Hírmorzsák 2023-07-26 (10:30)

Megállt Bronny James szíve. Jaylen Brown aláírta az NBA történetének eddigi legnagyobb szerződését. A dobáskiválasztása miatt akart megválni Dillon Brookstól a Memphis. Centert keres a Dallas. Pascal Siakam-szerű játékost akar faragni Paul Reedből Nick Nurse a Phillynél. Two-way szerződések több csapatnál is.

Edzés közben összeesett a pályán Bronny James, LeBron James fia, miután megállt a szíve. Az orvosi stáb azonnali ellátásban részesítette és kórházba szállította, ahol stabilizálták az állapotát. és kikerült a intenzív osztályról. Ennél több információt nem árultak el, a USC felhívta a figyelmet, hogy a közvélemény tartsa tiszteletben a James család privát szféráját ebben a helyzetben, Jamesék pedig egy közleményt adtak ki arról, hogy köszönik az orvosi csapat munkáját.

Arról tegnap este már beszámoltunk, hogy Jaylen Brown aláírta az NBA történetének eddigi legnagyobb szerződését, az öt évre szóló szupermax hosszabbítás nála 304 millió dollárba kerül a Boston Celticsnek. Ezek után a 2024-es offszezonig nem lehet elcserélni, a teljességgel garantált szerződésben pedig benne van egy trade kicker is.

A Memphis Grizzlies állítólag szabadulni akart a nyár során Dillon Brookstól, aki végül négy évre, 80 millió dollárért a Houston Rocketshez írt alá. Tim MacMahon szerint az ok azonban nem Brooks viselkedése, attitűdje volt, hanem a szerepe: nekik ebben a keretben egy negyedik-ötödik opció kell csak támadásban, míg Brooks ezt nem fogadta el, és borzasztó dobáskiválasztással borította meg a rendszert. Nekik egy kisebb labdaigényű, fegyelmezettebb játékosra volt szükségük, míg a Rocketsnél Ime Udoka kifejezetten szerette volna megszerezni Brookst, így került Houstonba.

Marc Stein forrásai szerint centert keres a Dallas Mavericks: az újságíró úgy tudja, hogy a texasiak mindenképpen szeretnének erősíteni ötös poszton, szóba került már Clint Capela is. Miközben felmerült egy csere Bojan Bogdanovicért, az igazi cél az, hogy Luka Doncicnak legyen egy megfelelő társa, célpontja a palánk alatt.

Two-way szerződést írt alá az Indiana Pacersnél Kendall Brown: a tavalyi második körös játékos az előző szezonban csak hat meccset kapott az első csapatban. Szintén two-way kontraktust kapott a Washington Wizardsnál Jared Butler, aki az első két NBA-szezonja során megfordult a Jazznél és az OKC-nél is. Edzőtábor-szerződést kapott a Brooklyn Netsnél a nyári ligában magát már megmutató, egyébként az idei drafton ki nem választott Patrick Gardner, míg Dylan Windler a New York Knicksél kapott two-way lehetőséget.

Nick Nurse, a Philadelphia 76ers új vezetőedzője állítólag Pascal Siakam-szerű játékost akar faragni a Phillynél Paul Reedből - erről maga a játékos beszélt egy interjúban. Mint mondta, többször is beszélt az új edzővel, és mindig arra lyukadtak ki, hogy egy igazi mindenes lehet belőle, de először rendbe kell tenni a dobómozdulatát, most az a feladata, hogy ezt megcsinálja - sokat dolgozik rajta, szerinte már javult is, napról napra egyre komfortosabbnak érzi az új mechanizmust. A Sixers ezen a nyáron matchelte a Jazz három évre, 23 millió dollárról szóló szerződését Reed esetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus