Hírmorzsák 2023-07-20 (8:15)

Mark Daigneault új szerződést kapott a Thundertől. Rudy Gay szabadlistára került. Újabb megállapodások részletei váltak ismertté. Anthony Davis az edzőtábor kezdete előtt szerződést hosszabbíthat. Christian Wood iránt a Bulls, a Lakers és a Heat érdeklődhet. James Harden arra koncentrál, hogy a Clippersben fog játszani, de elmegy a 76ers edzőtáborába. Jarace Walker kisebb könyökműtéten esett át. A CBA lejátszott szezonnak tekinti Ben Simmons 2021/22-es idényét. Nets-Cavaliers meccset rendeznek Párizsban. Letartóztatták Ja Morant egyik barátját.

Sam Presti bejelentette, hogy a Thunder több évvel meghosszabbította Mark Daigneault szerződését – a megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra. Daigneault 2014 óta dolgozik Oklahomában, 2020 novembere óta látja el a vezetőedzői feladatokat, és az elmúlt idény végén a második helyen zárt az Év Edzője szavazáson.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Thunder szabadlistára tette a Hawkstól közelmúltban megszerzett Rudy Gay-t. Nathan Knight és Trevor Keels is two-way megállapodást kapott a Knickstől. Johnny Juzang újabb two-way szerződést írt alá a Jazznél. A Trail Blazers garantálta Jabari Walker idei szerződését. Andrew Funk és Armaan Franklin is Exhibit 10 szerződést írt alá a Nuggetsnél, gyakorlatilag meghívót kaptak a csapat edzőtáborába, illetve a csapat megszerezte a G Ligás jogaikat.

Részletek derültek ki Ömer Yurtseven Jazznél aláírt szerződéséről: a megállapodás 2 évre szól, a 2023/24-es idényre részben garantált, az azt követő szezonra egyáltalán nem garantált. Vaszilje Micics Thundernél kötött 3 éves, 23,5 milliós szerződése csapatopciós az utolsó évre. Torrey Craig 2 évre írt alá a Bullshoz, a második év játékosopciós. Dalano Banton szerződése egyelőre részben garantált a Celticsnél erre az évre, a következő szezon csapatopciós. Darius Bazley Netsnél kötött szerződése nem garantált. Filip Petrusev 2 évre írt alá a 76ershez – ez a szezon részben garantált, a második év egyáltalán nem garantált. Tre Jones szerződése csökkenő struktúrát kapott: ebben a szezonban 9,9, a következőben 9,1 milliót kereshet a Spursnél, és további 1 millió dollárral gazdagodhat bónuszok formájában.

Dave McMenamin (ESPN) arról beszélt, hogy Anthony Davis és a Lakers még az edzőtábor kezdete előtt meg fognak egyezni a játékos szerződésének a meghosszabbításáról. Rob Pelinka is azt hangsúlyozta a közelmúltban, hogy mennyire nagyra becsülik azt, hogy a lábfejsérülésével együtt is játszott, ahogyan a 2020-ban megnyert bajnoki címben is hatalmas érdemeket tulajdonítanak neki, McMenamin ezért is számít arra, hogy megállapodás fog születni.

Dan Woike (LA Times) értesülései szerint a Bulls lehet Christian Wood egyik legfőbb kérője. A csapat a közelmúltban kapott egy 10,2 millió dolláros DPE-t Lonzo Ball után, amivel a következő szezonra igazolhatnak. Az újságíró úgy tudja, hogy a Lakers és a Heat is nézegeti a magasembert, míg a Mavericks nem gondolkodik a visszaigazolásában.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) úgy értesült, hogy James Harden jelenleg arra koncentrál, hogy a következő szezont a Clippersnél fogja megkezdeni, de ha addig nem cserélik el, akkor meg fog jelenni a 76ers edzőtáborában. Harden korábban a Rocketsnél és a Netsnél is elérte, hogy a csapat el akarja cserélni őt, és a rivális csapatvezetők a hírek szerint úgy számolnak, hogy Harden kimondottan csak a Clippersben akar majd játszani, ezért nem is valószínűsíthető, hogy más csapatok is tárgyalnának róla a 76ersszel.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Jarace Walker kisebb könyökműtéten esett át, ki kellett tisztítani a jobb könyökét. A Pacers újoncának várhatóan nem kell hosszabb időt kihagynia, minden bizonnyal a szeptemberi edzőtábor kezdete előtt teljesen fel fog épülni.

Az ESPN értesülései szerint az új CBA egyik mellékdokumentuma megválaszol egy olyan kérdést is, amiről sok szakember vitatkozott, vagyis lejátszott szezonnak számít-e Ben Simmonsnál a 2021/22-es idény, amit teljesen kiült? A válasz igen, és ennek azért van jelentősége, mert az NBA-ben a lejátszott szezonok száma is meghatározza, hogy mekkora értékű szerződést kaphat egy játékos. Az ESPN értesülései szerint a CBA-hez csatolt kiegészítés kizárólag Simmonsra vonatkozik, és nem precedensértékű ez a döntés, hogy lejátszottnak tekintendő a kiült szezonja.

Az NBA a következő szezonban ismét Párizsba látogat, 2024. január 11-én a Nets és a Cavaliers csap majd össze a francia fővárosban, és ez lesz a harmadik alapszakaszmeccs, amit itt rendeznek. A Nets a 2008-as előszezon során járt már Párizsban, míg a Cavaliers először játszik majd Európában, és most először két olyan csapat utazik, amelyek egyaránt bejutottak a rájátszásba az azt megelőző szezonban.

Szerdán letartóztatták Ja Morant egyik közeli barátját, Davonte Pack-et, amiért tavaly nyáron Morant házánál testi sértést követett el egy tinédzser ellen – ez ugyanaz az eset, ami miatt Morantet is elővették, és aminél az ügyvédei önvédelemre hivatkoztak a közelmúltban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus