Hírmorzsák 2023-06-19 (9:30)

Bradley Beal a Sunshoz kerül, Jordan Goodwin is mehet vele. A Wizards azon dolgozik, hogy Chris Pault egy harmadik csapathoz cseréljék. A Suns továbbra is azzal számol, hogy el tudják majd cserélni Deandre Aytont. A Heat Damian Lillardra figyel. Lou Williams bejelentette a visszavonulását. Brandon Miller és Scoot Henderson is elmegy másodszor a Hornetshez. Átigazolási- és cserepletykák a ligából. A Mavericks lehet Kyrie Irving egyetlen kérője a nyáron.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette először, hogy a Wizards a Sunshoz cseréli Bradley Bealt, az ellenérték pedig Chris Paul, Landry Shamet, több második körös draftjog, valamint draftjogokra szóló kicserélési lehetőségek lesznek. A Sunsnak megvan még az ideivel együtt a következő hat második köröse, míg az első körösei közül a 2024-esre és a 2026-osra kínálhatnak még kicserélési lehetőséget. A pontos részleteken még dolgoznak a csapatok, várhatóan a következő napokban lesz hivatalos megállapodás.

Shams Charania (The Athletic) hívta fel arra a figyelmet, hogy Beal döntött a Suns mellett, a vétójoga miatt komoly beleszólása volt abba, hogy hová kerüljön, illetve milyen ellenértékért. A Heat, a Bucks és a Kings is megszerzete volna a hátvédet, de Beal a Sunst választotta.

Josh Robbins (The Atheltic) értesülései szerint a Suns megkapja Jordan Goodwin játékjogát is a cserében, a játékost állítólag már értesítették is erről – az ő megszerzése már csak azért is fontos lenne Phoenixben, mert vele együtt is csak 6+1 játékosnak van szerződése a következő szezonra, és közülük Cameron Payne szerződése csak részben garantált, míg Ishmail Wainright csapatopciós. Goodwin szerződése szintén csak részben garantált a következő szezonra.

A csere hivatalossá válása amiatt is elhúzódhat pár napot, mert a Wizards megpróbál harmadik csapatot találni Paulnak, próbálják egy olyan csapathoz juttatni, ahol a bajnoki címért küzdhet majd. Amennyiben nem jön össze Paul továbbcserélése, elképzelhető, hogy a Wizards majd kivásárolja őt. Chris Haynes (B/R) értesülései szerint a Clippers lehet egy esetleges harmadik csapat a cserében, akik visszaszereznék a korábbi játékosukat. Bobby Marks (ESPN) arról számolt be, hogy Paul anyagilag jól járhat, mivel a részben garantált szerződéséből további közel 10 millió dollárt garantálni fog a Suns, hogy hivatalosan is át tudjon menni a csere. Marks arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a Wizards kivásárolja őt, akkor nagy lehet Paul iránt az érdeklődés, többek között mindkét Los Angeles-i csapat megpróbálkozhat a szerződtetésével, viszont a szabályok értelmében a Sunshoz nem igazolhat vissza.

Néhány nappal ezelőtt Wojnarowski jegyezte meg, hogy Deandre Ayton piaca nem valami erős, ugyanakkor Sean Deveney (Heavy) információi szerint Phoenixben továbbra is abban bíznak, hogy el fogják tudni cserélni a centert. A Suns azzal számol, hogy a draft és a szabadügynökpiac nyitása után ahogy eldőlnek az első dominók, úgy fognak javulni az esélyeik arra, hogy Aytonból értéket csináljanak. Az újságíró azt is megjegyezte, hogy a Bulls, a Mavericks, a Hornets, a Pacers vagy a Trail Blazers is eljuthat odáig, hogy benne lássa az erősítési lehetőséget, noha jelen pillanatban még egyik csapatnál sem az ő megszerzése a prioritás. A Suns célja, hogy Ayton szerződéséért legalább két hasznos rotációs játékost kapjanak vissza.

Chris Haynes információ szerint a Heat azért nem cserélt Bealért, mert továbbra is Damian Lillard az elsődleges kiszemeltjük, és sokan gondolják úgy, hogy ez lehet az a nyár, amikor az irányító cserét fog kérni, noha erre eddig egyetlen megnyilvánulása sem utalt. Mindezt ugyanakkor árnyalja, hogy David Aldridge (The Athletic) Josh Robbinsszal közös cikkében arról írt, hogy a Heat Kyle Lowry és Duncan Robinson szerződését, valamint több első körös draftjogot ajánlott a Wizardsnak, szóval egyáltalán nem arról van szó, hogy meg sem próbálták megszerezni Bealt.

Az elmúlt nap másik nagy híre, hogy Lou Williams 36 éves korában hivatalosan is bejelentette a visszavonulását. Az Év Hatodik Emberének háromszor is megválasztott hátvéd a 2021/22-es szezonban lépett pályára utoljára az NBA-ben, és már abban az idényben is utalt arra, hogy az lehet számára az utolsó. Ezt most egy apák napján közzétett YouTube-videóban tette hivatalossá, amit a lánya narrált, ő idézte fel a pályafutása legfontosabb állomásait. Williams 17 szezont játszott az NBA-ben, 1123 meccsen 13,9 pontot és 3,4 gólpasszt átlagolt, viszont mindössze 122 alkalommal lépett pályára kezdőként. Egyetlen cserejátékos sem szerzett nála több pontot, pályafutása során 13,396 pontot szerzett a kispadról beszállva. Williams a profi pályafutása első hét szezonját a 76ersnél töltötte, ezt követően megfordult a Hawks, a Raptors, a Lakers, a Rockets és a Clippers csapatában is, majd visszakerült a Hawkshoz, náluk játszott utoljára.

Néhány nappal ezelőtt már volt arról szó, hogy a Hornets annyira nem tud dönteni Scoot Henderson és Brandon Miller között, hogy mindkettejüket visszahívják Charlotte-ba, és az ESPN információi szerint mindketten elfogadták az újabb invitálást, ma ismét privát edzésen, illetve interjún esnek majd át. Noha Michael Jordan a minap megegyezett a tulajdonjoga jelentős hányadának az eladásáról, ő is részt fog venni az eseményen – egyrészt továbbra is résztulajdonos lesz, így a továbbiakban is szerepet vállalhat a csapat életében, másrészt mindaddig ő a csapat ügyvivő tulajdonosa, amíg az NBA többi tulajdonosa rá nem bólint az adásvételre.

Michael Scotto (HoopsHype) a Rockets kapcsán tért ki arra, hogy Ime Udoka szeretne egy veterán irányítót a csapatában tudni, méghozzá Fred VanVleet-et, aki viszont továbbra is nyitott arra, hogy a Raptorsnál maradjon. A Lakers is szívesen látná őt a soraiban, viszont ez csak akkor működhetne, ha D’Angelo Russell felkelti a Raptors érdeklődését, és belemennek egy dupla sign&trade ügyletbe. Korábban a Suns és a Magic érdeklődéséről is lehetett hallani, de előbbi a Beal-ügylet miatt sem aktuális, míg utóbbi kapcsán meglehetősen pesszimista az újságíró, hogy a fiatal mag mellé megfizetnének-e most egy veterán játékost.

Scotto további átigazolási- és cserepletykákra is kitért. A Grizzlies továbbra is érdeklődhet OG Anunoby iránt, amennyiben elérhetővé teszi a Raptors, érte első körösök köré épülő csomagot kínálhatnak. Ha Khris Middleton kilép a szerződéséből, várhatóan 4 évre 130 millió dollár körül kínálhat majd neki a Bucks. Milwaukee-ban Brook Lopezt is megtartanák, de neki várhatóan a Rockets is ajánlatot tesz majd. Donte DiVincenzo lemondhat a 4,7 milliós opciójáról a Warriorsnál, mert máshol ettől jelentősen jobb ajánlatot kaphat – egy csapatvezető szerint akár a nem adófizető csapatok MLE-jét is megkaphatja valahol. Jonathan Kuminga kapcsán sok megkeresést kap a Warriors. A Mavericks szemet vetett Grant Williamsre, de Harrison Barnes visszahozatala is felmerült Dallasban. Egyöntetű várakozás a ligában, hogy Nikola Vucevic hosszabbít majd a Bullsnál, 3 évre 65 millió dollár magasságában kaphat majd szerződést.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint jelen állás szerint a Mavericks lehet Kyrie Irving egyetlen kérője a nyáron. Korábban összeboronálták a Sunsszal, de ők most szerezték meg Bealt, a Lakers láthatóan nem érdeklődik iránta, és a Rockets kívánságlistáján is csak a harmadik helyen szerepel James Harden és VanVleet mögött. Irving Dallasban egy 4 éves, 210 millió dolláros hosszabbításra lesz jogosult.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus