Hírmorzsák 2023-07-22 (9:00)

Kemba Walker az AS Monacóhoz igazolt. James Hardent egy záradék kötelezi a megjelenésre a Sixersnél. Ayo Dosunmu 3 évre írt alá Chicagóban. Folytatódnak a tárgyalások Jaylen Brown és a Celtics között. A nyári liga egyik sztárjával egyezett meg a Raptors. Wesley Matthews Atlantában.

Európába igazolt Kemba Walker: az NBA-ből az utóbbi években kikopó korábbi többszörös All-Start az AS Monaco együttese jelentette be pénteken. Walker 2019-ben még nagy szerződést írt alá Bostonban, de aztán a folyamatos térdproblémái megnehezítették a dolgát, és azóta egyre távolabb került korábbi önmagától - az előző szezonban még a Dallas tett vele egy rövid próbát, de ott sem vált be, így valószínűleg véget ért az NBA-pályafutása. A Monaco a francia bajnok és az Euroliga egyik élcsapata volt az elmúlt idény során.

Megállapodott egymással Wesley Matthews és az Atlanta Hawks: a veterán 3&D játékos az utóbbi éveket Milwaukee-ban töltötte, de egyre csökkent a szerepe, tavaly már csak nagyjából negyedórát átlagolt meccsenként és 3,4 pontot tett hozzá. Most Atlantába igazol, ahol egy évre szóló szerződést írt alá. Szintén a Hawkshoz kapcsolódó hír, hogy a gárda waiverre tette Tyrese Martint: a tavaly draftolt hátvéd az előző idényben 16 meccsen 4 percet szerepelt átlagosan, és 30 találkozón lépett pályára a G-League-ben.

Szintén új kontraktust írt al Ayo Dosunmu: a fiatal mindenes korlátozott szabadügynök, de most egy 3 évről és 21 millió dollárról szóló szerződésben állapodott meg eddigi csapatával, a Chicago Bullsszal. A 23 esztendős játékos eddig két nagyon hasonló szezont töltött el az NBA-ben, de Chicagóban így is fontos láncszemként számolnak vele a folytatásban.

Zach Lowe beszélt arról a podcastjében, hogy a kollektív szerződés egyik záradéka érdekében James Hardennek muszáj megjelennie a Philadelphia 76ers edzésein, edzőtáborában és játékra jelentkeznie, mert ha a kontraktusa utolsó évében ezt nem teszi meg, akkor azzal olyan szerződésszegést követ el, ami miatt nem is írhat alá máshova. Lowe jogi szakemberekkel is beszélt a helyzetről, és mindenki megerősítette: Harden kénytelen ott lenni a csapattal annak ellenére, hogy egyértelműen szeretné elcseréltetni magát, méghozzá a Los Angeles Clippershez - állítólag a Sixerst különösebben nem érdekli, hogy a játékos mit akar, azt pedig már láttuk korábban, hogy hogyan viselkedik Harden, amikor távozni akar, de játszania kell...

A Las Vegas-i nyári liga egyik sztárja, Javon Freeman-Liberty egy two-way szerződést kötött a Toronto Raptorsszal. A tavalyi drafton el nem kelő játékos 21,2 pontot, 4,6 lepattanót és 4,4 gólpasszt átlagolt Vegasban a Chicago játékosaként, az előző szezon során pedig a G-League-ben is 18 pont feletti átlagot hozott - most tesz vele egy próbát a Toronto.

A Boston Globe információi szerint Jaylen Brown visszatért Bostonba, és a napokban folytatódnak a tárgyalások a játékos és a klub kozott a szupermax hosszabbítás kapcsán. A lap szerint mindkét fél szeretné elérni a megállapodást, a klub is szeretné mindenképpen megtartani Brownt, így a várakozás az, hogy hamarosan meg is születik az egyezség és Brown marad a Celticsnél.

A végére pedig a nyári liga másik tündöklője, Lester Quinones maradt: a hátvéd Shams Charania forrásai szerint aláírt egy újabb two-way szerződést a Golden State Warriorsnál - tavaly négy meccsen szerepelt az alapszakaszban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus