Hírmorzsák 2023-06-12 (10:00)

Herro nem játszik az ötödik meccsen, Love időben megérkezett Denverbe. Spoelstra, Butler és Haslem is bízik a Heatben. Malone 2020-ra emlékeztette csapatát, hogy bármi megtörténhet 1-3-nál. Jokics szerint muszáj nyerniük, Murray szerint készen állnak. A Knicks lehívhatja Rose és Fournier opcióját, hogy tudjon cserélni. A Rockets B-terve Irving, utána jön a többi szabadügynök. A Raptors nem fog újjáépülni, Rajakovic dolga a fejlesztés lesz. Charles Lee Bostonban, Bobby Jackson Phillyben. Drew Eubanks olasz válogatott lehet. Alaposan lecsökkenték Dwight Howard tajvani fizetését. 

Magyar idő szerint holnap hajnalban, 2:30-tól rendezik a nagydöntő ötödik meccsét Denverben, amin nem fog visszatérni Tyler Herro, jelentette Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) – Herro vasárnap is kontakttal edzett, de végül nem kapta meg az orvosi engedélyt. Kevin Love lekéste a Heat Denverbe tartó járatát, de igazoltan volt távol, mivel szombaton felesége életet adott első gyermeküknek. Love nem hiányzott sokat, vasárnap már részt vett a csapat videózásán és a sajtótájékoztatón, tervei szerint játszani fog a mérkőzésen. Elmondta, hogy mindenki egészséges és nagy a boldogság, de most egy nagy alvásra lesz szüksége. 

Erik Spoelstra szerint mindenki leírta már őket, de a meccs majd a négy vonal között fog eldőlni, nem a nézőközönség, nem a narratívák, nem a statisztikák és nem a történelem dönt majd. Arról is szót ejtett, hogy a Denver nagy erőfeszítéseket tett a Heat tripladobóinak limitálására, és el kell ismerni, hogy remekül csinálják. Találkoztak már ezzel a problémával, egyszerűen jobban kell összedolgozniuk, hogy megoldják. Jimmy Butler szerint továbbra is keményen fognak harcolni, megvalósítják azt, amiről azt mondták, hogy meg kell valósítaniuk és nyernek. Egyszerűen nincs más választásuk, mert ha nem nyernek, akkor az egész eddigi erőfeszítésük hiábavaló volt. Udonis Haslem szerint ha van csapat, amely ilyen helyzetben nyerni tud Denverben, az a Heat – ő hisz a gárdában, mert amikor sarokba szorítják őket, az kihozza belőlük a legjobbjukat. 

Michael Malone emlékeztette csapatát a 2020-as rájátszásra, amikor kétszer is 1-3-as hátrányból fordították meg a párharcukat. Szerinte minden potenciális párharc-lezáró meccs előtt az emberi természettel kell harcolnia, hiszen 3-1-es vezetésnél óhatatlanul is hátradőlnek a játékosok, hogy ez már biztosan meglesz. A Nuggets viszont pontosan tudja, hogy bármi történhet, ezért hiába lesz kétségbeesett a Heat, nekik még inkább elkeseredetten kell harcolniuk, és hiába lesz éhes a győzelemre az ellenfelük, nekik még éhesebbnek kell lenniük. Hozzátette, hogy csapata sok mindenen átment, Jamal Murray két playoffot hagyott ki, tavaly Michael Porter Jr. is lesérült. Jamal Murray is arról beszélt, hogy régóta együtt van a csapat magja, együtt nőttek fel, együtt küzdötték le a nehézségeket, most pedig mindenki egészséges, a legjobb játékukat mutatják be és rettentő nehéz őket megállítani. Nikola Jokics szerint „must win”-ként kezelik az ötödik meccset, mindenáron meg kell nyerniük. A vasárnapi edzésen azt látta, hogy minden társa így gondolkodik, szóval úgy érzi, hogy készen állnak a bajnoki cím megszerzésére. 

Gary Washburn (Boston Globe) beszélgetett Bruce Brownnal, aki elmondta, hogy amikor a ligába került, egyszerűen nem tudott dobni és nem is volt önbizalma, amit tetézett, hogy az ellenfelek tudták ezt és rendre üresen is hagyták. Ezt követően kezdett el dolgozni a dobásain és most nagyon boldog, hogy a legmagasabb szinten mutathatja meg, hová jutott. 

Fred Katz (The Athletic) szerint a New York Knicks azt tervezi, hogy lehívja Derrick Rose 15.6 millió dolláros csapatopcióját a következő szezonra, ugyanígy tesz Evan Fournier 18.9 milliós opciójával, a két lejáró szerződéssel pedig megpróbálnak elhozni egy hosszútávú, nagy szerződéssel rendelkező játékost olyan csapattól, amelynek az új CBA miatt karcsúsítania kell a keretét. 

Marc Stein (Substack) több információt is megosztott a Houston nyári terveivel kapcsolatban. A szakíró szerint a 60 millió dolláros sapka alatti hellyel rendelkező Rockets A-terve továbbra is James Harden, azonban ha Harden mégis maradna Philadelphiában, akkor Kyrie Irving megszerzésével is megpróbálkozhatnak. Mivel a hírek szerint Irving és a Dallas között kölcsönös az érdeklődés, hogy egy hosszútávú szerződést kössenek, így ha mindkét sztárról lecsúszik a Houston, akkor jöhetnek a C-tervek. Ha Fred VanVleet vagy Khris Middleton nem hívja le szerződése opcióját és korlátozás nélküli szabadügynök lesz, akkor a Rockets nekik is ajánlatot tehet, ahogyan a szintén korlátozás nélküli szabadügynök Brook Lopeznek és Dillon Brooksnak is. További jelölt a korlátozott szabadügynök Cameron Johnson, akiért valószínűleg elég sokat kell ajánlaniuk, hogy náluk folytassa. 

Kyrie Irving várhatóan részt vesz a nyári profi-amatőr liga, a Drew League küzdelmeiben, legalábbis egy szurkolónak ezt mondta. Irving már tavaly is bejelentette, hogy játszik a Los Angelesben rendezendő szériában, de erre akkor nem került sor. 

Eric Koreen (The Athletic) információi szerint a Toronto Raptors elsősorban azért rúgta ki Nick Nurse-t, mert a játékosok fejlődése megállt. A korábbi években a Raptors a fiatalok fejlesztéséről volt ismert, az elmúlt 1-2 évben viszont ez egyre kevésbé volt jellemző. Leginkább az jelentett problémát, hogy Malachi Flynn és Dalano Banton helyét nem sikerült megtalálni a rotációban, emiatt pedig a kezdőötös játszotta átlagosan a legtöbb percet a ligában. Az edzőkeresés során a játékosfejlesztésen volt a hangsúly, ezért döntöttek végül a Grizzlies segédedzője, Darko Rajakovic mellett. Marc Stein (Substack) szerint Fred VanVleet és Gary Trent Jr. várhatóan nem fog visszatérni a következő évadra, ugyanakkor a Raptors nem tervez újjáépülést, csak kisebb változtatásokat fog végrehajtani és a maradó mag fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. 

A Boston Celtics nagy erősítést hajtott végre a kispadon: a Milwaukee Bucks eddigi segédedzője, Charles Lee lesz Joe Mazzulla első számú segítője. Lee már Atlantában is együtt dolgozott Mike Budenholzerrel, majd követte Milwaukee-ba is, ahol a legutóbbi évadban már társult vezetőedzőként dolgozott. A korábbi években és idén is több csapattal tárgyalt a vezetőedzői posztról, a liga egyik legfelkészültebb szakemberének tartják. Korábban már Sam Cassell is csatlakozott Mazzulla stábjához, és Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy további rutinos segédedzők érkezése várható. 

Bobby Jackson leszerződött a 76ershez és Nick Nurse stábját erősíti majd. A korábban az Év Hatodik Emberének választott hátvéd három évig dolgozott a Sacramento Kings-nél segédedzőként, később a Timberwolves-nál volt fejlesztési edző, majd az utóbbi két szezonban a G-Ligás Stockton Kings vezetőedzőjeként tevékenykedett. Mike Budenholzer egykori stábjának másik tagja, Chad Forcier a Jazzhez szerződött Will Hardy segítőjének. 

A Trail Blazers erőcsatára, Drew Eubanks hamarosan olasz válogatott lehet. Eubanks-nak vannak olasz családi gyökerei, de egyelőre még bizonytalan, hogy elegendők lesznek-e ahhoz, hogy zökkenőmentesen megkapja az állampolgárságot. 

Végül pedig Dwight Howard maradt, aki egy interjúban arra panaszkodott, hogy tajvani klubja a következő szezonban komolyan akarja csökkenteni a fizetését – Howard szerint jövőre 65%-kal kevesebbet keresne, amit elég nagy tiszteletlenségnek érez és valószínűleg nem is fogja elfogadni az ajánlatot. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus