Hírmorzsák 2023-05-14 (11:00)

Kirúgták Monty Williams-t, Tyronn Lue lehet a kiszemelt utód. A Suns elcserélné Pault, FVV-t vagy Roziert szeretné megszerezni? Szent a béke Green és Schröder között. Steph Curry üzenettel ellátott mezt adott Lonnie Walkernek. DiVincenzo még bizonytalan, hogy maradna-e a GSW-nél, Green innen akar visszavonulni, ott lehet a vébén. Klay Thompsonnak nagy a támogatottsága a vezetőségben. A Lakersnek nagyobb céljai vannak a konfdöntőnél. Malone szerint december 8-án változott meg a Nuggets szezonja, KCP szerint már nagyon hasonlítanak a 2020-as Lakersre. Ant Edwards jobb játékos akar lenni Jordannél, ilyen célokért játszik, nem a pénzért. A Bulls odaadhatja DeRozant Aytonért? Mark Jackson elnézést kért Jokicsért, egy hiba miatt hagyta le az MVP-listájáról. Larry Bird tanácsadóként tért vissza a Pacershez. 

Arról már reggel hírt adtunk, hogy a Phoenix Suns tulajdonosi döntés alapján kirúgta Monty Williams-t. Marc Stein (Substack) azóta megírta, hogy információi szerint a Suns nagy erőket kíván megmozgatni, hogy megszerezze Tyronn Lue-t, a Los Angeles Clippers vezetőedzőjét. Stein szerint Ishbia a két gárda idei elsőkörös párharcát látva gondolhatta úgy, hogy arra a bajnoki pedigrére van szüksége a kispadon, amivel Lue rendelkezik. Ha ez valóban igaz, akkor a Suns-nak nem lesz egyszerű dolga, mivel Lue a playoff-kiesés után kijelentette, hogy szeretné folytatni a munkát a Clippers-nél, akik marasztalnák is, ráadásul 2025-ig szerződés alatt áll. 

Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint a Suns nagy erőkkel dolgozik azon, hogy Chris Paul részlegesen garantált szerződését elboltolja egy fiatalabb irányítóért, és a listájukon jelenleg két név szerepel: Fred VanVleet és Terry Rozier. Fischer szerint a Phoenix úgy is dönthet, hogy lehívja Paul opcióját a következő évre, ha egy cserében nagyobb bértömegre lenne szükség. 

A Lakers-Warriors párharcban többször is egymásra talált Draymond Green és Dennis Schröder, de békében váltak el a felek. Előbb Schröder írta ki az Instára, hogy az egyik legnagyobb versenyző csapatát sikerült legyőzniük, nagyon tiszteli Greent, aki Hall of Famer, amire Green annyit válaszolt, hogy szereti és tiszteli Schrödert, a játéka megváltoztatta az egész szériát és "felszólította", hogy most már fejezzék is be a munkát.

Steph Curry egy mezt juttatott el Lonnie Walker IV-nak, amelyre annyit írt, hogy folytassa az építkezést, és a legnagyobb szeretettel, de soha nem fogja neki megbocsátani a 4. meccset (ahol Walker a negyedik negyedben 15 pontot szórva vezette sikerre csapatát - a szerk.). 

Arról már tegnap írtunk, hogy Jonathan Kuminga cserét kérhet, ha nem kap nagyobb szerepet a Warriors-nál. Anthony Slater (The Athletic) írta meg, hogy Donte DiVincenzónak 4.7 millió dolláros játékosopciója van jövőre, de egyelőre még nem döntött róla, hogy lehívja-e - azt mondta, hogy szeretne a Warriors-nál maradni, de még nincs itt az ideje döntést hozni. Ha nem hívja le az opciót, akkor a GSW még adófizetős MLE-t sem tudna ajánlani a hátvédnek, csak nagyjából a mostani fizetését, mivel jelen állás szerint átlépné a második luxusadós szintet. 

Ramona Shelbourne (ESPN) arról írt, hogy a Warriors front office-ban továbbra is magasszintű Klay Thompson támogatottsága a rossz playoffja ellenére is. Shams Charania és Slater (The Athletic) szerint Draymond Green és a Warriors között kölcsönös az érdeklődés, hogy egy többéves új szerződést kössenek - Green azt mondta a Lakers elleni kiesés után, hogy az egész karrierje alatt itt akar játszani azokkal az arcokkal, akikkel eddig is. Mint ismert, Greennek játékosopciója van a 2023-24-es évadra, elképzelhető, hogy kilép belőle és egy teljesen új kontraktust köt, vagy lehívja és idő előtt hosszabbít a nyáron. Greenhez kapcsolódik, hogy a korai play-off-kiesés miatt fontolóra veszi, hogy vállalja a játékot a világbajnokságon, ahol Steve Kerr lesz a Team USA szövetségi kapitánya - ezt ő maga jelentette ki kérdésre válaszolva. 

LeBron James karrierje 41. playoff-párharcát nyerte meg, amivel megelőzte Derek Fishert és immár egyedül áll a vonatkozó örökranglista élén és 12. alkalommal jutott be a konferencia-döntőbe, ahol mindössze egyszer, 2009-ben kapott ki. A gárda 2-10-es szezonkezdéséről azt mondta, hogy végig azt érezték, hogyha köré és Davis köré sikerül kiegyensúlyozottabb keretet összerakni, akkor bennük van egy komolyabb menetelés. A Nuggets elleni szériáról pókernyelven szólva azt mondta, hogy minden handet meg akarnak nyerni, amihez Anthony Davis hozzátette, hogy a csapaton belül a magukkal szemben támasztott elvárások sokkal magasabbak, mint hogy "csak" a nyugati konferencia-döntőbe jussanak. 

Michael Malone szerint december 8-án változott meg a Denver szezonja, amikor a sérülése után a formáját kereső Jamal Murray győztes kosarat dobott a Portlandnek és örömében körberohanta a pályát. Ekkor kaptak emékeztetőt, hogy mennyire nagy játékos Murray, innentől kezdve állt össze és lépett új szintre a csapat játéka - a Jokics-Murray páros játéka sokszor a Tim Duncan-Tony Parker duóra emlékezteti. Szerinte a Nuggets bizonyította, hogy bárkit képes legyőzni, és a kétszeres MVP-vel együtt az egész csapat keményen dolgozott, hogy eljusson erre a szintre. Ez nem szerencse, nem "így alakult", egyszerűen egészségesek és nagyon jó csapatot alkotnak. Kentavious Caldwell-Pope azt emelte ki, hogy a hangulat nagyon hasonló a 2020-as Lakerséhez, ugyanazt a magabiztosságot látja az edzéseken, amit anno a Lakers-nél. 

A helyi Star Tribune-nek nyilatkozva a Wolves sztárja, Anthony Edwards azt mondta, hogy karrierje egyik legnagyobb célja, hogy túlszárnyalja Michael Jordant. Tudja, hogy mennyire nehéz feladat ez, de megpróbálja. Az utóbbi időben már a Wolves első számú opciójává vált támadásban, de ha nem jut dobáshoz, akkor bízik a társaiban - ugyanakkor úgy érzi, hogy társai azt akarják, hogy bátran vállakozzon. Addig nem tartja magát fiatal sztárnak, amíg legalább egyszer nem nyer playoff-párharcot, és az idei Edwards sem volt még az igazi, sokat kell dolgoznia - alapvetően rendben volt a szezon, de tudja, miben kell javulnia, és a lehető legjobb formában akar nekifutni a következő évadnak, ezt a nyarat sorsfordítónak szánja. Remek dolog sok pénzt keresni a kosárlabdával, de nem ezért csinálja, hanem hogy ha visszavonul, azt mondhassák róla: egy igazán nagy játékos volt. 

Sean Deveney (Heavy.com) szerint a Chicago Bulls várhatóan elmozdul abba az irányba, hogy Zach LaVine erősségeit figyelembe véve építkezzen. A lejáró szerződésű Nikola Vucsevics megtartása nem feltétlenül az első számú opció, és szerinte a Bulls lemondana a 33 éves DeMar DeRozan szolgálatairól, ha cserébe megkapná Deandre Aytont. 

A korábbi kiváló irányító és vezetőedző, Mark Jackson (ESPN) elismerte, hogy ő volt az az egyetlen szavazó, akinél nem fért be a ötfős listára az előző két év MVP-je, Nikola Jokics. Jackson elnézést kért a centertől és a Denvertől, mert véletlen hiba történt, összekeverte a szavazólapokat és valamiért azt hitte, hogy egy centert, két csatárt és két hátvédet kell felírnia erre a listára - természetesen Jokics nem csak legit MVP-jelölt, hanem minden idők egyik legjobb játékosa is. 

Végül pedig egy örömteli hír Indianából: Larry Bird időszakosan munkába állt a Pacers-nél. A gárda korábbi vezetőedzője és elnöke speciális tanácsadóként vesz majd részt a Pacers draftfelmérő edzésein. Rick Carlisle vezetőedző elárulta, hogy Bird az egész előző szezonban segített a tanácsaival, és remek érzés, hogy most már az edzőteremben is megjelenik. Bird és Carlisle évtizedek óta barátok, már a 80-as években csapattársak voltak a Boston Celtics-nél, Carlisle 1997 és 2000 között Bird edzői stábjában dolgozott a Pacers-nél, majd 2003-ban Bird elnökként őt kérte fel a gárda vezetőedzőjének. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus