Hírmorzsák 2023-07-10 (9:15)

Paul Reed marad a 76ersnél. Jerami Grant szerződése játékosopciós, LaMelo Ball megállapodásában trade kicker van, Desmond Bane és Donte DiVincenzo szerződése is bónuszokat tartalmaz, Jordan Clarkson a következő szezonban keresi majd a legtöbbet. Chris Paul nem aggódik amiatt, hogy milyen szerepe lesz a Warriorsnál. A Lakersnél magabiztosak LeBron James és Anthony Davis egészségi állapota kapcsán, magasemberre vadásznak a piacon. Victor Wembanyama javított a nyári ligában, de csalódott a vereség miatt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a 76ers Paul Reed megtartása mellett döntött, megadják neki azt a 3 éves, 23 millió dolláros szerződést, amit a magasember elfogadott a Jazztől. Philadelphiában ezzel a lépéssel kimondottan mély lesz a magasemberrotáció Joel Embiid mögött, korábban Montrezl Harrellt is visszaigazolták már, illetve Mo Bambát is szerződtettékutóbbit tegnap jelentette be hivatalosan a csapat, ahogyan Patrick Beverley érkezését is tegnap tették hivatalossá.

Még néhány játékos szerződése hivatalossá vált. Dejounte Murray aláírta a 4 éves hosszabbítását a Hawksnál. A Bucks Jae Crowder, a Mavericks Dwight Powell visszaigazolását jelentette be. JD Davison two-way megállapodást írt alá a Celticsnél.

Több szerződésről is részletek derültek ki. Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint a Trail Blazersnél 5 évre 160 millióért hosszabbító Jerami Grant megállapodása játékosopciót tartalmaz az ötödik évre. Scotto írt LaMelo Ball új szerződéséről is, aminek a végén nincs opció, ugyanakkor tartalmaz egy 15 százalékos trade kickert. Tim MacMahon (ESPN) számolt be arról, hogy Desmond Bane fizetéséből 197,2 millió garantált a Grizzliesnél, további 8,7 millióhoz bónuszok formájában juthat hozzá. MacMahon írta meg azt is, hogy a Jazz miként tárgyalta újra Jordan Clarkson szerződését: a hátvéd a 2023/24-es idényben 23,5 millió dollárt fog keresni, míg az azt követő két évben 14,1, illetve 14,3 milliót, és a megállapodás értelmében további 1,1 millió dollárhoz juthat bónuszokkal. Fred Katz (The Athletic) arra hívta fel a figyelmet, hogy Donte DiVincenzo Knicksnél kötött szerződése olyan bónuszokat tartalmaz, amik a „nem valószínű” kategóriába esnek: a játékos 750,000 dollár extra fizetést kap, amennyiben MVP, Év Védője, Legtöbbet Fejlődő Játékos, Év Hatodik Embere vagy All-NBA elismerésben részesül.

A Warriors megtartotta Chris Paul hivatalos bemutatását a nyári liga Las Vegas-i helyszínén, és az irányító elmondta, hogy a családja nem is tudta elhinni, hogy valóban ide került. Egyelőre nem beszélt még arról Steve Kerr edzővel, hogy milyen szerepe lesz, hogy kezdő vagy csere lesz, de végső soron ez kosárlabda. Olyan játékosok mellé került, akik hosszú ideje együtt játszanak, és közel sem aggódik annyira, mint mások, az edzőtáborban rá fognak jönni arra, hogy miként játsszanak együtt. Most még nincsenek válaszaik, de együtt fognak majd edzeni, így megismeri őket, ahogyan ők is megismerik őt, de minden csapatnál ugyanez a helyzet.

Rob Pelinka szintén Las Vegasban nyilatkozott, és a Lakers általános igazgatója elmondta, hogy bizakodóak a nyaruk miatt, ahogyan amiatt is, hogy miként halad LeBron James és Anthony Davis kezelése. Mindkettejük sérüléséről csupa pozitív visszajelzéseket kaptak eddig, úgy tűnik, hogy végleg maguk mögött hagyhatják ezeket. Pelinkát arról is megkérdezték, hogy terveznek-e ezen a nyáron hosszabbítást kínálni Davisnek, de kitérő választ adott, mondván a CBA nem engedi, hogy erről beszéljen – annyit azért mondhat, hogy nem is értékelhetné a jelenleginél magasabban Davist játékosként, elvégre segített nekik egy bajnoki címet nyerni. Elképesztő vezető, aki az elmúlt idényben megmutatta, hogy egy komoly lábfejsérülés ellenére is képes játszani, és eljuttatta őket a nyugati döntőbe, úgyhogy örül annak, hogy Davis a csapatuk tagja.

Pelinka a Lakers új igazolásai közül külön kitért Jaxson Hayesre, aki szerinte nagyon hasonló szerepet tölthet be náluk, mint Dwight Howard: nagy teste van, védi a gyűrűt, a támadásoknál pedig aktívan igyekszik a gyűrű felé leválni. Szeretnének viszont szerződtetni egy másik magasembert is, aki eltérő erősségekkel bír, mint Hayes, hogy ezzel is növelni tudják a variációs lehetőségeiket. A GM szavaiból azt lehetett kivenni, hogy egy olyan magasembert akarnak, aki szét tudja húzni a pályát, és erre rákötve az ESPN be is dobta Christian Wood nevét, aki még nem talált magának csapatot, ráadásul a 2018/19-es szezonban Davis csapattársa volt a Pelicansnál.

Az 1/1-en kiválasztott Victor Wembanyama a második nyári ligás meccsén már jelentősen jobb teljesítményt nyújtott, mint az első összecsapásán, 27 ponttal, 12 lepattanóval és 3 blokkal jelentkezett, ugyanakkor a Spurs kikapott a Trail Blazerstől. Wembanyama a meccs után elmondta, hogy azt kívánja, bárcsak nyertek volna, és ezért ő is tehetett volna többet, jobban kellett volna segítenie a csapatát. Folytatniuk kell a tanulást, három negyeden keresztül nem játszottak jól, de a negyedikben domináltak, és ez megmutatja a csapat karakterét is. Ami a saját teljesítményét illeti, szerinte az a normális, ha valaki minden meccsel jobb lesz, elvégre két nappal ezelőtt játszott először. Wembanyamát arról is megkérdezték, hogy fog-e még játszani a nyári ligában, és erre annyit felelt, hogy meg kell ezt beszélnie Gregg Popovich edzővel, meghallgatja majd, hogy mit mond neki, de készen áll arra, hogy bármilyen áldozatot meghozzon a csapatért és 100 százalékot nyújtson. Az elmúlt hónapban a naptára 50 százalékát sem tette ki a kosárlabda, amit ki nem állhatott. Tudja, hogy ez egy különleges pillanat az életében, de hálás azért, hogy túl van ezen, mert csak játszani, edzeni és erősíteni akar. Bármit is kér tőle a Spurs, készen áll rá, két-három remek hónap vár rá, és tudja, hogy ez meg fogja változtatni az életét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus