Hírmorzsák 2023-08-02 (8:30)

Anthony Edwards mezszámot vált. Jelen becslések szerint 142 millió dollár lehet a sapka a 2024/25-ös szezonra, így Jaylen Brown hosszabbítása is kevesebbet érhet. Új névadó szponzora lesz a Spurs csarnokának. Több edzőtábor-meghívót is kiosztottak, Justin Champagnie szabadlistára került a Celticstől. 10 fős rotációval kezdheti a szezont a Lakers.

Anthony Edwards a The Athleticnek mondta el, hogy mezszámot változtat a következő szezonra, az eddigi 1-es helyett 5-ös számmal fog szerepelni a folytatásban. Edwards már az egyetemen is ebben a számban játszott, mivel 14 éves korában az édesanyját és a nagymamáját is elveszítette, és mindketten különböző hónapok 5. napján hunytak el, ráadásul a játékos születésnapja is augusztus 5-én van. Amikor az NBA-be került, akkor megkapta az 1-est, miután az 5-ös már foglalt volt, Malik Beasley viselte azt a számot, de azt követően, hogy őt elcserélte a Timberwolves idén februárban, rögtön elkezdett dolgozni azon, hogy a következő szezonra mezszámot válthasson. Az 1-es szám nem marad szabad Minneapolisban, innentől kezdve Kyle Anderson fogja azt hordani.

Edwards elmondása alapján a szurkolók egy egészen más játékost fognak látni, rengeteg atletikus megmozdulást, még több zsákolást. Más szinten fog játszani, mert innentől a saját számával a hátán fog játszani. Még nem érték el a céljaikat, ebben az évben sokkal jobbak lesznek. Csak csapatcéljai vannak, mert az egyéni elismerések is akkor fognak jönni, ha csapatként nyernek. Úgy gondolja, hogy tettekkel lehet vezetni egy csapatot, minden nap el kell végezni a munkát, mert ha megteszi ezt a pályán és az edzőteremben is a csapattársai előtt, és azt látják, hogy képes hatalmas áldozatokat hozni a győzelem érdekében, akkor hallgatni is fognak rá, és ez vice versa működik, ő is hajlandó meghallgatni a társait, ha mondandójuk van a játékával kapcsolatban.

Keith Smith (Spotrac) értesülései szerint az NBA jelenleg úgy számol, hogy 142 millió dollár környékén lehet a fizetési sapka a 2024/25-ös idényre. Ez 4,4 százalékos emelkedés lenne a 2023/24-es szezonhoz képest, ami jelentősen elmarad a maximális 10 százalékos növekedéstől – a Diamond Sports égisze alá tartozó Bally Sports csődje miatt számol némi veszteséggel is a liga, ezért nem várnak jelenleg nagyobb növekedést. Amennyiben beigazolódnak ezek a becslések, akkor Jaylen Brown rekordnagyságú szerződéshosszabbítása is „csak” 288,26 millió dollárt ér majd, és nem 304 milliót.

Madison Iszler (San Antonio Express News) értesülései szerint új névadó szponzora lesz a Spurs csarnokának, a Frost Bank szállhat be a csapat támogatásába. A csarnok 2002-es megnyitása óta az SBC volt a névadó szponzor, ami 2005 novemberében AT&T névre váltott, így 2006 januárjától AT&T Center néven üzemelt a sportkomplexum is. 2021-ben bejelentették, hogy nem hosszabbítják meg a 20 évre kötött névhasználati megállapodást, viszont a Spurs akkor nem tudott még új partnert találni, ezért az előző idény végéig kitolták az együttműködést.

Történt néhány kisebb játékosmozgás az elmúlt nap során. Joshua Obiesie és a Trail Blazerstől nemrégiben kirakott Jeenathan Williams is Exhibit 10 megállapodást írt alá a Rocketsnél, meghívást kaptak a csapat edzőtáborába. A Pistons színeiben tavaly 10 meccsen lehetőséghez jutó Buddy Boeheim Exhibit 10 szerződést írt alá Detroitban. Mouhamadou Gueye és Kevin Obanor is a Raptorstól kapott Exhibit 10 megállapodást. Justin Champagnie szabadlistára került a Celticstől, mivel a mai nappal 50,000 dollárig garantálttá vált volna a szerződése.

Jovan Buha (The Athletic) arról írt, hogy miként nézhet ki a Lakers rotációja a szezon elején. A várakozások szerint LeBron James és Anthony Davis mellett D’Angelo Russell, Austin Reaves és Rui Hachimura kaphat még helyet a csapat kezdőjében, míg a második sort Gabe Vincent, Max Christie, Taurean Prince, Jarred Vanderbilt és Jaxson Hayes ötöse alkothatja. Várhatóan James és Davis percire is oda fognak figyelni Los Angelesben, így Cam Reddish, Jalen Hood-Schifino és Maxwell Lewis is érdemi lehetőséghez juthat. Az még kérdéses lehet, hogy Russell vagy Vincent lesz a csapat kezdő irányítója, ahogyan az is, hogy Christie valóban meg tud-e felelni az elvárásoknak, mert ha nem, akkor Reddish elveheti a perceit. A csapatnál abban is reménykednek, hogy Hayes képes lehet akár kezdeni is Davis mellett, de ezzel együtt sem várható az, hogy annyira sok percet fog kapni, mivel a csapat frontcourtjában perceket emészt fel Davis mellett James, Hachimura és Vanderbilt is, ráadásul lehetett korábban olyan pletykákat is hallani, hogy igazolnának még egy magasembert, Christian Wood és Bismack Biyombo neve is felmerült a Lakersnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus