Hírmorzsák 2023-07-19 (8:15)

Miles Bridges bocsánatot kért a korábbi tetteiért, Mitch Kupchak szerint nem egyszerű ez a helyzet. A 76ers csak akkor cseréli el James Hardent, ha azzal megmarad az esélyük a bajnoki címre. Nem történt jelentős előrelépés a Damian Lillard ügyében. Nerlens Noel a Kingshez igazolt. Új csarnok építésén gondolkodhat a Spurs. J.J. Redick a favorit Jeff Van Gundy helyére.

Miles Bridges a nyilvánosság elé állt és bocsánatot kért azért a fájdalomért és megaláztatásért, amit mindenkinek okozott, különösképpen a családjának. Az elmúlt évet arra használta fel, hogy terápiára járjon és a lehető legjobb énjévé váljon, olyasvalakivé, akire a családja és mindenki más is büszke lehet. Megérti azt, hogy sok ember szerint nem érdemel második esélyt, ezért is próbálja majd arra használni a következő évet, hogy bebizonyítsa azt, hogy valójában ki is Miles Bridges, mert nem az, akinek gondolják.

Mitch Kupchak szerint azt kell megítélniük, hogy Bridges valóban őszintén megbánta-e a tetteit, illetve valóban felelősségre vonható-e, és ez nem egy egyszerű helyzet. Minden tényezőt figyelembe vettek, és végül úgy döntöttek, hogy adnak neki egy második esélyt. Majd meglátják, hogy miként alakul Bridges helyzete, mert ha félreteszik mindazt, ami történt, és csak szakmai szempontokat vesznek figyelembe, akkor nagyon izgatottak a visszatérése miatt, mert két évvel ezelőtt pályafutása legjobb szezonját futotta Bridges, és bármilyen is lesz a helyzete ez év múlva, azzal akkor fognak foglalkozni. Mint ismert, a játékos minősítő ajánlatot írt alá a közelmúltban, így jövő nyáron szabadon igazolhat bárhová, ugyanakkor most hangsúlyozta Bridges, hogy ezt követően is szeretne Charlotte-ban maradni.

Daryl Morey publikusan is beismerte, hogy James Harden inkább valahol máshol folytatná a pályafutását, mint a 76ersnél, ugyanakkor csak abban az esetben fogják elcserélni, ha ezzel nem lesznek gyengébbek. Olyan csapatuk van, amelyik 3-2-re vezetett a Celtics ellen, és olyan értékért nem fogják elcserélni Hardent, amiben nem kapnak vagy egy nagyon jó játékost, vagy valami olyan értéket, amit beválthatnak egy nagyon jó játékosra. Nagyon örülnének annak, ha Harden meggondolná magát, de jelenleg nem így áll a helyzet, és ezt megpróbálják tiszteletben tartani.

Zach Lowe (ESPN) is megosztott pár gondolatot Harden helyzetéről, és azt emelte ki, hogy a játékos láthatóan a Clippershez akar kerülni, az viszont nem tűnik egyértelműnek az újságíró számára, hogy mekkora a csapat elkötelezettsége amellett, hogy ezt meg is valósítsák. Annak sem tudja a valószínűségét, hogy Harden Philadelphiában maradásának mekkora az esélye, sokaktól azt hallja, hogy a játékos felégetett maga mögött minden hidat, de még az edzőtábor kezdetéig is van két hónapjuk.

Shams Charania (The Athletic) számolt be arról, hogy nem halad Damian Lillard csereügylete, azt követően, hogy a játékos július 1-én cserét kért, nem történt jelentős előrelépés a Trail Blazers és a Heat között. Ekkor a Trail Blazers vezetői közölték a Heat illetékeseivel, hogy tegyék meg a legjobb ajánlatukat Lillardért, viszont hiába beszéltek azóta is egymással a felek, előrelépés nem történt – mindkét fél úgy gondolja, hogy az övé a jobb alkupozíció.

Történt néhány szerződéskötés, játékosmozgás az elmúlt nap folyamán. Nerlens Noel 1 éves, 3,1 millió dolláros szerződést kötött a Kingsszel. A two-way szerződésű RaiQuan Gray szabadlistára került a Netstől, míg Armoni Brooks ugyanilyen megállapodást írt alá Brooklynban. Jason Preston szerződéséről csak októberben kell döntenie a Clippersnek – eredetileg most lett volna ennek a határideje. Jazian Gortman a Bucks, Jerome Robinson a Warriors edzőtáborába kapott meghívót.

Új csarnok építésén gondolkodik a Spurs, miután a jelenleg használt AT&T Centerre 2032-ben lejár a bérleti szerződésük, és elképzelhető, hogy ezt követően inkább egy modernebb létesítményben rendeznék a mérkőzéseiket, mint az 1999-ben megépített csarnok. Egyelőre még csak beszélgetések folynak a projektről, de már annak a lehetősége is felmerült, hogy egy új sportnegyedet hozzanak létre San Antonioban, mert a San Antonio Missions baseballcsapatának az új tulajdonosai is új stadion építésében gondolkodnak, és a két létesítmény egymás szomszédságába is kerülhetne.

Sajtóértesülések szerint J.J. Redick a legesélyesebb arra, hogy átvegye az ESPN-től kirúgott Jeff Van Gundy helyét szakkommentátorként Mike Breen és Mark Jackson mellett. Ahogyan azt korábban is lehetett hallani, rajta kívül még Doris Burke, Richard Jefferson és Doc Rivers merülhet még fel a pozíció kapcsán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus