Hírmorzsák 2023-05-11 (9:15)

Kihirdették az All-NBA csapatokat, Joel Embiid először az első ötös tagja. Chris Paul kihagyja a hatodik meccset, Deandre Ayton játéka is kérdéses. A Knicks és a Warriors is kiharcolta a hatodik meccset. Anthony Davis elsőre úgy tűnik, hogy rendben van. Kenny Atkinson interjúra megy a Buckshoz, JJ Redick a Raptorsnál járt. Mike Krzyzewski az NBA tanácsadója lesz.

Az NBA kihirdette az All-NBA csapatokat. Az első ötösbe Luke Doncic, Shai Gilgeous-Alexander, Jayson Tatum, Giannis Antetokounmpo és Joel Embiid került be. A frissen megválasztott MVP először került az első ötösbe, egyedül Antetokounmpo került minden szavazónál az első csapatba, emellett 1977 óta először fordult elő, hogy két olyan játékos (Doncic, Gilgeous-Alexander) is bekerüljön az első csapatba, akik nem jutottak be a rájátszásba, arra pedig soha korábban nem volt példa, hogy csak egy amerikai játékos kerüljön be ide. Az mindössze másodszor fordul elő, hogy az első ötös minden tagja legalább 30 pontot átlagoljon az alapszakaszban. A második csapatot Stephen Curry, Donovan Mitchell, Jaylen Brown, Jimmy Butler és Nikola Jokics alkotja, míg a harmadik ötösbe De’Aaron Fox, Damian Lillard, LeBron James, Julius Randle és Domantas Sabonis került be.

Brown számára azért különösen jelentős a bekerülés, mert így jövő nyáron akár 5 évre 295 millió dollárért is hosszabbíthat majd Bostonban, de Tatum számára is azt jelenti a bekerülés, hogy 2024 nyarán akár 5 évre 318 millióért is szignózhatJa Morant kimaradása viszont azt jelenti, hogy a tavaly nyári hosszabbítása 194,3 milliót ér neki, és nem 233 milliót, továbbá Pascal Siakam, Fred VanVleet, Jamal Murray, Zion Williamson és Darius Garland is egy nagyobb szerződés lehetőségétől esett el amiatt, hogy kimaradt. James csapattagsága amiatt különleges, hogy az újoncidényét leszámítva minden évben bekerült valamelyik ötösbe, 19. alkalommal szavazták be, és senki más nem ért el 15-nél több csapattagságot pályafutása során. A szavazás részletes végeredménye:

Chris Paul állapota javul, egyre több edzésmunkát tud elvégezni, ugyanakkor jelen állás szerint ki fogja hagyni a Nuggets elleni hatodik meccset, ahol a Suns azért küzd majd, hogy ne fejeződjön be számukra a szezon. A Suns sérültlistája alapján Deandre Ayton játéka is kérdéses bordazúzódás miatt, viszont Monty Williams elmondása alapján ő Paullal ellentétben ott lesz valószínűleg a pályán.

A Knicks Jalen Brunson vezetésével kiharcolta a hatodik meccset a Heat ellen, az irányító 38 pontot, 9 lepattanót és 7 gólpasszt ért el, és végig a pályán volt – rajta kívül Quentin Grimes is 48 percet játszott. Tom Thibodeau a meccs után megjegyezte, hogy mi mást is mondhatna Brunsonról, mint azt, hogy elképesztő és sokoldalú játékos. Remek vezér, aki mentálisan és fizikálisan is nagyon erős, képes vezetni a csapatát, kapcsolódni az emberekkel, a legjobbat kihozni másokból, és menet közben is gondolkodni, ettől olyan különleges ő. Jimmy Butler elmondta, hogy őt semmi sem lepi meg a rájátszás idején, ekkor minden csapatnak arra van szüksége, hogy 48 percen keresztül képes legyen a legjobbját hozni, és ha az edzője azt mondja, hogy legközelebb ő is játsszon 48 percet, akkor készen fog állni arra is, és akkor nyerni fognak.

A Warriors is kiharcolta a hatodik meccset, és a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Anthony Davis idő előtt kénytelen volt kiszállni a meccsből, mivel kapott egy ütést a fejére. A találkozó után Darvin Ham elmondta, hogy az első vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a magasember rendben van, máris jobban érzi magát, ennél többet viszont még nem tud mondani róla. Az ESPN egy centerhez közeli forrása megemlítette az újságnak, hogy a jelek szerint nem kell agyrázkódástól tartani.

Közvetve a Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy a Bucks engedélyt kapott arra, hogy leüljenek tárgyalni Kenny Atkinsonnal a vezetőedzői posztjukról. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Bucks jelöltjei között szerepel James Borrego, illetve a saját segédedzőjük, Charles Lee is – Lee emellett a Pistonsnál és a Raptorsnál is esélyes. A Raptors meglepő személlyel interjúzott a minap a vezetőedzői posztjukkal kapcsolatban, JJ Redick látogatott el hozzájuk. A visszavonulása óta televíziós elemzőként és kommentátorként dolgozó Redick mellett több mint egy tucatnyi jelöltje van a Raptorsnak, köztük a már említett Atkinson és Lee is, továbbá Kevin Young (Suns), Mitch Johnson (Spurs), Jordi Fernandez (Kings), Darko Rajakovic (Grizzlies) és Becky Hammon (Las Vegas Aces) is a jelöltek közé tartozik, ahogyan a saját eddigi segédedzőjük, Adrian Griffin is.

Az edzősködéstől már visszavonuló Mike Krzyzewski ismét munkát vállal, az NBA-t fogja segíteni speciális tanácsadóként. A Duke és a Team USA egykori vezetőedzője a 2021/22-es idény végén vonult nyugdíjba, de az új szerepe kapcsán elmondta, hogy az elmúlt egy évben sem csökkent az a szenvedély, amit a sportág felé táplál, és szeretne továbbra is hozzájárulni ahhoz, hogy az fejlődjön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus