Hírmorzsák 2023-07-06 (9:00)

Kitisztították Giannis Antetokounmpo térdét. Grant Williams Dallasban folytatja, Matisse Thybulle offer sheet-et írt alá a Mavericksnél. Mo Bamba a 76ershez igazolt. Garrett Temple szabadlistára került. PJ Washington az MLE fölött akar keresni, Miles Bridges évi 25 millió fölötti ajánlatot várt. Bojan Bogdanovic iránt továbbra is nagy az érdeklődés. A Trail Blazers hasonló árat vár Damian Lillardért, mint amiért Kevin Durant és Rudy Gobert elkelt. Több csapat is vizsgálja Pascal Siakam helyzetét. A Spurs fontolgatta, hogy ajánlatot tegyenek Austin Reavesnek. Anthony Parker a Magic új általános igazgatója, John Hammond tanácsadó lesz. December 7-én és 9-én rendezik az idényközi torna négyesdöntőjét.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy két héttel ezelőtt kitisztították Giannis Antetokounmpo bal térdét, és emiatt bizonytalan, hogy részt vesz-e az augusztus végén kezdődő világbajnokságon. Adrian Griffin elmondása alapján rutinbeavatkozáson esett át Antetokounmpo, minden a tervek szerint ment, és úgy számolnak, hogy az edzőtábor kezdetére teljesen fel fog épülni.

Grant Williams 4 évre 53 millió dollárért a Maverickshez szerződik egy három csapatot érintő sign&trade ügyletben. A megállapodás értelmében a Spurs megkapja Reggie Bullock játékjogát, illetve a Mavericks 2030-as első körösére egy kicserélési jogot, továbbá a Mavericks és a Celtics is két-két második körös draftjoggal lesz gazdagabb. A Celtics ezzel az ügylettel egy 6,2 millió dolláros cserekivételt hozott létre, míg a Spurs Bullock szerződésével elérte a minimum fizetési szintet.

Mivel a Mavericks így szerzi meg Williamst, el tudják lőni az MLE-t másra, és Matisse Thybulle alá is írt náluk egy 3 éves, 33 millió dolláros offer sheet-et. A játékos korlátozott szabadügynök, a Trail Blazers eldöntheti, hogy megtartják-e ennyiért, vagy elengedik Dallasba.

Mo Bamba is elkelt, a következő szezonban a 76erst erősíti majd a veterán minimumért. Philadelphiában továbbra is Paul Reed visszaigazolása a cél, de Bamba érkezésével valamennyire bebiztosítják magukat arra az esetre is, ha a korlátozott szabadügynök magasember nem marad náluk.

A Pelicans elengedte Garrett Temple-t, szabadlistára tették. A veterán játékos 5,4 milliót kereshetett volna a következő szezonban, és a közelmúltban megegyeztek arról a felek, hogy június 30-a helyett július 7-ig dönthet a sorsáról a Pelicans – mivel nem tudták bevonni a szerződését egy cserébe, elengedték őt, nélküle is átlépik a luxusadós határt.

A Pistons hivatalosan is leigazolta a draft 25. helyén kiválasztott Marcus Sassert. A Nuggetstől Hunter Tyson és Jalen Pickett is 4 évre szóló szerződést kapott 7,7, illetve 8,4 millió dollár értékben – mindkettejük szerződéséből az első 3 év garantált. Trayce Jackson-Davis a Warriorsnál szignózott 4 évre, ebből az első 2 a garantált. A Nets bejelentette, hogy two-way szerződést adtak a draft 53. helyén kiválasztott Jalen Wilsonnak.

Marc Stein (Substack) a hírlevelében írt arról, hogy a Hornets korlátozott szabadügynöke, PJ Washington nagyobb évenkénti fizetést akar, mint amit a nem adófizető csapatok MLE-je ér. A probléma az, hogy sign&trade nélkül a Wizards kínálhatná neki a legtöbbet, 4 évre 54 milliót adhatnának neki, amennyiben érdeklődnének iránta, és egy ilyen ajánlatra a Hornets is gond nélkül rámondaná, hogy tartják. Williams 18 millió körüli éves fizetést akar, és ha nem tud megegyezni a csapatával, akkor elképzelhető, hogy aláírja a Hornets 8,5 milliós minősítő ajánlatát, amivel 2024-ben korlátozások nélküli szabadügynök lehetne. Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint Washington egy 4 éves, 80 milliós szerződést akar, és Fischer írta meg azt is, hogy a korábban QO-t aláíró Miles Bridges évenkénti 25 millió dolláros fizetést akart kapni a Hornetstől.

Stein írt arról is, hogy a Pistons továbbra is kapja az ajánlatokat Bojan Bogdanovic kapcsán. A csapat továbbra is azt kommunikálja, hogy alapvetően megtartanák őt, de a riválisok úgy gondolják, hogy csak ennek a látszatát akarják fenntartani. Mint ismert, Bol Bolt szabadlistára tette a Magic, ugyanakkor nem lenne meglepő, ha valamelyik csapat lehívná őt a waiverről a 2,2 milliós szerződésével együtt. Fischer is érintett néhány további témát, lássuk ezeket röviden. Sok újoncszerződésű játékos és ügynöke Keldon Johnson hosszabbítására mutogat, amikor meg akarnak egyezni egy csapattal. A Pelicans vizsgálja Kira Lewis Jr. és Jonas Valanciunas piacát is. A Raptors érdeklődik Ayo Dosunmu iránt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Trail Blazers ahhoz hasonló ellenértéket vár Damian Lillardért, mint amit a Nets kapott Kevin Durantért, illetve amit a Jazz kapott Rudy Gobert-ért. A helyzetet bonyolítja, hogy Lillard kimondottan Miamiba szeretne kerülni, a Heat viszont nem tud olyan csomagot összerakni, mint amilyet a Suns és a Timberwolves adott az említett játékosokért. A Trail Blazers most azt keresi, hogy melyik csapat hajlandó nekik hasonló értéket adni, de a helyzetük azért is más, mert új kollektív szerződés van már érvényben, így időbe fog telni, mire felmérik, hogy más mit tud nekik adni. Nem kell sietniük azzal, hogy a Heattel üzleteljenek, ellenben egy harmadik csapatra biztosan szükségük lesz, amelyik átveszi Tyler Herro szerződését. Wojnarowski azt is megerősítette, hogy mindkét fél beletörődött abba, hogy vége van a közös időszakuknak, a Trail Blazers nem fogja győzködni Lillardot, hogy gondolja meg magát.

Michael Grange (Sportsnet.ca) fejtette ki, hogy több csapat is bejelentkezett Pascal Siakamért a Raptorsnál, miután a csapat nem tudta megtartani Fred VanVleet-et, például a Hawks is újfent bejelentkezett érte. Grange megjegyezte, hogy továbbra is a Raptors szándékai jelentik az egyik legnagyobb rejtélyt a ligában, mert sok jel mutat arra, hogy elkezdik az újjáépítést Scottie Barnes körül, de mégis vonakodnak ezt ténylegesen is elkezdeni. Zach Lowe (ESPN) legutóbbi podcastjében hangzott el, hogy a februári cserehatáridő lejárta előtt a Clippers is érdeklődött Siakam iránt.

Zach Lowe beszélt arról is, hogy a Spurs mérlegelte annak a lehetőségét, hogy szerződést ajánljanak Austin Reavesnek, komolyan gondolkodtak ezen, viszont végül ez nem történt meg. Mint ismert, a Lakers önerőből csak azt az 54 milliót tudta neki kínálni 4 évre, amit meg is adtak neki, más csapat viszont 100 milliót is ajánlhatott volna neki ugyanennyi időre, ugyanakkor arra már mondhatta volna a Lakers, hogy megtartják annyiért is.

Változás történt a Magic vezetőségében, Anthony Parkert előléptették általános igazgatóvá, miután a posztot eddig betöltő John Hammond úgy döntött, hogy innentől kezdve csak tanácsadóként segítené a csapatot. Az eddigi társ-GM, Pete D'Alessandro innentől kezdve a kosárlabdával kapcsolatos műveletek felelős ügyvezető alelnöke posztot tölti be. A GM-nek előléptetett Parker nagy utat járt be azóta, hogy a Magichez került, játékosmegfigyelőként kezdett, majd a G Ligában is ellátott vezetőségi feladatokat, és az elmúlt 11 évben több csapat is elcsábította volna őt a maga vezetőségébe, de mindvégig kitartott a Magic mellett.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy az idényközi torna négyesdöntőjét Las Vegasban rendezik meg, méghozzá december 7-én és 9-én. A tornán elért statisztikák beleszámítanak az alapszakasz statisztikáiba is, kivéve a döntőt, mert az a két csapatnak egy extra meccs lesz a megszokott 82-höz képest. A torna részleteit hivatalosan a hétvégén fogja ismertetni Adam Silver komisszár.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus