Hírmorzsák 2023-07-28 (9:00)

Ben Simmons teljesen egészséges. Grant Hill beszélt Joel Embiiddel az amerikai válogatottságról. Karl-Anthony Towns ott lesz a világbajnokságon, Jose Alvarado kihagyja a tornát. Bronny James elhagyhatta a kórházat. Stephen Curry úgy érzi, még mindig pályafutása csúcsán van. Zavier Simpson a Pistonsnál, Sidy Cissoko a Spursnél szignózott. Tristan Vukcevics már idén átmenne az NBA-be. Még hat csapatnak megvan a 12,4 milliós MLE-je. O.G. Anunoby 4 éves, 116 milliós hosszabbításra jogosult.

Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint Ben Simmons befejezte a rehabilitációját és 100 százalékosan egészségesnek tekinthető. Az ausztrál irányító jelenleg a technikai fejlődésén és az erőnlétén dolgozik, és az az általános várakozás, hogy az edzőtábor első napjától fogva teljes értékű munkát végezhet majd. Az újságíró forrása úgy tudja, hogy Simmons állapotában nem volt visszaesés a nyár folyamán, és esélye lesz arra, hogy kiharcolja magának a kezdő irányító posztját a Netsnél.

Grant Hill egy rádióadásban megerősítette, hogy beszélt Joel Embiiddel arról, hogy az Egyesült Államok válogatottját erősítse a jövőben. A center egy nagyszerű játékos, és a következő nyárról beszélgettek, de majd meglátják, hogy mi sül ki ebből, mert több opciója is van neki. Embiid választhatja azt a francia válogatottat is, amelyik tán a legkeményebb ellenfelük volt az elmúlt pár évben, az előző olimpián ki is kaptak tőlük a csoportkörben, és a döntőben is megszenvedtek a legyőzésükkel. Ehhez a francia válogatotthoz csatlakozik majd Victor Wembanyama, illetve potenciálisan mások is, úgyhogy nincs könnyű helyzetben a Team USA.

Karl-Anthony Towns Instagramon jelentette be, hogy részt vesz az augusztus végén kezdődő világbajnokságon a Dominikai Köztársaság színeiben. A karibi ország előzetes keretében több NBA-tapasztalattal rendelkező játékos kapott helyet, így Al Horford, Chris Duarte, Lester Quinones és Justin Minaya is. Szintén a világbajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy Rondae Hollis-Jefferson hamarosan jordániai állampolgárságot kaphat, így ő is részt vehet majd a tornán.

Kihirdették Puerto Rico világbajnoki keretét, amiből kiderült, hogy a Pelicans hátvédje, Jose Alvarado nem vesz részt a tornán. A nemzeti csapat általános igazgatója, Carlos Arroyo mondta el, hogy a Pelicans ellenezte Alvarado szereplését, miután az előző szezon végét sérülés miatt kellett kihagynia. Egy előző héten elvégzett MRI kimutatta, hogy még nem gyógyult meg teljesen az a fáradásos reakció, ami a sípcsontjában alakult ki, és ami miatt február 27-e óta az oldalvonalon kívülre szorult.

Bronny James elhagyhatta a kórházat azt követően, hogy hétfőn szívmegállás miatt kellett befektetni. A fiatal sportoló kardiológusa dicsérte a USC orvosi stábját, amiért egyből közbeléptek az esetnél, így teljesen öntudatánál volt, amikor megérkezett a kórházba, és most innen hazaengedték, hogy otthon pihenjen innentől. Noha a felépülés egy hosszas folyamat, reménykednek abban, hogy tovább fog javulni az állapota, amihez a bátorsága és a kitartósága mellett a családja támogatása is hozzá fog járulni. LeBron James a közösségi oldalán mondott köszönetet minden aggodalmaskodónak, és megerősítette, hogy a családjuk ismét együtt van otthon egészségben és biztonságban.

Stephen Curry a róla készült film, a Stephen Curry: Underrated népszerűsítése közben mondta el, hogy úgy érzi, hogy még mindig a pályafutása csúcsán van, legalábbis abból a szempontból, hogy mit lehet még képes elérni. Próbál még további bajnoki címeket nyerni, és addig kitolni a határait, ameddig csak lehetséges, de a legfontosabb a számára, hogy másokat inspiráljon. Ez túlmutat rajta, a statisztikákon, a triplarekordon és a bajnoki címeken, hogy reményt és hitet adjon az embereknek, és erről szól ez a film is. Curry a promóciós turnéja során Sean Evans népszerű műsorába, a Hot Ones-ba is ellátogatott:

Chris Haynes (B/R) jelentette, hogy Zavier Simpson 1 évre aláírt a Pistonshoz – a játékos a 2021/22-es idényben 4 meccsen már pályára lépett az NBA-ben a Thunder színeiben, míg az előző szezon előtt a Magic edzőtáborába kapott meghívót, de ott nem tudott bekerülni a végleges keretbe. Michael Scotto (HoopsHype) számolt be róla, hogy a Spurs 44. helyen kiválasztott újonca, Sidy Cissoko 3 évre szóló megállapodást írt alá.

A Wizards 42. helyen draftolt centere, Tristan Vukcevics arról beszélt, hogy érzése szerint már elegendő tapasztalatot szerzett Európában ahhoz, hogy most rögtön átmenjen az NBA-be, és ő ezt elmondta minden csapatnak a draft előtti felmérőkön is. A helyzetét nehezíti, hogy a Wizardsnál már így is 16 játékos rendelkezik szerződéssel. A tehetséges magasember azt is elmesélte, hogy a draft után kapott egy telefonhívást Marc Gasoltól, aki azt mondta neki, hogy szereti a játékát, majd tanácsokkal látta el. Felvázolta neki, hogy mi a különbség az NBA és az európai bajnokságok között, és felajánlotta neki, hogy bármikor keresse, ha kérdése van – ez rengeteget jelent a számára, mert Gasol egy legenda.

Bobby Marks (ESPN) hívta fel arra a figyelmet, hogy még hat csapatnak megvan a teljes nem adófizetős MLE-je, a Hawks, a Nets, a Hornets, a Grizzlies, a Trail Blazers és a Wizards sem nyúlt még hozzá a 12,4 millió dolláros kivételéhez. Ezeken a csapatokon kívül a Pistons, a Rockets, a Magic, a Spurs és a Jazz sem használta még el a sapka alatti csapatok MLE-jét (7,7 millió dollár), továbbá a Pacersnek is van még 7,5 milliónyi költőpénze.

Arról is Marks írt, hogy O.G. Anunoby 4 éves, 116 millió dolláros idő előtti hosszabbításra jogosult a Raptorsnál, ami 16 millió dollárral magasabb összeg, mint amennyiért az előző CBA alatt lehetősége lett volna hosszabbítani. Az továbbra is kérdéses, hogy Anunoby aláír-e idő előtt, vagy inkább szabadügynök lesz a jövő nyáron, amikor 5 éves szerződést is aláírhat – a várakozások szerint akkor hasonló megállapodást kaphat, mint idén nyáron Jerami Grant (5 év, 160 millió dollár).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus