Hírmorzsák 2023-05-06 (10:00)

Joel Embiid azt várja James Hardentől, hogy legyen agresszív. Devin Booker extrájával szépített a Suns. Jimmy Butler tegnap a csapatával edzett. A Bucksnak olyan edzőjelöltje is lehet, akinek jelenleg van csapata. Charles Lee interjún járt a Raptorsnál. Milt Newton és Trajan Langdon is GM-jelölt lehet a Wizardsnál. A Jazz figyeli Luka Doncic helyzetét. Ben Simmons játszani tervez az ausztrál válogatottban. Patrick Beverley és Russell Westbrook is gyűrűt akar, amennyiben a Lakers lesz a bajnok.

Joel Embiid ma hajnalban a Celtics elleni harmadik meccs előtt megkapta az MVP-trófeát, ugyanakkor győzelmet nem ünnepelhetett, a 76ers elbukta az első meccsen megszerzett pályaelőnyét. Megkérdezték az elmúlt két meccsen gyengén dobó James Hardenről is a meccs után, és elmondta, hogy annyit vár csapattársától, hogy legyen agresszív, mert egyes estéken beesnek az ember a nehezebb dobásai is, máskor viszont nem, de módot kell arra találni, hogy befolyásolja a meccset. Harden maga annyit mondott egy felvetésre, hogy a Celtics nem csinál semmi különöst, ami ezt a dobóformát okozza, Malcolm Brogdon viszont nem értett egyet ezzel, azon dolgoznak, hogy megnehezítsék Harden dolgát, és nem akarják, hogy ismét úgy játsszon, mint az első meccsen. Igyekeznek fizikálisan védekezni vele szemben, nehéz dobásokba hajszolni őt, és azt akarják, hogy kényelmetlenül érezze magát a pályán.

Devin Booker 20/25 dobását elsüllyesztve 47 pontot dobott a Nuggets ellen, emellett 6 lepattanót, 9 gólpasszt és 3 labdaszerzést is jegyzett, és a vezetésével Chris Paul nélkül is szépíteni tudott a Suns. A meccs után elmondta, hogy gyerekként ilyesmiről álmodott, ezért adott fel sok mindent, ezért költözött el fiatalon a családjától, hogy az ilyen pillanatokat kergesse. Monty Williams szerint Booker és Kevin Durant is pontosan tudta, hogy mit kell tenniük ezért a győzelemért, utóbbi ugyanakkor megjegyezte, hogy nagyon frusztrálta az, hogy nem estek a dobásai – 1/9-cel kezdett mezőnyből, ezt követően viszont 11/22 dobása célba ért.

Jimmy Butler tegnap együtt edzett a csapattársaival, kérdéses a játéka a Knicks elleni harmadik meccsen – Erik Spoelstra elmondta, hogy a feldobás előtt döntenek majd a bevetéséről, de egybehangzó sajtóértesülések szerint Butler játszani tervez. Caleb Martin szintén a kérdéses megjelölést kapta, míg a Knicks sérültlistáján Julius Randle és Jalen Brunson neve sem szerepel, ők biztosan játszani fognak, ha nem történik semmi a kezdésig.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Bucksnál jelölt lehet a vezetőedzői posztra az eddig segédedzőként dolgozó Charles Lee, a Raptorstól közelmúltban távozó Nick Nurse, illetve az elmúlt idényt csapat nélkül töltő Frank Vogel is, de egyáltalán nem lenne meglepő, ha olyasvalaki lenne a befutó, akinek jelenleg szerződése van egy másik csapattal. Wojnarowski szerint egy-két olyan edző van jelenleg a ligában, aki megfelelhet a Bucks kritériumainak is, és jelenleg még van csapata, neveket viszont nem említett. Egyes spekulációk szerint ilyen jelölt lehet Tyronn Lue és Doc Rivers is, mindkettőjükre illik az a kritérium, hogy még szerződésük van, de nem elképzelhetetlen, hogy ez megváltozik a közeljövőben.

A fentebb is említett Charles Lee interjún járt a Raptorsnál, írta meg Marc Stein (Substack). Lee emellett a Pistonsnál is a döntősök egyike a vezetőedzői posztért, rajta kívül Jarron Collins és Kevin Ollie esélyes még, és James L. Edwards (The Athletic) úgy tudja, hogy Detroitban Ollie lehet a favorit.

Ava Wallace (Wahington Post) értesülései szerint Milt Newton és Trajan Langdon is jelölt lehet a Wizards általános igazgatói pozíciójára. Newton jelenleg a Bucksnál dolgozik GM-segédként, Langdon pedig a Pelicans általános igazgatója.

John Hollinger (The Athletic) forrásai állítják, hogy a Jazz folyamatosan monitorozza Luka Doncic helyzetét a Mavericksnél, és komoly ajánlattal állhatnak majd elő, amennyiben a játékos úgy dönt valamikor, hogy cserét kér – korábbi híresztelések alapján erre leghamarabb 2024 nyarán kerülhet sor. A Jazz rengeteg értéket szerzett az elmúlt egy év során, Donovan Mitchell és Rudy Gobert cseréjéből is draftjogokat halmoztak fel.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint Ben Simmons úgy tervezi, hogy játszani fog Ausztrália nemzeti csapatában az idei világbajnokságon. Simmons szereplése azért is lenne érdekes, mert legutóbb február 15-én lépett pályára a Netsben, ausztrál színekben pedig 2013-ban játszott utoljára.

Patrick Beverley a podcastjében mondta el, hogy Russell Westbrookkal megbeszélték azt, hogy mindketten igényt tartanak egy-egy aranygyűrűre, amennyiben a Lakers idén bajnok lesz. Szerinte Westbrook is elfogadná a gyűrűt, amennyiben felajánlanák neki, míg a maga nevében elmondhatja, hogy ő biztosan elfogadná azt, talán még egy könnycseppet is elhullajtana és beszédet is tartana, nem érdekelné, hogy miknek neveznék őt emiatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus