart. Stephen Curry is azt emelte ki, hogy koncentrációs hibákat vétettek, ezt pedig kihasználta a Kings – nem tudja, hogy ez pontosan miért volt, de a mai hibáikból nagyon gyorsan tanulniuk kell. Őszintének kell lenniük magukkal szemben, hogy mi volt a probléma ezen a meccsen, mivel úgy érzi, hogy előtte közös nevezőn voltak a csapat tagjai, a felkészüléskor megértették, hogy mi a feladatuk, viszont azt nem végezték el.

Tom Thibodeau a Knicks tegnapi edzése után elmondta, hogy a bokasérüléssel küzdő Julius Randle nem tudott sok mindent csinálni, a medencében dolgozott, súlyt emelt és helyből dobált. Majd meglátják, hogy másnapra milyen állapotban lesz, de eddig javuló tendenciát mutatott, ezért reménykednek abban, hogy pályán lehet a Heat elleni első meccsen. A Knicksnél Quentin Grimes is sérüléssel küzd, ő vállproblémák miatt hagyta ki a Cavaliers elleni párharc utolsó két meccsét, viszont ha a szombati edzés után is ugyanolyan jól érzi magát, mint most, akkor vissza tud térni a második kör kezdetén.

A 76ersnél továbbra is bizonytalan Joel Embiid státusza, Doc Rivers az elmondása szerint kivárásra játszik, majd megmondják neki az orvosok, hogy milyen állapotban van a center. Az szerencsés, hogy a Hawks hatmeccsesre nyújtotta a Celtics első körös párharcát, mert ha szombat este kellett volna kezdeniük a második körben, akkor nem biztos, hogy túl reálisnak érezné Embiid bevetését.

Koby Altman elébe ment a spekulációknak, és egy közleményben tudatta az AP-vel, hogy továbbra is J.B. Bickerstaff a Cavaliers vezetőedzője, támogatják őt, és nagyra értékelik az eddig elvégzett munkáját. Bickerstaff kulcsszereplő volt abban az építkezésben, amit lefolytattak, és fenomenális munkát végzett, olyan kultúrát teremtett meg a csapatnál, ami az elszámoltathatóságra és a kemény munkára épül. Nincs olyan anomália, hogy egy csapat 51 meccset nyer és övé a legjobb védekezés, ez kőkemény edzői munka. Úgy gondolja, hogy az edzőjük fel fogja mérni, hogy mit csinálhattak volna jobban ebben a szezonban, ahogyan a játékosok is így fognak tenni.

Trae Young elmondta, hogy Quin Snyder a Hawks jövője, és hisz abban, hogy az edzővel bajnoki címet vihetnek Atlantába. Snyder nehéz helyzetben érkezett, mindig nehéz úgy átvenni egy csapatot, hogy 40-50 meccset már lejátszott, és így átadni a saját elképzeléseit, de úgy véli, hogy nagyszerű lesz ő a számukra, és nagyon izgatott a közös jövőjük miatt.

Darvin Ham egy újságírói kérdésfelvetés kapcsán mondta el, hogy Mike Budenholzer nagyon nehéz időszakon megy keresztül, mivel a Heat elleni párharc alatt elhunyt a testvére. Elnézést kér barátjától, ha ezt nem lett volna szabad megosztania a nyilvánossággal, és nagyon szereti őt. Budenholzernek hat testvére van, köztük három bátyja, és az nem publikus, hogy melyikük hunyt el, ugyanakkor Joe Vardonnak (The Athletic) két Buckshoz közeli forrás is megerősítette, hogy egy autóbaleset okozta a tragédiát. Mint ismert, a Bucks annak ellenére is 4-1-es összesítéssel kiesett a rájátszásból, hogy az alapszakaszban az övék volt a legjobb mérleg, az ötödik meccsen ráadásul több komoly hibát is elkövetett az edző, és sok helyen felmerült, hogy ezt követően el is veszítheti az állását.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) információi szerint a Rockets az edzőkeresési folyamat során megkérdezte a csapattal interjúzó szakembereket, hogy miként vélekednének Jalen Green elcseréléséről – a felvetés szerint egy bizonyított sztárt szereznének Houstonban. A beszélgetések során felmerült James Harden és Khris Middleton esetleges megszerzése is, és Fischer azt is megjegyzi, hogy Jaylen Brown 2024-ben szabadügynök lehet, aki eddig rendre kiállt Ime Udoka mellett.

Kevin Durant bejelentette, hogy az élete végéig szóló szponzori megállapodást kötött a Nike-val. Amikor az első megállapodását aláírta a sportszergyártóval, nem is álmodozott ilyesmiről, de a közös éveikben elképesztő kreatív- és filantróp munkát végeztek. Durant a harmadik kosárlabdázó, akivel ilyen megállapodást kötött a Nike, korábban Michael Jordan és LeBron James írt alá hasonló szerződést velük.

Mat Ishbia, a Suns és a WNBA-ben szereplő Mercury tulajdonosa bejelentette, hogy megszakították a kapcsolatot a csődöt jelentő Bally Sports társasággal, és a következő szezontól kezdve nem egy másik kábelszolgáltatón keresztül, hanem ingyenes csatornákon, illetve streamingszolgáltatókon keresztül lehet majd követni a meccseiket lokálisan. Nem a pénzre koncentrálnak, hanem arra, hogy nyerjenek és gondoskodjanak a szurkolóikról, a közösségről, mert ha így tesznek, akkor úgysem lesz gondjuk a pénzre sem. Több szurkolójuk lesz, mint valaha, mert több ember nézheti majd azt, ahogyan Devin Booker, Deandre Ayton, Kevin Durant és Chris Paul játszik, és ha több ember lesz a szurkolójuk, akkor több ajándéktárgyat is el tudnak majd adni.

A végére pedig egy nemzetközi hír maradt, a FIBA bejelentette, hogy 2027-ben Katarban rendezik meg a férfi kosárlabda-világbajnokságot. A bejelentés apropója, hogy ma tartják a 2023-as VB csoportkörének a sorsolását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus