Hírmorzsák 2023-06-10 (9:30)

Egyetlen győzelemre a bajnoki címtől a Nuggets. Michael Malone a Nikola Jokics nélküli ötösét dicsérte. A Heat visszavinné a párharcot Miamiba. Draftjogokat cserélt egymással a Thunder és a Nuggets. Megműtötték Grant Williams kezét. A Crypto.com részleges lezárása nem érinti a Los Angeles-i csarnok névszponzori megállapodását. Damian Lillard maradna Portlandben. Egyre több csapattal boronálják össze Chris Pault, a Suns érdeklőik James Harden iránt? Valószínűleg Fred VanVleet és Gary Trent Jr. is távozik a Raptorstól.

A Nuggets másodszor is nyerni tudott Miamiban, ezzel 3-1-es előnyre tettek szert a nagydöntőben és egyetlen győzelemre kerültek a bajnoki címtől. A mérkőzés negyedik negyedében fontos szerepet játszott, hogy Nikola Jokics egyhuzamban több mint öt percet töltött a kispadon, miután elkönyvelhette az ötödik személyi hibáját, de a Nuggets nélküle is tartani tudta magát. Michael Malone a meccs után kiemelte, hogy az alapszakaszban kész katasztrófa volt Jokics nélkül a játékuk, viszont a rájátszásban ez már a negyedik olyan kör, ahol a kispadjuk összességében igen szép munkát végez. Talán a támadójátékuk most sem olyan szép a center nélkül, mint vele a pályán, de védekezésben odateszi magát a nélküle játszatott ötösük is, és ez a kulcsa annak, hogy jól játsszanak. Jamal Murray játékára is kitért az edző, akinek csak 5/17 dobása ért célba, de 12 gólpasszt osztott ki eladott labda nélkül – Murray mindig megtalálja a módját, hogy hatással legyen a meccsre, jó döntéseket hozott, és nem unott rá arra, hogy a megfelelő játékokat válassza, nem akart a hős megmentő szerepében tündökölni. Egyszerűen csak olvasta a Heat védekezését, megbízott a társaiban, ami szerves része a Nuggets kultúrájának.

Jokics azt emelte ki, hogy kell még nyerniük egy meccset, és tetszik neki az, hogy láthatóan nem lazulnak, nem kényelmesednek el, továbbra is megvan bennük az elszántság, továbbra is akarják a győzelmet, és ez nagyon boldoggá teszi. A center is méltatta Murray játélszervezését, szerinte itt mutatkozik meg a fejlődése és az érettsége a játékában, fantasztikus volt. Néha beesnek egy játékos dobásai, máskor kimaradnak, de ő a vezérük és követik őt.

Erik Spoelstra megmondta a játékosainak, hogy bármit is éreznek a meccs után, az rendben van. Talán nem lesznek képesek aludni sem, valószínűleg egyikük sem fog aludni a meccs után. Hihetetlenül versenyképes csapatuk van, eddig is mindent a lehető legnehezebb módon értek el, és ismét így kell tenniük. Csak arra fognak összpontosítani, hogy visszavigyék a párharcot Miamiba, mert a dolgok nagyon hamar meg tudnak változni. Rázós meccs lesz a következő Denverben, de a csapatukat pont az ilyenekre találták ki, és amikor felszállnak a repülőgépre, hogy elutazzanak az ötödik meccsre, mindenki csak arra fog gondolni, hogy visszavigyék a párharcot Miamiba. Lehetőséget kapnak arra, hogy egy szuper kompetitív meccset játsszanak egy nagyszerű környezetben, de a játékosaik szeretik az ilyet.

Jimmy Butler elmondta, hogy nincsenek kétségeik, nem adják fel és folytatják a küzdelmet, hogy jobbá váljanak, majd kimennek az ötödik meccsre, megcsinálják azt, amit megbeszéltek és nyerni fognak. Nyerniük kell, nincs más választásuk, különben minden, amit csináltak, értelmét veszti, és tudják, hogy tenniük kell ez ellen valamit. Bam Adebayo szerint mindig csak az előttük álló meccsre szabad koncentrálniuk, testközelből láttak egy olyan csapatot, amelyik 3-0-s hátrányból is ki tudott egyenlíteni, úgyhogy el kell hinniük, hogy mindig csak a következő meccsre koncentrálhatnak.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a nagydöntő árnyékában cserél egymással a Nuggets és a Thunder: a Nuggets megkapja a Thunder legrosszabb 2024-es első körös draftjogát, valamint az idei és a jövő évi második körös draftjogát is, cserébe a Thunder megkapja a Nuggets 2029-es védett első körösét. Denverben szeretnék maximalizálni most azt az időszakot, amíg bajnoki címért küzdhetek, míg Oklahomában az első körösök jobb eloszlása volt ezzel a cél – 2029-ig bezárólag 15 első körösük van.

A Celtics bejelentette, hogy tegnap sikeres kézműtéten esett át Grant Williams, amiből várhatóan teljesen fel fog épülni és az őszi edzőtáborra teljesen egészséges lehet. A nyáron korlátozott szabadügynökké váló Williams bal kezében még márciusban szakadt el egy szalag, de ezzel együtt is vállalta a játékot.

A Crypto.com bejelentette, hogy részben bezárja az üzletét, ugyanakkor az ESPN értesülései alapján ez nem lesz kihatással arra, hogy a vállalat névszponzori kapcsolatban áll a Clippers és Lakers otthonául is szolgáló Los Angeles-i csarnokkal. A szingapúri székhelyű vállalat 2021-ben kötött 700 millió dolláros megállapodást 20 évre a névhasználati jogokról.

Néhány nappal ezelőtt Damian Lillard arról beszélt, hogy szeretné, ha a Trail Blazers azonnali erősítéseket hajtana végre, hogy a bajnoki címért küzdhessenek, majd megjegyezte azt is, hogy ha ez nem megvalósítható, akkor más típusú beszélgetéseket kell lefolytatniuk. Ezt követően megindultak a spekulációk a jövőjét illetően, Chris Haynes (B/R) például úgy értesült, hogy a Nets és a Heat lehet a játékos számára érdekes opció, viszont nem akarna a Celticshez kerülni. Lillard Instagramon igyekezett tisztázni a félreértéseket, továbbra is az a preferenciája, hogy Portlandben maradjon és ott küzdhessen bajnoki címért. Kevin O’Connor (The Ringer) értesülései szerint a Trail Blazers továbbra is Lillard köré akar építeni, és ahogyan azt korábban is lehetett hallani, egy erősítés érdekében feladnák Anfernee Simons játékjogát, valamint az idei 1/3-as draftjogukat is.

O’Connor más újságírókhoz hasonlóan említést tett arról, hogy Chris Paul iránt a két Los Angeles-i csapat érdeklődhet, ugyanakkor érdekes opció lenne a Spurs is, ahol viszont inkább mentorként tekintenének rá Victor Wembanyama mellé. Adrian Wojnarowski is említést tett a Lakersről és a Clippersről, de szerinte a Knicksre és a Warriorsra is érdemes lehet odafigyelni, akik szintén megpróbálhatják leigazolni, amennyiben valóban elérhetővé válik. Az ESPN szakírója ugyanakkor arra is kitért, hogy a Suns rengeteg csereajánlatot kapott azóta, hogy kiderült az, hogy mégsem annyira biztos Paul szabadlistára helyezése, olyan csapatok is próbálkozhatnak érte, akik befektetésként tekintenek rá, és megpróbálnák majd értékre váltani a jövő februári cserehatáridő lejárta előtt. Más csapatok spórolási szándákkal szereznék meg őt június 28-a előtt, majd azt követően úgy döntenének, hogy nem garantálják a szerződését és elengedik szabadügynökként.

Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint a Suns csak akkor fog megválni Paultól, ha úgy érzik, hogy más fronton jól alakulhatnak a dolgaik, majd rámutatott arra, hogy James Harden az Arizona State játékosa volt az NBA előtt, illetve továbbra is szoros kapcsolatot ápol Kevin Duranttel. A Suns ügyeiben gyakran jól értesült újságíró, John Gambadoro (Arizona Sports 98.7 FM) szerint nulla százalék annak az esélye, hogy bepróbálkozzanak Hardenért, ahogyan annak sincs esélye, hogy rámenjenek Lillard megszerzésére. Jake Fischer (B/R) megjegyezte ugyan, hogy a Trail Blazers korábban érdeklődést mutatott Deandre Ayton iránt, de azt ő is megerősítette, hogy Portlandben Lillard köré akarnak építkezni, és továbbra is az a céljuk, hogy Jerami Grant új szerződést írjon alá náluk. Fischer szerint a Sunst érdekelné Kyrie Irving, ugyanakkor az irányító csak a Mavericks segítségével tudna sign&trade keretein belül máshová kerülni, de ebben nem lesznek partnerek Dallasban.

Eric Pincus (B/R) írt arról, hogy a ligában az az általános várakozás, hogy Fred VanVleet és Gary Trent Jr. sem marad a Raptorsnál a következő szezonra, mindkét játékosopcióval rendelkező hátvéd valószínűleg ki fog lépni a szerződéséből és máshol folytatja majd. A ligában dolgozó csapatvezetők úgy gondolják, hogy Torontóban elkezdenek Scottie Barnes köré építkezni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus