Hírmorzsák 2023-05-02 (13:30)

CP3 megsérült, egyelőre nem tudni, mennyire komoly. Williams szerint Bookerre még több hárulhat, a Suns vezére áll elébe. Murray és Malone és Jokicsot dicsérte. Embiid vérplazma kezelést kapott, bizonytalan a játéka a 2. meccsen. Rivers szerint Harden egy HoF, ezt mutatta meg a Celtics ellen. Harden meglepődött, hogy a végén nem duplázták be. A bostoniak szerint kicsit félvállról vették a meccset, de legközelebb üzenni akarnak. Jimmy Butler kezeléseket kap a bokájára, a meccs előtt dől, játszik-e. Miles Bridges visszatérhet a Hornetshez. A Lakers nem érdeklődik Irving iránt, maradhat Dallasban? Wood távozhat a Mavs-től, akik több neves segédedzőt akarnak leigazolni. Három edzőt küld el a Nets. Stephen Silast a Celtics akarja megszerezni. Rekordot döntött a GSW-Kings 6. meccse. 

A mai játéknap legfontosabb híre, hogy a Nuggets-Suns meccsen a vendégek veteránja, Chris Paul ágyéksérülést szenvedett a harmadik negyedben, miközben fel akart ugrani egy lepattanóért. Paul azonnal jelezte, hogy cserét kér és a fájós testrészt fogva be is ment az öltözőbe, a Suns nélküle fejezte be a meccset – a meccs után azonnal elhagyta a csarnokot és nem beszélt a médiával. Devin Booker szerint csak gyors felépülést kívánhatnak neki, és ha ki kell hagynia valamennyit, addig tartják a frontot. Monty Williams vezetőedző sem szolgálhatott konkrétummal, a keddi nap folyamán vizsgálják meg, mekkora a gond. Hozzátette, hogy valószínűleg Devin Bookerre hárul majd több teher, ami azért nem ideális, mert fáradtabb annál, mint ahogyan tervezték, bár erre Booker annyit mondott, hogy a playoff sokat jelent, amiért megéri szenvedni, és hiába állnak 0-2-re, meg akarják védeni a hazai pályájukat. 

A mérkőzést a Nuggets nyerte meg Nikola Jokics játékára támaszkodva, aki kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nagyjából nulla érdeklődést mutat az iránt, hogy kedd este esetleg zsinórban harmadjára is megnyerheti az MVP-t, mert nincs már rá hatása – a keddet pihenéssel tölti és reméli, hogy napos idő lesz, mert akkor beül a medencébe. Jamal Murray szerint mindenki szenvedett a pályán, kivéve csapattársát, és ez mutatja meg, hogy valaki kétszeres, esetleg háromszoros MVP: a palánkhoz közel és a hármasnál is dominált, végig agresszíven játszott, tüzelte a többieket az időkéréseknél és végig hitt a csapatában. Michael Malone vezetőedző csodálja sztárja konzisztens és kiváló játékát, mert rengeteg módon képes megverni az ellenfeleket. Szerinte minden MVP-finalista nagyszerű és szoros lesz a végeredmény, de Jokicsot és az egész csapatot a franchise első bajnoki címe motiválja, semmi más. 

Hajnalban megkezdődött a Celtics-76ers párharc is, ahol elsőre a Philadelphia a sérült, kispad végén ülő Joel Embiid nélkül elcsente a Boston pályaelőnyét. A múlt héten PRP (vérplazma) kezelést kapott Embiid még a második mérkőzésre is erősen kérdéses, de James Harden 45 pontos playoff karriercsúcs-beállítással tett róla, hogy nyugodtabban végezze a rehabilitációját. Harden elmondta, hogy egyszerűen agresszíven játszott és dobott, és végül azt vette észre, hogy azt csinál, amit akar, ez pedig nagyszerű érzés. Doc Rivers annyit tett hozzá, hogy mondhatnak bármit Hardenről, egy Hall of Famerről beszélünk, aki tökéletes mentális állapotba hozta magát. A végén nem kért időt, hogy játékosa megtalálhassa a neki megfelelő matchupot és lezárja a meccset, Harden pedig úgy emlékezett vissza, hogy amikor bement az elzárásba, várta a duplázást, de az nem jött, így hirtelen ott találta magát egy dobóhelyzetben és nem habozott felemelni a labdát, mert nagyjából minden nap ilyen helyzeteket gyakorol. 

Joe Mazzulla, a Celtics mestere elmondta, hogy duplázták Hardent az első félidőben, de nem működött, ezért nem küldtek rá két védőt a végén. Al Horford szerint jól kezdtek támadásban, de a védekezésben mintha nem érezték volna a tétet – tudat alatt hatott rájuk, hogy Embiid nem tudta vállalni a játékot. Jayson Tatum szerint le a kalappal a Sixers előtt, de ők maguk túl sokszor hagyták dolgozni az ellenfelet a komfortzónájában, egyszerűen ki kell zökkenteniük őket.  Malcolm Brogdon szerint egyszerűen nem voltak teljesen készen, de legközelebb úgy kell játszaniuk, hogy annak üzenetértéke legyen

Az előző játéknapon megsérült Jimmy Butler bokája, amire azóta is folyamatosan kezeléseket kap a Heat vezére és játéka kérdéses a Knicks elleni második mérkőzésen. Erik Spoelstra szerint a meccs előtt dől el, hogy vállalni tudja-e a játékot, de próbálnak nem foglalkozni ezzel, ráadásul a Knicksnél sem lehet tudni, hogy ki fog játszani és ki nem, a saját dolgaikra kell fókuszálniuk. Caleb Martin szerint Jimmy Butlerről beszélünk, így szerinte van esély a játékára, míg Max Strus annyit mondott, hogy Butler természetesen alapember, de ha nem tud játszani, akkor mindenkinek eggyel előrébb kell lépnie. 

A családi erőszakos ügybe keveredett Miles Bridges várhatóan újra aláír a Charlotte Hornetshez – Marc Stein (Substack) szerint a rivális csapatoknál dolgozó vezetők erre számítanak. A Hornets június 29-ig adhatja meg neki a QO-t, és nemrég kikerült egy videó, amin Bridges Hornets-melegítőben edz. 

Tim Cato (The Athletic) szerint a Los Angeles Lakers nem érdeklődik Kyrie Irving iránt, mert túl sok újonnan szerzett játékosát kellene feladnia, akiknek sikerült alaposan feljavítaniuk a csapatot. Több forrás szerint a Mavericks kifejezetten optimista, hogy nyáron hosszabbítani tudnak a hátvéddel, több rivális csapat GM-je is ezt tartja a legreálisabb forgatókönyvnek. Szintén Cato írta meg, hogy Christian Wood nem köt új szerződést és elhagyja a csapatot nyáron. A szezon során a játékos ügynökei azért kampányoltak, hogy Woodot válasszák be az All-Starra, de ezt nem igazán támogatták a Mavs edzői. Marc Stein is hozott egy dallasi hírt, a gárda James Borregót, Jeff Hornaceket és Terry Stotts-ot is szeretné leigazolni az edzői stábba. 

Már a Celtics következő szezonjához kapcsolódik, hogy a gárda erősen bízik benne, hogy a Rockets-tól kirúgott Stephen Silast le tudják igazolni segédedzőnek a nemrég távozó Damon Stoudamire helyére. Silas még soha nem dolgozott Bostonban, de van családi kapcsolata: néhai édesapja, Paul Silas 1972 és 1976 között a liga egyik legjobb védőjeként két Celtics-bajnoki cím tevékeny részese volt. 

A Netsnél is beindult az edzőkeringő, három segédedző távozik: Igor Kokoskov, Brian Keefe és Tiago Splitter. 

A Warriors-Kings párharc 6. meccse 4.98 millió nézőt vonzott be az ESPN-en, a csúcson 6.51 millióan követték, így a csatorna legnézettebb elsőkörös mérkőzése lett. Egy nappal korábban a Lakers-Grizzlies széria 6. meccse is majdnem megdöntötte az előző csúcsot, azt 4.64 millióan nézték – a rekordot a Lakers és a Thunder 2010-es elsőkörös párharcának 6. meccse tartotta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus