Hírmorzsák 2023-07-30 (8:30)

A Clippers és Kawhi Leonard sem siet a hosszabbítással. Tárgyalt egymással Goran Dragic és a Heat. Alekszej Pokusevski lemarad a világbajnokságról. Chuck Hayes csatlakozott a Warriors vezetőségéhez. Julius Erving Kevin Durantet kritizálta. A Clippers ajánlatot tehet Bob Myersnek, több egykori GM is második esélyhez juthat a jövőben.

Ohm Youngmisuk (ESPN) számolt be arról, hogy jelenleg nem igazán zajlanak hosszabbításról szóló egyeztetések a Clippers és Kawhi Leonard között, egyelőre egyik fél sem sietteti ezt. Fontos tényező lehet, hogy szeptembertől Paul George is jogosult lehet egy idő előtti hosszabbításra, és az az általános várakozás, hogy mindkét sztár alá fog írni, és hasonló hosszúságú megállapodásokra bólinthatnak majd rá.

Barry Jackson (The Miami Herald) értesülései szerint egyeztetett egymással Goran Dragic és a Heat arról, hogy az irányító visszatérjen Miamiba, ugyanakkor a csapat egyelőre kivárásra játszik Damian Lillard ügye miatt. Dragic a 2014/15-ös idény közben került a Heathez, majd egészen 2021 nyaráig játszott Miamiban, amikor elcserélték Kyle Lowry-ért.

Alekszej Pokusevski jobb karjában még június legelején tört el egy csont, ami után arról számolt be a Thunder, hogy 4-6 hét múltán fogják felülvizsgálni az állapotát. A játékos nagyon reménykedett abban, hogy az augusztus végén kezdődő világbajnokságra teljesen fel fog épülni, és pályafutása során először szerepelhet majd Szerbia felnőtt válogatottjában, ugyanakkor a rehabilitációja még nem fejeződött be, és eldőlt, hogy nem vehet részt a világeseményen – a Thunder edzőtáborának a kezdetére minden bizonnyal fel fog épülni. A szerbek egyébként is tartalékosan várják a világbajnokságot, az már korábban eldőlt, hogy Nikola Jokics, Vaszilje Micics, Nikola Kalinics és Vladimir Lucics is kihagyja a tornát különböző okokból.

Chuck Hayes csatlakozik a Warriors vezetőségéhez, innentől kezdve ő fogja betölteni a kosárlabdával kapcsolatos ügyek elnöke pozíciót. Hayes játékosként 11 évet húzott le az NBA-ben, majd dolgozott a Nuggetsnél és a Rocketsnél is, ugyanakkor a Bay Areából származik, úgyhogy gyakorlatilag hazatér.

Julius Erving arról beszélt, hogy mennyire nem tetszik az neki, hogy egy sztárjátékos bármikor azt mondhatja, hogy elhagyja a csapatát és elmegy Floridába, Kaliforniába, Texasba vagy valahová máshová. Érti azt, hogy ezek üzleti alapú döntések, ugyanakkor ez nem segíti a sportágat, a szupercsapatok építése hátráltatja a paritás fenntartását. Elég csak megnézni Kevin Durantet, aki a Thunderből elment a Warriorshoz, majd megint csapatot váltot (a Netshez ment – a szerk.), és most már Phoenixben van. Azzal nincs baja, hogy Damian Lillard cserét kért, viszont az olyan játékosokat nem tiszteli, mint Durant, mert folyton ugrálnak a csapatok között.

A végére Jake Fischer (Yahoo! Sports) maradt, aki arról írt, hogy melyik egykori általános igazgatók kaphatnak a jövőben újabb megbízatást. Természetesen Bob Myers áll az első helyen a sorban, aki ezen a nyáron távozott a Warriorstól, és várhatóan több csapat is meg fogja keresni őt. Nem lenne meglepő, ha például a Clippers érdeklődne iránta, ahol ismét Jerry West kollégája lehetne, akivel kiváló kapcsolatot alakított ki, amikor a legenda is a Warriors vezetőségében dolgozott. A korábban már GM-ként dolgozó szakemberek közül Dennis Lindsey, Wes Wilcox és Rob Hennigan is rengeteget javított a reputációján az elmúlt években, ezért nem lenne meglepő, ha a jövőben ismét kapnának valahol egy általános igazgatói megbízatást. A Netsnél dolgozó Jeff Peterson, valamint a Pelicans alkalmazásában álló Bryson Graham is a feltörekvő szakemberek közé tartozik, míg az egykori játékosok közül Tayshaun Prince (Grizzlies), Jameer Nelson (76ers) és Acie Law (Thunder) is nagyon szépen egyengeti a második pályafutását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus