Hírmorzsák 2023-07-29 (8:45)

Vizsgálatot indított az NBA Damian Lillard ügyében, tájékoztatták a csapatokat és a Játékosok Szakszervezetét is. Visszavonultatja LeBron James mezét a Lakers. Végleg visszavonult, és elköszönt Udonis Haslem. Marad a Bucksnál Thanasis Antetokounmpo és a Spursnél Sandro Mamukelashvili. Egyelőre nem tetszik a Heat ajánlata Jamal Cainnek. Megvált egy játékosától a Portland. Utolsó szezonjára készül a Celtics hangja.

Az NBA vizsgálatot indított Damian Lillard cserekérelme kapcsán: a játékos ügynöke, Aaron Goodwin több sajtóértesülés szerint is felhívott csapatokat, hogy ne tegyenek ajánlatokat a Portlandnek, mert ügyfele csak és kizárólag Miamiban akar játszani, ezért nem fogja megfelelően végezni a munkáját, ha bárhova máshova cseréli el a Blazers. A liga állítólag meghallgatta Lillardöt, Goodwint, és néhány csapatot is, amelyekkel az ügynök állítólag beszélt, és Goodwin tagadta mindezt, nyilatkozatával pedig többé-kevésbé (kiemelték, hogy nem teljesen) megegyezett az is, amit a csapatoktól hallottak. A liga felhívta a csapatok figyelmét, hogy ha cserélnek Lillardért, akkor a játékosnak kötelessége teljesítenie a szerződésében foglaltakat, Lillard és az ügynöke pedig biztosította az NBA-t arról, hogy természetesen játszani fog bárhol, ahova elcserélik. Hozzátették, hogy amennyiben ez mégsem így lesz, akkor Lillard szankciókra számíthat, és jelezték a Játékosok Szakszervezetének is, hogy fegyelmezzék az ilyen jellegű kommenteket.

Kérdés persze (és ezt már csak mi tesszük hozzá), hogy mégis hogyan bizonyítja azt bárki, hogy Lillard nem 100%-os odaadással játszik, nem ül ki meccseket vagy edzéseket sérülések, személyes okok, vagy bármi más miatt - és hogy mindezeket tudva az NBA közleménye ellenére melyik klub vállalná be jó szájízzel a Portland igényeinek megfelelő cserét.

Amint LeBron Jamest beiktatják a Hírességek Csarnokába, a Los Angeles Lakers is felhúzza a mezét a csarnok mennyezetére, visszavonultatják a számát - hogy a 6-ost, vagy a 23-ast, azt egyelőre nem tudni. Erről Jeanie Buss beszélt a Sportskeedának: a tulajdonos szerint nem kizárt, hogy mindkét számot visszavonultatják, de erről addig még egyeztetnek.

Hivatalosan is visszavonult Udonis Haslem. A Heat legendája utoljára a 2015/2016-os szezonban töltött be valósszerepet játékosként, akkor még 37 meccsen pályára lépett, egy évvel korábban pedig még 62 találkozón játszott, ebből 25-öt kezdőként - igaz, már ekkor is limitáltak voltak a játékpercei. Azóta mentorként, motivátorként volt ott a csapattal az öltözőben és a meccseken, ebben az idényben például hét összecsapáson került pályára ilyen-olyan okokból, de már régen nem a játékával segítette a floridaiakat. Most, 20 év után, 42 esztendős korában végleg elköszönt, amiről a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben megköszönte a csapattársainak és a családjának ezeket az éveket, leírta, hogy draftolatlan játékosból lett háromszoros bajnok és a Heat történetének legjobb lepattanózója, rengeteg dolgot ért el, amit nem gondolt volna, és semmilyen hiányérzet nem maradt benne - kiemelte azt is, hogy pénzt is hagyott az asztalon annak idején, hogy Miamiban maradhasson, de a város és a csapat miatt ez abszolút megérte. Most viszont elköszön, itt az ideje annak, hogy a családjával és az üzletével foglalkozzon.

Marad a Milwaukee Bucksnál Thanasis Antetokounmpo: Giannis testvérének voltak más ajánlatai is a szabadügynökpiacon, de végül úgy döntött, hogy továbbra is a Bucks keretének tagja marad. Az előző szezonban 37 mérkőzésen került pályára, és átlagosan 5,6 percet töltött ott.

Újraigazolta Sandro Mamukelashvilit a San Antonio Spurs: a csapat nem árult el részleteket a szerződésről. A grúz játékos a Milwaukee Bucksnál volt two-way szerződéssel korábban, és csak márciusban igazolta őt le a Spurs, ahol 19 meccsen 23,3 játékperc alatt 10,8 pontot, 6,8 lepattanót és 2,4 gólpasszt átlagolt.

A nyári ligában is jó teljesítményt nyújtó Jamal Caint szeretné megtartani a Miami Heat, egy two-way szerződést ajánlott neki, de a játékos ettől egyelőre nincs elragadtatva - keresi a lehetőségeket más kluboknál egy állandóbb, garantáltabb kontraktusra. A Heat tarthatja mások ajánlatait, de úgy tűnik, hogy Cain egyelőre nem 100%-ig elkötelezett a floridaiak mellett.

Kitette a keretéből Jeenathan Williamst a Portland: a játékos tavaly öt mérkőzésen játszott, ez idő alatt 25,3 percet töltött a pályán és 10,6 pontot átlagolt.

A végére pedig Mike Gorman: a Celtics legendás hangja 43 éve dolgozik a klubnál, hangja egybeforrt a klub mérkőzéseivel, de most bejelentették, hogy az idei lesz az utolsó NBA-szezonja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus