Hírmorzsák 2023-06-26 (8:30)

Naz Reid hosszabbít a Timberwolvesnál. Reid szerződése több csapat terveit is befolyásolhatja. A Suns jelenleg Deandre Ayton megtartásával számol. A Grizzliesnél és a Kingsnél is felmerült Draymond Green leigazolása, de valószínűleg marad a Warriorsnál. Dillon Brooks az MLE-nél nagyobb fizetésre számíthat a nyáron. A Thundernél abban bíznak, hogy Chet Holmgren játszhat a nyári ligában. Lawrence Frank állítja, hogy a Clippers továbbra is a George-Leonard tandem köré akar építkezni, továbbá megtartanák Russell Westbrook-ot is. Torrel Harris szerint a 76ers nem használta megfelelően a fiát.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Naz Reid megegyezett a Timberwolvesszal a szerződése meghosszabbításáról, 3 évre 42 millió dollárért ír alá, a 2025/26-os idényre játékosopciója lesz. Reid a szezon hajrájában elszenvedett csuklótörése előtt a legjobb idényét futotta pályafutása során, 18,4 perc alatt 11,5 pontot és 4,9 lepattanót átlagolt, és komoly kereslet is lett volna rá a piac nyitása után, de vasárnap meg tudott egyezni vele a Timberwolves. Mivel a játékos nem kelt el a drafton, és ezt követően négy évre írt alá Minneapolisban, korlátozások nélküli szabadügynök lett volna. Bobby Marks (ESPN) számolt be arról, hogy Reid szerződése emelkedő lesz, a következő szezonban 12,95, a 2024/25-ös idényben 13,98 millió dollárt kereshet, míg az opciója 15,02 millióról szól majd – idő előtti hosszabbításként a 12,95 milliós kezdőfizetés volt a legtöbb, amit a Timberwolves kínálhatott neki.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) azt emelte ki, hogy ez a szerződés komoly hatással lehet több csapat nyári terveire is, mert akik cserecentert kerestek, általában benne gondolkodtak elsődlegesen, de néhányan akár kezdő centerként is el tudták volna képzelni a csapatukban.

Chris Haynes (B/R) értesülései szerint a Suns jelenleg Deandre Ayton megtartásában gondolkodik. Korábban keresték a lehetőségeket az elcserélésére, de ez már nincs így, meg akarják őt nézni Kevin Durant, Devin Booker és Bradley Beal mellett a kezdőjükben. A csapat ügyeivel kapcsolatban többnyire jól értesült John Gambadoro (Arizona Sports 98.7) az elmúlt héten többször is ugyanezt hangsúlyozta, a Suns Aytonnal a soraiban kezdheti a szezont.

Marc Stein (Substack) arról írt, hogy egyes spekulációk szerint a Kings azért szabadított fel sapka alatti helyet a draft éjszakáján, hogy azt fel tudják használni Draymond Green leigazolására, ugyanakkor jelenleg az az általános várakozás, hogy az erőcsatár maradni fog a Warriorsnál. A közelmúltban a Grizzliesnél is még a célpontok közé tartozott Green, de azt követően, hogy összejött nekik Marcus Smart megszerzése, már nem gondolkodnak az ő leigazolásában.

Stein szerint Smart megszerzése is alátámasztja azt, hogy Dillon Brooks nem tér vissza a Grizzlieshez, ugyanakkor a rájátszásban nyújtott gyengébb teljesítménye ellenére is az a várakozás, hogy kezdő szintű fizetést fog kapni a nyáron, többet kereshet majd valahol évente, mint a nem adófizető csapatok MLE-je.

Sam Presti elmondta, hogy Chet Holmgren felépült a Lisfranc-sérüléséből, és kimondottan jól néz ki jelenleg, minden nap dolgozik. Abban reménykednek, hogy pályára léphet a nyári ligában, nagyszerű munkát végzett annak érdekében, hogy ott tartson, ahol most van, és sokan nem is értékelik kellően azt, ha valaki minden egyes nap beleteszi a munkát a fejlődése érdekében. Követte a tervet, így most remek formában van, nagyon izgatottak miatta, de senki sem olyan izgatott, mint Holmgren.

Az elmúlt időszakban több helyen is előkerült, hogy a Clippers esetleg megfontolhatja Paul George elcserlését, és ezzel kapcsolatban Lawrence Frank elmondta, hogy továbbra is köré, valamint Kawhi Leonard köré próbálják összerakni a lehető legjobb csapatot. Folyamatosan vizsgálják, hogy mi az, ami működik, és mi az, amin változtatni kell, próbálják a maximumot kihozni ebből a duóból, azon vannak, hogy jobbá váljanak. Beszélnek egymással a terveikről, de a részletekbe mindaddig nem mehetnek bele, amíg nincs itt az ideje, viszont kölcsönösen nyitott és őszinte a kommunikáció a felek között. Howard Beck (B/R) arról beszélt egy podcastben, hogy Frank azt mondja, amit mondania kell, a csapatok elnökei és általános igazgatói mindig így tesznek egészen addig a pillanatig, míg el nem cserélik a szóban forgó játékost. Lehet, hogy a Clippers nem árulja George-ot, de határozottan elérhető.

Frank azt is elmondta, hogy megtartanák Russell Westbrook-ot is, ugyanakkor az irányító szabadügynök lesz, és maga választhatja meg, hogy hol folytatja. Fenomenális munkát végzett a Clippersnél, emiatt azt akarják, hogy maradjon, ebben is reménykednek, de tiszteletben tartják azt, hogy szabadügynök lesz. Mint ismert, a Clippers jelenleg csak a non-Bird jogait birtokolja a játékosnak, vagyis legfeljebb 3,8 millió dollárt tudnak neki kínálni.

Tobias Harris édesapja és ügynöke, Torrel Harris arról beszélt, hogy a 76ers nem használta megfelelően a fiát. Azért mondja ezt, mert Tobias egy igazi bérgyilkos pontgép, akit a ligában senki sem tud megállítani, és ezt többször is bebizonyította már, így a Clippersnél is. A 76ersnél elvettek a szerepéből, nem használták őt, nem volt fontos a támadójátékukban. Ez frusztráló, ha valaki egy olyan játékos, aki szét tudja rúgni a másik hátsóját, és ehelyett a sarokban kell ácsorognia. Amikor lehetőséget adtak neki 15 meccsen keresztül, akkor a csapat élére állt és 25 pontot átlagolt, de ahogy visszatért Joel Embiid és James Harden, visszaküldték a sarokba. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Harris az egész szezonban kétszer érte el a 25 pontos határt, és a feltételezhetően szóban forgó november-december környéki időszakban is csak 19,1 pontot átlagolt. Azokon a meccseken, amiket Harden egyhuzamban kihagyott ekkoriban, Harris 18,5 pontot átlagolt, ráadásul Embiid játszott is ezen meccsek egy részén. Harris a 27 pontos szezoncsúcsát úgy dobta ráadásul, hogy Embiid és Harden is pályán volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus